Uutiset

Vuotalon pääsiäistapahtumassa leivotaan ja askarrellaan

Djungeltrumman PåsknRoll bigger

Jo perinteeksi muodostuneessa Vuotalon Pääsiäisessä lauantaina 8.4. klo 11–16 virittäydytään pääsiäisen tunnelmaan. Ohjelmassa on koko perheelle soveltuvia pääsiäisaiheisia työpajoja, karjalanpiirakka-leipomo sekä Aarne Alligaattorin Påsk'n Roll -konsertti suomeksi ja ruotsiksi. Työpajoihin ja leipomoon on vapaa pääsy.

Maa ilmassa -klubi esittää: Tamam

Tamam

Tervetuloa tanssimaan ja iloitsemaan turkkilaisen Izmirin kaupungin monipuolisesta musiikista Vuotalolla kevään alun ja aprillipäivän kunniaksi lauantaina 1.4. klo 19.

Vuosaari-Seuran vaalitapahtuma

Kuinka monta kunnallisvaaliehdokasta on Vuosaaressa ja keitä he ovat? Miksi olisi hyvä äänestää vuosaarelaista ehdokasta? Mitä asioita paikalliset ehdokkaat valtuustossa oikein aikovat ajaa?

Vastauksia näihin ja moniin mihin kysymyksiin kuullaan Vuosaari-Seuran järjestämässä kunnallisvaali-illassa torstaina 23.3.2017 klo 18–20 Vuosaaren lukion auditoriossa (os. Vuosaarentie 7).

Halutessasi voit laittaa oman kysymyksesi ehdokkaille esitettäväksi osoitteeseen vuosaariseura@vuosaari.fi. Lähetäthän kysymyksesi 19.3. mennessä.

Teatteriesitys, The Dumb Waiter

The Dumb Waiter (Ruokahissi)
Harold Pinterin klassikko The Dumb Waiter on tarina palkkamurhaajakaksikosta, jotka odottavat seuraavaa "keikkaa" pienessä ahtaassa kellarissa.Tarina ei niinkään kerro herrojen työstä, vaan siitä kuinka tunnemaailma ja ihmismieli alkaa häiriintymään, kun olosuhteet ovat vaikeat ja kaikki tapahtuu aina samalla tavalla.Kahden miehen tiimissäkin voi olla vahva hierarkia, mutta sekin on hyväksyttävä. Nobel palkitun Pinterin mestariteosta voisi pitää kovana trillerinä, mutta teatteri IHME:n kovien kavereiden Mika Syväsen ja Petri Rovion käsittelyssä tunnekirjoa käydään laidasta laitaan. Tekstissä huumori on melko niukkaa, mutta aika ajoin näyttelijöiden toimesta luodaan pantomiinisen tahatonta komiikkaa ja sarkasmi leijuu lavan yllä. Tämä on nähtävä! Esityksen kesto 1 tunti. Liput 15€.Varaukset: liput@teatteriihme.fi p. 040-870 7423 (miel. tekstiviesti)
Teatteri IHME:n The Dumb Waiteria esitetään eripuolilla pääkaupunkiseutua, mutta aloitamme Vuosaaresta perjantaina 17.3.2017 klo 19 Gabrotalossa, Leikosaarentie 20-22. www.teatteriihme.fi Muut esitykset Gabrolla: la 18.3. pe 24.3. la 25.3. su 26.3.

Sea Change!

Otto Karvonen

Vuosaaren keskusta tulee olemaan rakennustyömaata seuraavat 20 vuotta. Mitä työmaan alta lopulta kuoriutuu, mitä sieltä pitäisi kuoriutua, kenelle ja miksi?

Kuvataiteilija Otto Karvonen kutsuu sekä vuosaarelaiset että joukon taiteen tekijöitä kommentoimaan ja visioimaan muuttuvaa Vuosaarta. Muutosta pohditaan laajemminkin niin henkilökohtaisesta, yhteiskunnallisesta kuin globaalistakin perspektiivistä.

Prosessin edetessä Vuotalon galleriaan rakentuu Sea Change -näyttely, johon liittyy erilaisia työpajoja, keskustelutilaisuuksia ja tapahtumia. Näyttely on avoinna 7.3.–26.8.

Uutelan aluefoorumi Aurinkolahden peruskoululla

Uutelassa

Vuosaari-Seura järjestää keskiviikkona 15.3. klo 17.30–19.30 asukastilaisuuden Aurinkolahden peruskoululla (Iiluodonpiha 1) liittyen nyt valmisteilla olevaan Uutelan ulkoilualueen hoito- ja kehittämissuunnitelmaan.

Uutelan merkitys yhtenä Helsingin arvokkaimmista luonto- ja ulkoilukokonaisuutena on vuosaarelaisille ja myös muille käyttäjille hyvin tärkeä. Alue toimii monien kaupunkilaisten lähivirkistysalueena, mutta alueelle saavutaan myös muualta pääkaupunkiseudulta. Uutelaan on ympäristökeskuksessa myös suunnitteilla uusia laajoja luonnonsuojelualueita.

Nyt rakennusvirastossa laadittavan uuden hoito- ja kehittämissuunnitelman tavoitteena on viraston mukaan turvata, ylläpitää ja kehittää alueen luonto- ja ulkoilutoimintoja sekä palveluja Uutelan monipuoliset luontoarvot huomioiden. Osana suunnittelua tarkastellaan ulkoilureittien, opastuksen, palveluiden ym. nykytila ja tarve. Suunnitteluaineistoa: Uutelan hoito- ja kehittämissuunnitelma.

Aluefoorumissa rakennusvirasto esittelee verkossa olleen Uutelaa koskeneen asukaskyselyn tuloksia sekä tulevia maisemanhoidon tavoitteitaan alueella. Myös virkistysalueen palveluja ja esimerkiksi reitistöä koskevia asioita tuodaan esille. Konkreettisia ja hyvin alustavia Uutelan kunnostushankkeita esitellään tarkemmin omilla pisteillään ja niistä kaikista halutaan nyt kuulla asukkaiden mielipiteitä.

Rakennusvirastosta aluefoorumiin osallistuvat aluesuunnittelija Nina Mouhu, metsäsuunnittelija Antti Siuruainen sekä luontoasiantuntija Tuuli Ylikotila ja Näkymä Oy:stä maisema-arkkitehti Reeta Pellinen. Vuosaari-Seuran ympäristö- ja maankäyttötyöryhmän puheenvuoron pitää Matti Lipponen. Asukastilaisuuden vetäjänä toimii Vuosaari-Seuran puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan Uutelan hoito- ja kehittämissuunnitelmaan!

Kallvikinniementien katusuunnitelmia nähtävillä

Kallvikinniementie on nykyisin kapea asfalttipäällysteinen väylämäinen katu Meri-Rastilantieltä Kallahdenniemen uimarannan tuntumaan. Väylän päällyste on huonokuntoinen ja melko vilkkaan liikenteen vuoksi väylän varrelle on muodostunut suunnittelemattomia kohtaavien ajoneuvojen ohituspaikkoja.

Kallvikinniementien pohjoispääty kulkee Kallahdenharjun halki, joka on Natura 2000 aluetta sekä luonnonsuojelualuetta. Kadulla on myös olemassa olevia suojateitä tärkeiden kevyenliikenteen reittien risteyskohdissa ja niiden sijoittelu vaatii tarkennusta.

Kallvikinniementie sijaitsee moreeni- ja hiekkaharjulla, jolloin pohjaolosuhteet eivät aiheuta ongelmia rakentamiselle ja rakenteiden pysyvyydelle. Kallvikinmeimentien pääasiallisia käyttäjiä ovat alueen asukkaat, Sofia-keskuksen asiakkaat ja henkilökunta sekä Kallahdenniemen uimarannan käyttäjät.

Rakennusviraston uudet katusuunnitelmat Kallvikinniementielle ovat nähtävillä 1.3.–14.3. kello 9–15 asiakaspalvelussa Elimäenkatu 5, sekä viraston verkkosivuilla: Katusuunnitelmia nähtävillä: Vuosaari.

Liikuntapuiston ympäristön suunnittelu on käynnissä

Suunnittelualue

Helsingin kaupungin liikuntavirasto ja rakennusvirasto suunnittelevat Vuosaaren liikuntapuistoa ja sen viereistä puistoaluetta. Suunnittelun tavoitteena ovat toimivat ja turvalliset reittiyhteydet sekä kasvillisuuden ja toimintojen jäsentely. Puiston rakentaminen tuottaa tietoa kestävän kehityksen mukaisen puistorakentamisen menetelmistä

Suunnittelukohteen pohjoisosan vetinen peltoaukea esirakennetaan viheraluekäyttöön sopivaksi. Esirakentaminen kestää kaikkiaan noin 3 vuotta. Sen aikana alueelle tuodaan kerroksittain noin kolme metriä puhtaita ylijäämämaita, joiden arvellaan painuvan puolesta yhteen metriä. Esirakentamisen yhteydessä alueelle tehdään luonnonmukaisia maanlujitusmenetelmiä tutkiva korkea koepenger. Koe kestää noin kaksi vuotta, minkä jälkeen penger puretaan ja tasoitetaan.

Viheralueen viimeistely aloitetaan jo esirakentamisen aikana. Alue viimeistellään ns. kierrätysmaita käyttäen loivasti aaltoilevaksi luonnonmukaiseksi viheralueeksi, jossa kasvaa pieni metsikkö, vaihtelevia niittyjä ja nurmia. Avoimet tilat tarjoavat mahdollisuuksia vapaamuotoiseen leikkiin ja oleskeluun sekä frisbee-golfin pelaamiseen.

Vuosaarenpuroon muotoillaan luonnonmukainen purouoma tulva-alueineen ja rantakasvillisuusvyöhykkeineen. Kaakkoisosan kosteikko jätetään ennalleen.

Suunnitelma valmistuu keväällä 2017. Asukkaat ovat tervetulleet suunnitelmaluonnoksen esittelytilaisuuteen tiistaina 28.2. klo 17.30–18.30 Vuotalon kokoushuoneessa 1. Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös Rakennusviraston internet-sivuilla osoitteessa www.hkr.hel.fi/suunnitelmat. Suunnitelmat ovat esillä internetissä 27.2.–15.3.

Mahdolliset palautteet suunnitelmaluonnoksesta voi antaa Laura Yli-Jamalle 15.3. mennessä. Lisätietoja suunnitelmasta antavat:

Liikuntavirasto
Rauno Pekonen
rauno.pekonen@hel.fi
p. 09 3108 7788

Rakennusvirasto
katu- ja puisto-osasto
Laura Yli-Jama
laura.yli-jama@hel.fi
p. 09 3102 6999

WSP Finland Oy
Arto Kaituri
arto.kaituri@wspgroup.fi
p. 040 8400 173

Alakategoriat