Uutiset

Kesäjuhliin julkisilla, kävellen tai polkupyörällä

Vuosaari-Seuran järjestämät perinteiset Kesäjuhlat pidetään leikkipuisto Mustakivessä, (os. Vedenottamontie 6) sekä Mustakiven puiston alueella lauantaina 26.8.2017 klo 9–13.

Puisto sijaitsee hyvien jalankulku- ja pyöräilyverkostojen äärellä. Puiston läheisyyteen pääset sekä metrolla että bussilla. Vierailijoita kehotetaankin tulemaan puistoon jalkaisin, bussilla, metrolla tai polkupyörällä.

Lähimmät joukkoliikenneyhteydet: Bussin runkolinja 560, pysäkki Vedenottamontie.
Metro, pysäkki Vuosaari. Metrolta kulku tapahtuu Ulappasillan puolelta kävelytietä suoraan Mustakiven puistoon.

Mustakiven puistoon pääsee kävelyteitä pitkin kävellen ja pyörällä kaikista ilmansuunnista.

Esiintyjät ja työpajat ovat pääsääntöisesti leikkipuistorakennuksen läheisyydessä. Ruokapiste on Mustakivenraitin varrella, Ulappasillan alapuolella. Hembölen kotieläintilan eläimet löydät puiston urheilukentän vierestä, leikkipuiston ja Leikosaarentien välistä. Urheilukentän puolella puistoa ovat myös puistojumppa ja pomppulinna.

Esiintyjät ja järjestöt

Mustakiven puistoon pääsee autolla Leikosaarentien poikkikatua Vedenottamontietä pitkin. Tien päässä on käännyttävä oikealle ja käytettävä kävelytietä. Ajathan varovasti!

Ruokatorille Mustakivenraitille pääsee Pohjavedenkatua pitkin.

Ainoastaan tavaroiden kuljetus autolla. Roudaus tapahtuu klo 8 – 8.45 välillä.

Autoille ei ole varattu parkkipaikkoja vaan autot ohjataan parkkeeraamaan Columbuksen parkkipaikalle, osoitteeseen Vuotie 45 tai viemään auto takaisin kotiin, jos mahdollista. (Saapumisohje Columbuksen parkkipaikalle http://www.columbus.fi/how-to-arrive )

Liikenteenohjaajat ovat puistossa paikalla aamulla klo 8 alkaen ja tapahtuman päättyessä klo 13.

Vierailijoita kehotetaan tulemaan puistoon jalkaisin, bussilla, metrolla tai polkupyörällä. Kevyen liikenteen väylät pidetään vapaina koko tilaisuuden ajan. Teltat yms. sijoitetaan nurmikkoalueelle ja leikkipuiston sisälle. Asettelussa huomioidaan riittävän leveät poistumisreitit.

Pelastustie puistoon kulkee Vedenottamontien kautta. Pelastusajoneuvot opastetaan tarvittaessa paikalle.

Tapahtuma ei estä normaalia liikkumista alueen poikki.

Vuoden kaupunginosa

Vuosaaresta Vuoden kaupunginosa

Vuosaari julistettiin 11.8.2017 kansallisen kaupunginosakilpailun voittajaksi. Palkinnon myönsi Kotiseutuliitto vuosittaisessa maanlaajuisessa kilpailussaan, johon osallistui ennätysmäärä hakijoita - yli 90 kaupunginosaa.

Vuosaaren tarina on täten edennyt taas yhden uuden symbolisen käännekohdan äärelle. Sen nousu ”Helsingin helmeksi” ja Suomen huipulle on saanut vakuuttavan ulkopuolisen tunnustuksen. Nyt jos koskaan asukkaiden ja yhteisöjen kannattaa pitää lippua korkealla. Fanitetaan avoimesti Vuosaarta ja viedään eteenpäin hyvää viestiä mahtavasta kotipaikasta! Tältä sivulta löydät muutamia vinkkejä siitä, kuinka esitellä Vuosaaren vahvuuksia ulkopuolisillekin. Vuosaari-Seuran Kotiseutuliitolle laatimat perustelut Vuosaaren vahvuuksista:

1: Ainutlaatuisen monipuolinen

Vuosaari on kuin Suomi pienoiskoossa – positiivisesti kehittyvä vilkas kaupunginosa, jossa on asukkaita keskikokoisen kaupungin verran (37.000). Täältä löytyy kaikki: harrastukset, koulut, palvelut, kulttuuria, työpaikkoja, matkailuvaltteja ja jopa Suomen modernein satama. Erityisen ylpeitä vuosaarelaiset ovat kuitenkin luonnosta: olemme yhä Helsingin vihrein ja merellisin kaupunginosa. Asuitpa missä päin Vuosaarta tahansa, olet vain parin minuutin kävelymatkan päässä Uutelasta, Kallahdenniemeltä, Mustavuoresta tai muista viheralueista. Vuosaarella on myös laajempaa yhteiskunnallista merkitystä. Se on tarkkaan seurattu urbaani pilotti, joka on aina kohdannut ensimmäisten joukossa uusia kaupungistumisen haasteita. Meillä on myös 50 vuoden kokemus siitä, kuinka haasteet yhdessä ratkaistaan! Paraikaa ponnistellaan sen hyväksi, että olisimme kannustava esimerkki niin monikulttuurisuuden, lähiörakentamisen kuin vaikkapa sote-palveluiden uudistamisen suhteen.

2: Vuosaari on positiivisessa nosteessa

Viime vuosien trendinä on ollut Vuosaaren julkisuuskuvan suoranainen mullistuminen. Kotiseudustamme on kuoriutunut oikea ”idän ihme” ja myös muu maailma on sen huomannut. Media on bongannut Vuosaaren uudessa innostavassa valossa, mikä on houkuttanut myös suurta yleisöä päivittämään mielikuviaan. Ei ihme, että Visit Vuosaaren myötä kaupunginosaamme markkinoidaan myös elämys- ja turismikohteena. Vierailijoiden ohella myös me asukkaat hyödymme, kun ulkoilualueita kehitetään, vapaa-ajan palvelut monipuolistuvat tai liikenneyhteyksiä lisätään. Suositaan itsekin paikallisia yrityksiä ja palveluita! Suurimpia ilonaiheita on se, että asukkaiden Vuosaari-identiteetti on vahvistunut entisestään. Niin pitkän linjan vuosaarelaiset kuin uudet tulijat ovat mukana luomassa Vuosaari-ilmiötä.

3: Talkoohenkeä ja kotiseututyötä

Vuosaarelaiset ovat olleet tarmokkaita kotiseutuvaikuttajia jo ennen liittymistään Helsinkiin vuonna 1966. Talkoohengestä sai alkunsa niin Vuosaaren silta, hartiapankkirakentaminen, urheilutalo kuin ensimmäinen oppikoulukin. Kuuluisa Vuosaaren henki kantaa edelleen. Isosta mittakaavasta huolimatta olemme yhä kuin kylä, jossa asukkailla on tiiviit verkostot. Järjestöt, yhteisöt, kaupunki ja seurakunta tekevät korvaamatonta työtä yhteiseksi hyväksi. Vapaaehtoistoiminta kukoistaa. Edunvalvonta on usein näkymätöntä mutta tärkeää kotiseututyötä. Vuosaaressa on paljon kehitettävää ja asukkailla huolenaiheita. Vuosaari-Seura ja -toimikunta käyvät päättäjien kanssa tiivistä vuoropuhelua niin rakentamisen, liikenteen, turvallisuuden kuin julkisten palveluidenkin kysymyksistä. Jos vuosaarelaisilta kysytään, niin asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia ja lausuntojen huomiointia olisi tarpeen vahvistaa entisestään. Monet kansanliikkeet ovat vaikuttaneet luontoarvojen puolesta esimerkiksi Mustavuoressa, Uutelassa ja Meri-Rastilassa. Arvokkaita kohteita on pelastettu asukkaiden ja jälkipolvien iloksi.

4: Harrastusmahdollisuuksia joka lähtöön

Vuosaaressa riittää innokkaita harrastajia ja vastuunkantajia kaikille elämänaloille. Kaupungin tarjoamat palvelut (mm. Vuotalo, kirjasto, työväenopisto, nuorisotalo) ovat erinomainen lähtökohta, mutta vähintään yhtä tärkeää on ruohonjuuritason aktiivisuus. Kotikonnuilla pääsee harrastamaan omaan musiikkikouluun, harrastajateatteriin, liikuntakeskuksiin, urheiluseuroihin tai venekerhoihin. On marttoja, kansanmusiikkia, järjestötoimintaa ja paljon muuta. Hyväntekeväisyyttä tehdään niin lasten, nuorten kuin monien muiden ryhmien hyväksi. Monikulttuurisuus on itsestään selvä osa Vuosaaren yhteisöllisyyttä. Lähes kaikilla puolueilla on täällä omat paikallisosastonsa.

5: Palvelut arkeen ja vapaa-aikaan

On vaikeampi keksiä, mitä Vuosaaresta puuttuu kuin mitä kaikkea siellä on. Saarelta saa kaikki päivittäiset palvelut niin yksityiseltä kuin julkiselta puoleltakin – kunhan palveluiden kapasiteetti mitoitetaan kasvavan väkimäärän mukaan. Vuosaari on nuori kaupunginosa myös asukasrakenteensa puolesta. Päiväkotien, leikkipuistojen, muskarien ja ip-kerhojen ohella meillä on tasokkaita kouluja, joissa saa painotettua opetusta mm. mediakasvatukseen, luonnontieteisiin ja teknologiaan. Peräti 10 % Helsingin nuorista asuu Vuosaaressa. Liikennepalvelut ovat ensiluokkaiset. Metrolla pääsee Helsingin keskustaan vain 25 minuutissa, merimatka omasta satamasta Travemündeen vie vähän kauemmin. Columbuksen kauppakeskus on laajentunut nimekkäillä uusilla ketjuilla. Ja onhan meillä oma hieno lehti – vuodesta 1965 ilmestynyt Vuosaari-lehti, joka on Helsingin vanhin paikallislehti. Mitä isommaksi kaupunginosamme on kasvanut, sitä tärkeämpää on saada lukea joka viikko paikalliset uutiset ja yhteiset puheenaiheet.

Lisätiedot Vuosaari-Seurasta:

Puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes,puh. 050 5898 790, sähköposti: hksiimes@gmail.com

Valokuvat median käyttöön: www.vuosaari.fi/medialle

Superwood!

Superwood

Ivana Helsingin järjestämä Superwood-festivaali tuo ajankohtaisen musiikin, puheen, kuvataiteen ja kasvisruoan merenrannalle Hotelli Rantapuistoon 20.–22.10.

1960-luvulla pankin kokouskeskukseksi Vuosaareen rakennettu hotelli mahdollistaa lähes 700 päiväkävijän tunnelmallisen ja luonnonläheisen syysfestivaalin.

Luvassa on ainutlaatuinen kokonaiselämys ja kaupunkifestivaali aikuisille, johon taideteosta muistuttavan hotellin puitteet tarjoavat rentouttavan ja erityisen pakopaikan. Yöpyjille tapahtuma avautuu kahden vuorokauden mittaisena elämyksenä. Hotellipakettien lisäksi tapahtumaan myydään yhden ja kahden päivän lippuja.

Vuosaaren kesäjuhlilla pormestari, Paula-tyttö ja lastenkulttuuria

19396907 638715402992438 4299237743486620536 n1

Kesäjuhlat kutsuu vuosaarelaisia viihtymään hyvän tuulen tapahtumaan 26.-27.8.! Pääsy on vapaa ja kaikki ovat tervetulleita!

 

Lauantain ohjelma tapahtuu Mustakiven leikkipuistossa klo 9–13. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tuo kesäjuhlille kaupungin tervehdyksen kello 11.

Vuosaarelaisten tutut suosikit eli Hembölen kotieläintilan asukit saapuvat paikalle heti aamusta. Saa koskea, saa rapsuttaa, saa tuntea eläinten tuoksua!

Teatteri Ihme tuo estradille Kippari Kallen kello 9.30. Kello 10.30 nähdään nukketeatteri Sampon esitys ”Harakka huttua keittää”.  Lastenmusiikkiyhtye Loiskis soittaa maailmanmusiikkia klo 11.30. Jättisaippuakuplashow nähdään klo 10.

Puistojumppa starttaa jo kello 9 Fressin ohjaamana.

Luvassa on myös maksuttomia työpajoja. Esimerkiksi Loiskis-muusikot neuvovat klo 10 alkaen soitimien valmistusta arkisista tarvikkeista. Kasvomaalaustakin on tarjolla.

Monet vuosaarelaiset järjestöt ja puolueet ovat paikalla omilla kojuillaan. Nälkä lähtee lohikeitolla, grillimakkaroilla, vohveleilla ja muilla herkuilla.

Juhlinta jatkuu sunnuntaina kello 10–13 Sjökullan torpalla (Harbonkatu 10). Vetonaulana on ihka elävä Paula-tyttö, joka kaatelee kahviossa aitoa vuosaarelaista Pauligin kahvia. Kello 11 kuullaan runoja: Kirjoittajapiirin jäsenet esittävät omaa tuotantoa ja kuka tahansa voi lukea omia lempirunojaan. Kello 12 selviää, kuka kotiseututyössä ansioitunut valitaan tänä vuonna Vuosaaren Veikoksi tai Vuokoksi. Kello 13 halukkaat voivat lähteä parin tunnin patikkaretkelle Uutelaan.

 

Kellonaikoihin saattaa tulla muutoksia.
 

HUOM:

Lauantaina on kaksi muutakin tapahtumaa, joihin ehdit mainiosti kesäjuhlien jälkeen. Klo 12–16 vietettäville Satamapäiville on ilmainen bussikuljetus Columbukselta. Päivä huipentuu Venetsialaisiin, joita vietetään lauantai-iltasella Kahvila Kampelan ympäristössä.

 

Valokuva: Jo Christian Oterhals

Kesäjuhlia tukee Helsingin kaupunki

Pormestari Vapaavuoren onnittelut Vuosaarelle Vuoden kaupunginosana

Vapaavuori 0153 nettiin Pertti Nisonen
”Vuosaari edustaa merellistä Helsinkiä upeimmillaan. Vuosaaressa asutaan meren, laajojen virkistysalueiden ja monipuolisten palveluiden äärellä. Aurinkolahti on helsinkiläisten oma Riviera.

Vuosaaresta Vuoden kaupunginosa

PALKINTOVALOKUVA Lowres

Vuosaari julistettiin 11.8.2017 kansallisen kaupunginosakilpailun voittajaksi. Palkinnon myönsi Kotiseutuliitto vuosittaisessa maanlaajuisessa kilpailussaan, johon osallistui tänä vuonna ennätysmäärä, yli 90 kaupunginosaa. 

Viikinkiajan laiva Sotka palaa päiväksi synnyinseudulleen

Sotka saapuu 2017

Vuosaaren entisen telakan eli nykyisen sataman alueella rakennettu muinaisuisko Sotka saapuu itähelsinkiläisiin synnyinmaisemiinsa Varjagi-festivaalin aikana lauantaina 12. elokuuta. Varjagi-festivaalilla on myös paljon muuta kivaa ohjelmaa.

Alakategoriat