Uutiset

Ulkoliikunta.fi kertoo uimarantojen sinilevätilanteen

Tiedot Vuosaaren virallisten uimarantojen veden lämpötilasta ja ajankohtaisesta sinilevätilanteesta löytyvät helposti Ulkoliikunta.fi-palvelusta, johon valvottujen uimarantojen rantapelastajat päivittävät tietoja.

Kaupungin ympäristöpalveluiden ottamien uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset ovat puolestaan nähtävillä kunkin uimarannan ilmoitustaululla. Uimaveden hygieenistä laatua seurataan uimakauden ajan eli elokuun loppuun asti.

Uimavesinäytteiden tuloksista ja näytteenoton yhteydessä mahdollisesti tehdyistä sinilevähavainnoista tiedotetaan kesän aikana myös verkossa sekä viikoittaisilla mediatiedotteilla: Uimaveden laatu ja sinilevät.

Polkupyörällä 1700-luvulle

Östika 2018

Vuosaari-Seura järjestää torstaina 5.7. fillariretken Östersundomin vuonna 1754 valmistuneelle kappelille. Rakennus oli menneinä vuosisatoina Helsingin pitäjän itäisten rannikkokylien ja Sipoon pitäjän läntisten kylien yhteinen rukoushuone.

Rastilan kesäsaunat lämpiävät jälleen

Saunat

Kesäkauden yleiset saunavuorot kutsuvat taas Rastilan leirintäalueen (Karavaanikatu 4) rantasaunalla 18.8. asti. Kaikille avoimia vuoroja on keskiviikkoisin klo 16–20 sekä lauantaisin klo 10–14.

Kertamaksut: aikuiset 6,50 e ja lapset 3,50 e. Vaihtoehtoisesti 10 kerran kortit: aikuiset 50 e, lapset 20 e. Kesäsaunat ovat sekavuoroja eli uimapuku päälle. Lippuja voi ostaa leirintäalueen vastaanotosta.

Vuosaaren perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus käynnistyvät

Kaupungin sote-palvelut ovat uudistuneet Vuosaaressa. Albatrossissa (Kahvikuja 3) sijaitsee maanantaista 18.6. lähtien uusittu Vuosaaren perhekeskus ja terveys- ja hyvinvointikeskus. Keskus tarjoaa kattavasti sosiaali- ja terveyspalveluja kaiken ikäisille.

Vuosaaren keskuksen tiloja on remontoitu perhekeskuksen ja terveys- ja hyvinvointikeskuksen toiminnoille paremmin soveltuviksi. Rakennukseen on tehty uusia ryhmätiloja sekä lisätty tilojen monikäyttöisyyttä.

Sjökullassa kahvitellaan läpi kesän

Sjökulla MattiPöhö

Tervetuloa "maaseudun" rauhaan, Sjökullan kalastajatorpan tunnelmaan. Vuosaari-Seura pitää perinnetorpalla avoimia ovia seuraavasti:

- la 16.6. klo 13 - 16

- heinäkuun keskiviikot 11., 18. ja 25.7. klo 16 - 19. 

Pannu on kuumana (kahviossa käteismaksu). Hyvällä kelillä voi istuskella pihapiirissä ja sateella tunnelmoidaan takkatulen äärellä. 

Torpan löytää osoitteesta Harbonkatu 10, läheltä Kallahden kainalon uimarantaa. 

Lue lisää Vuosaari-Seuran torpasta.  

Vuosaaren Kesäjuhla - koko perheen puistotapahtuma la 25.8.

Saippukuplatyttö pieni

Vuoden Kaupunginosa -teemavuosi huipentuu elokuun viimeisenä lauantaina vietettävään Visit Vuosaari Weekendiin. Vuosaari-Seura kutsuu juhlimaan sitä koko perheen puistotapahtumaan, Vuosaaren Kesäjuhlaan. Perinteitäkin on - nyt juhlitaan jo 17. kertaa.

Tapahtumapaikkana on Mustakiven leikkipuisto ja ohjelmanumeroita on ajoitettu klo 9.30 ja 13 välille.

Lasten toivomat vetonaulat saapuvat tänäkin vuonna: kotieläintilan asukkeja saa mielellään rapsuttaa, silittää ja harjata. Niin lapsia kuin aikuisiakin lumonnut saippuakupla-artisti Ruffly Army tekee paluun - nyt yksisarvisen hahmossa. Lastenorkesteri Loiskis tarjoaa vetävää menoa ja muusikot sonnustautuvat tänä vuonna eläinhahmoihin. Paikalla on myös kotikulmien omia näyttelijöitä Teatteri Ihmeestä, joka lupaa tuoda paikalle "Vuosaaren prinsessoja". Seurakunnan ständiltä löytyy vesipyssyrata ja lapset saavat poskiinsa kasvomaalauksia. "Liiku, leiki ja loista" tarjoaa koko perheen puistojumppaa, jonka teemana on sirkustemppuilu!

Kesäjuhla ei olisi mitään ilman Leijonien lohikeittoa. Jälkiruuaksi voi ostaa Marttojen valmistamia rapsakoita vohveleita tai seurakunnan hattaroita. Tarjolla on niin perinteisiä grillimakkaroita kuin kalkkunavaihtoehto. Myös suosittuja kansainvälisiä herkkuja saadaan tarjolle. Vuosaari-Seuran ständillä myydään arpoja (käteismaksu) ja tuotto menee kotiseututyön hyväksi.

Vuosaaren järjestöt ovat laajasti mukana esittelemässä toimintaansa. Lapset pääsevät VPK:n paloauton kyytiin. Myös Viikingit ja partiolaiset esittelevät harrastustoimintaansa. Vuotalon pisteellä pääsee askartelemaan rintanappeja ja kirjaston väki tuo paikalle aidon onnenpyörän. Martat pitävät kesäjuhlassa hyödyllistä "tahranpoistoklinikkaa", josta kannattaa hakea parhaat kotitalousvinkit.

Kesäjuhlan tarkimmin varjeltu salaisuus on Vuosaaren Vuokon nimeäminen. Tule kuulemaan, kuka saa tänä vuonna tunnustuksen toiminnastaan kotiseudun hyväksi.

Visit Vuosaari Weekend (la 25.8.) on kaupunginosamme suurin tapahtumakeskittymä. Ohjelma alkaa Vuosaaren Kesäjuhlalla (klo 9.30-13), josta voi siirtyä sujuvasti Satamapäiville. Päivä huipentuu Aurinkolahdessa vietettäviin Venetsialaisiin.

Lisätiedot:

Vuosaaren aluesuunnitelman asukaskysely

Aluesuunnitelma

Kaupunkiympäristön toimiala aloittaa Vuosaaren uuden aluesuunnitelman laadinnan asukaskyselyllä. Kyselyn avulla kerätään asukkaiden ja muiden käyttäjien mielipiteitä sekä ehdotuksia katu- ja viheralueiden hoidon ja kunnostuksen sekä yleisen turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi. Kyselyyn voi vastata 7.6.—7.7. Maptionnaire -karttapalvelussa osoitteessa http://mpt.link/vuosaari.

Sarjakuva- ja animaatiokurssi alkaa syksyllä

7-12-vuotiaille tarkoitetulla kurssilla käydään läpi sarjakuvan ja animaation perusteita sekä tutustutaan tarinankerronnan saloihin erilaisten harjoitusten kautta. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin jo sarjakuvaa ja animaatiota tehneille. 

Osallistumismaksu sisältää materiaalit, mutta omia lempivälineitä saa myös ottaa mukaan. Kurssille voi osallistua koko kevään ajaksi tai vaikka vain muutamalle kerralle. Tervetuloa mukaan!

Aikataulu: maanantaisin 10.9.–3.12. (12 opetuskertaa, syyslomaviikolla 15.10. ei opetusta)

Aika klo 17–18.30

Paikka: Saseka-kerhotalo, Kalkkihiekankuja 6 (kellarikerroksen kerhotila)

Opettaja: Milja-Maaria Terho

Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeen kautta osoitteessa www.sarjakuvakeskus.fi

Hinta: Hinta: 65€ / 12 kertaa, 7€ / yhden kerran.

Vuoroveneellä Hakaniemestä Vuosaareen

SaaristokuljetuslogoSuomen Saaristokuljetus Oy liikennöi myös tänä kesänä Helsingin upeinta saaristoreittiä Hakaniemen ja Vuosaaren välillä heti kesäkuun alusta aina elokuun loppuun saakka. Risteilyn kokonaiskesto on 1 h 45 minuuttia.

Matkan aikana pääset tutustumaan niihin osiin Helsingin saaristoa, minne muut reitti- tai sightseeing-alukset eivät liikennöi. Reittiin sisältyy Degerön kanavan läpiajo.

Vuoroveneiden aikataulutiedot löytyvät Suomen Saaristokuljetuksen verkkosivuilta: Itäinen saaristoreitti.

Alakategoriat