Uutiset

Kallvikintien varteen suunnitelllaan täydennysrakentamista

Merikorttikuja6

Helsingin kaupunkiympäristötoimialan asemakaavapalvelu on laatimassa Kallvikintien ympäristölle suunnitteluperiaatteita, joissa määritetään tulevan Raide-Jokeri 2:n tilavaraus sekä suuntaviivat uuden yleiskaavan mukaiselle täydennysrakentamiselle. Lisätietoja ja kaavamateriaalia hankekortin kautta: Kallvikintien suunnitteluperiaatteet.

Ensimmäisenä konkreettisena hankkeena käynnistyy jo nyt rakentamisen suunnittelu Merikorttikuja 6:n ympäristöön. Taloyhtion tontille sekä läheiselle vihervyöhykkeelle suunnitellaan uusia asuinkerrostaloja. Osallistumis- ja arviointisuunnitelman hankekortti: Merikorttikuja 6.

Mielipiteet molemmista suunnitelmista pyydetään esittämään viimeistään maanantaina 7.5. Kirjalliset mielipiteet lähetetään osoitteeseen Helsingin kaupunki, Kirjaamo, PL 10, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI, (käyntiosoite: Kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13) tai sähköpostilla helsinki.kirjaamo@hel.fi.

Puhelin opastaa nyt Helsingin ja Tallinnan lähiluontoon

Helsingin ja Tallinnan luonnossa voi nyt retkeillä puhelimen opastamana. Verkkosivusto citynature.eu on mobiililaitteilla toimiva luonto-opas, joka esittelee kummankin kaupungin Top 10 -luontokohteet sekä ohjaa kulkemaan niissä. Helsingin kymmenestä kohteesta kolme on Vuosaaressa.

Helsingissä ja Tallinnassa on useita hienoja kaupunkiluontokohteita. Mobiilioppaaseen on valittu kummastakin kaupungista kymmenen aluetta, joihin pääsee nopeasti ja helposti julkista liikennettä käyttäen.

– Halusimme luoda palvelun, jonka avulla kokemattomampikin kävijä uskaltaa lähteä lähiluontoon. Yllättävän moni helsinkiläinen ei tunne kotinsa lähellä olevia luontoalueita. Toivomme, että palvelun avulla ”luontopiipahduksesta” voisi tulla osa ihmisten arkea, sillä lyhyelläkin oleskelulla luonnossa on myönteisiä vaikutuksia ihmisen terveydelle, kertoo projektikoordinaattori Annika Harlio Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

Kulkemisen helpottamiseksi jokaiseen luontokohteeseen on tehty valmis reittiehdotus, joka näkyy kartalla. Puhelimen GPS-toiminnon avulla käyttäjä pystyy myös seuraamaan, missä kohtaa reittiä hän kulloinkin kulkee.

Uutta Itä-Helsinkiä!

itahki facebook

Tule tutustumaan lähialueesi uudistuksiin. Uutta Itä-Helsinkiä! -tapahtuma Itäkeskuksen peruskoululla Puotinharjussa (Jäätanssipolku 1) keskiviiikkona 18.4. klo 16–20.

Suunnittelijoiden esittelyinfot ovat klo 17 ja 19. Illan aikana pääset keskustelemaan ajankohtaisista kaavahankkeista suunnittelijoiden kanssa. Tarjolla maksuton lastenhoito ja kahvit.

Jäsen: tule Vuosaari-Seuran kevätkokoukseen ke 25.4. klo 18

vuosaaren silta

Kaikki jäsenemme saavat (sähkö-)postilla kutsun kevätkokoukseen ke 25.4. klo 18. Kokouksessa pistetään pakettiin tapahtumarikas vuosi 2017. Virallisen osuuden jälkeen on aikaa vapaalle keskustelulle. Tule esittämään toiveita tai palautetta seuran toiminnasta. Tai ota meitä hihasta, jos sinua kiinnostaisi tulla mukaan iloiseen aktiiviporukkaamme!

Kokouspaikkana on Rastilan kartanon Cafe Monami (Karavaanikatu 4). Seura tarjoaa kahvit ja paikka on esteetön. Huom: jos et ole vielä jäsen, niin pääset liittymään osoitteessa www.vuosaari.fi/jasenyys (vuosimaksu 15 euroa).  

Valokuvauksen kesäpaja tytöille Seikkailutalossa 13.-15.6.

Tule nauttimaan kesäiltapäivistä valokuvaten ja kuvia katsellen! Valokuvataiteen museon "Vuosaari – toisin sanoen" -projekti ja "Tyttöjen olohuoneen" järjestämällä kesäpajalla tutkitaan, kuinka valokuvalla voi kertoa omasta tavasta katsoa maailmaa.

Maksuton kesäpaja järjestetään ke 13. - pe 15.6. klo 15.30–18.30 Seikkailutalossa (Kallvikinniementie 10). Kesäpajassa kuvataan muotokuvia ja pohditaan valokuvan taianomaisuutta projisoimalla kuvia.

Kuvaamme Valokuvataiteen museon pikkukameroilla, järjestelmäkameralla ja myös omalla
kännykällä saa tulla kuvaamaan. Paja sopii kaikille valokuvien tekemisestä kiinnostuneille 13 - 16 - vuotialle tytöille.

Työpaja on Helsingin kaupungin tukemaa maksutonta toimintaa Vuosaaren nuorille. Ohjaus on suomenkielinen. Max. 10 osallistujaa. Varaa paikkasi ennakkoon!


Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut sähköpostitse: ulla.viskari-perttu@fmp.fi

Sakaroiden 30-vuotisjuhlakonsertti to 10.5.

Sakarat Merimieskirkolla

Vuosaarelainen Sakarat Laulupelimannit juhlii 30-vuotista

toimintaansa  Vuosaaren Merimieskirkossa helatorstaina 10.5. kello 15-17.

Ohjelmistossa on laulelmia Sataman valoista Kesäillan valssiin, Malmstenin tangoista Konsta Jylhän sävelmiin. Suosittujen  kansansävelmien myötä matkataan konsertissa  Kaustisilla ja  eri puolilla maailmaa. Sakaroiden 25 hengen ryhmästä  kuuden hengen yhtye tahdittaa laulut.

Merimieskirkko sijaitsee sataman hupeessa, provianttikatu 4. Bussi 90 metroasemalta.

Liput 5 € sis. juhlakahvituksen. Lippuvaraukset ja tiedustelut:  anja.hinkkanen@gmail.com

Retkeilijänkatu 11–15 asemakaavaehdotus nähtävillä

Nyt muistuksia varten nähtävillä oleva asemakaavaehdotus koskee korttelia 54101 osoitteessa Retkeilijänkatu 11–15.

Tavoitteena on olemassa olevan, mutta käyttämättömän, toimitilarakennuksen muuttaminen opiskelija-asuntolaksi ja toimistotalon pysäköintialueena toimineen rakentamattoman tontin osan muuttaminen asuinkerrostalotonteiksi.

Mahdolliset muistutukset kaavaehdotuksesta on annettava 2.5. mennessä. Kaavan materiaali: Retkeilijänkatu 11–15.

Kallvikinniementietä kunnostetaan

Kaupunki aloittaa Vuosaaressa sijaitsevan Kallvikinniementien kunnostustyöt huhtikuussa. Kunnostettava osuus ulottuu Meri-Rastilan tieltä Leppäniementielle.

Kallvikinniementien varrelle rakennetaan autoille kohtaamispaikkoja liikenneturvallisuuden parantamiseksi ja piennarten kulumisen vähentämiseksi. Kohtaamispaikat rakennetaan kohtiin, joissa maasto on jo kulunut pientareelle väistämisestä. Katualueen leveys pysyy pääosin ennallaan.

Lisäksi kadun valaistus uusitaan uudenaikaisilla led-valaisimilla, joissa on häikäisysuoja. Suojan ansiosta valo ei häiritse alueen lepakoita.

Katurakentamisen takia kunnostettavan osuuden eteläosassa, luonnonsuojelualueen ulkopuolella, joudutaan kaatamaan puita ennen varsinaisten rakennustöiden alkua. Maisemallisesti arvokkaat puut on pyritty säästämään.

Työt valmistuvat tämän vuoden lopussa. Rakennustyöt toteuttaa Helsingin rakentamispalvelu Stara.

Lisätietoja: Kallvikinniementie kunnostetaan herkkä ympäristö huomioiden.

Kotakummiksi Uutelan kodalle?

Helsingin kaupunki lahjoitti Vuosaarelle joulukuussa grillikodan. Skatan tilan naapurissa toimiva kota on saanut riemukkaan vastaanoton.

Kota on avoinna viikonloppuisin, jolloin vapaaehtoiset kotakummit toimivat ”kipinämikkoina”. Kodalla on valmiina makkaratikkuja, ritilöitä ja nokipannukin – kävijät tuovat omat eväät tai nauttivat vain tulen loimusta.

Koska suosio on ollut suuri, kaupunki pyrkii laajentamaan viikonloppujen aukioloa klo 12 – 18 välille. Nyt värvätäänkin lisää kotakummeja. Kannattaa ehdottomasti mennä mukaan, jos erätunnelma kiehtoo! Päätät itse, kuinka usein haluat päivystää. Yksi päivystysvuoro kestää 3-4 tuntia. Viikonloppujen lisäksi voi halutessaan päivystää perjantaisin, jolloin kota on varattu päiväkodeille ym. kaupungin sisäisille erityisryhmille. Päivystä ei tarvitse tehdä yksin, vaan kotakummit toimivat pareittain. Huom: mitään erityistaitoja ei tarvita ja kummit neuvovat auliisti toisiaan.   

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Helsingin kaupungin vapaaehtoistyön koordinaattori Armi Koskela, p. 040 7190824, tai e-mail armi.koskela@hel.fi.

PS. Uutelan kodan aukioloajat ja muut yleisölle tarkoitetut tiedotteet löydät sen omalta Facebook-sivuilta. 

Aikuinen – ryhdy vapaaehtoiseksi Vuosaaren nuorisotalolle!

Nuoret ovat olleet talven puheenaiheita johtuen mm. Columbuksen nuorisokokoontumisista ja niihin liittyneistä huolenaiheista. Vuosaaren nuorisotyön ammattilaistet osasivat kuitenkin tarttua ilmiöön nopeasti. Avainasemassa on ollut alkuvuoden aikana kolme asiaa:

  • jalkautuvan nuorisotyön vahvistaminen
  • kaupungin eri toimintojen, viranomaisten, koulujen ym. ”idän ammattilaisten” yhteistyön tiivistäminen
  • yhteydenpito kotien kanssa. 

Tilanne Columbuksessa alkoikin hitaasti mutta johdonmukaisesti tasaantua. Nuorisotyössä tunnutaan olevan oikeilla jäljillä ja tärkeää työtä jatketaan.

Myös me tavalliset vuosaarelaiset voimme toimia monella tapaa nuorten hyväksi. Nuoret toivovat aikuisia arkeensa ja lähelleen. Tähän tarpeeseen voi vastata vaikkapa ryhtymällä vapaaehtoiseksi aikuiseksi Kallahden tai Meri-Rastilan nuorisotaloille. Siihen on nyt aivan erinomainen sauma, kun uusien vapaaehtoisten koulutus järjestetään la 14.4.– su 15.4. klo 12–18 (koulutustilaisuuden paikkana tosin Munkkiniemen nuorisotalo, Riihitie 22). Ilmoittautumiset ja lisätiedot: soili.voipio@hel.fi, puh. 040 716 0957.

Vuosaaren vapaaehtoisilta aikuisilta ei edellytetä mitään erityistaitoja. ”Nutalla” voi päivystää juuri niin usein kuin itselle sopii. Pelisäännöt selvennetään koulutuksessa ja tukea saat aina paikalla olevilta ammattilaisilta.

Mitä aikuinen sitten tekee nuorisotalolla? Riittää, että osaat kuunnella ja olla läsnä. Tai voit tehdä sitä, mitä itsekin harrastat tai osaat – opettaa vaikka biljardin sääntöjä, auttaa läksyjenteossa, pelata koripalloa, pingistä tai lautapelejä, piirrellä, opettaa askartelua tai tuunausta, hoitaa käsiä ja lakkailla kynsiä, opettaa rumpujen tai kitaran soittoa, pelata tietokonepelejä (tai antaa nuorten opettaa niitä sinulle!), tehdä sämpylöitä, istuttaa ja hoitaa kukkia... Nuorisotalolla on hyvä tunnelma, joka antaa myönteistä virtaa vapaaehtoisen omaankin elämään.

Nuorisotaloilla toimii myös järjestöjä, jotka ottavat avosylin vastaan vapaaehtoisia opettamaan suomen kieltä aikuisille maahanmuuttajille.

Vuosaaren nuorisotaloista antaa lisätietoja nuorisotyön toiminnanjohtaja Kaisa Kivelä (kaisa.kivela@hel.fi, puh. 040 634 1996). 

Alakategoriat