Uutiset Vuosaaren Kesäjuhla - koko perheen puistotapahtuma la 25.8.

Vuosaaren Kesäjuhla - koko perheen puistotapahtuma la 25.8.

Saippukuplatyttö pieni

Vuoden Kaupunginosa -teemavuosi huipentuu elokuun viimeisenä lauantaina vietettävään Visit Vuosaari Weekendiin. Vuosaari-Seura kutsuu juhlimaan sitä koko perheen puistotapahtumaan, Vuosaaren Kesäjuhlaan. Perinteitäkin on - nyt juhlitaan jo 17. kertaa.

Tapahtumapaikkana on Mustakiven leikkipuisto ja ohjelmanumeroita on ajoitettu klo 9.30 ja 13 välille.

Lasten toivomat vetonaulat saapuvat tänäkin vuonna: kotieläintilan asukkeja saa mielellään rapsuttaa, silittää ja harjata. Niin lapsia kuin aikuisiakin lumonnut saippuakupla-artisti Ruffly Army tekee paluun - nyt yksisarvisen hahmossa. Lastenorkesteri Loiskis tarjoaa vetävää menoa ja muusikot sonnustautuvat tänä vuonna eläinhahmoihin. Paikalla on myös kotikulmien omia näyttelijöitä Teatteri Ihmeestä, joka lupaa tuoda paikalle "Vuosaaren prinsessoja". Seurakunnan ständiltä löytyy vesipyssyrata ja lapset saavat poskiinsa kasvomaalauksia. "Liiku, leiki ja loista" tarjoaa koko perheen puistojumppaa, jonka teemana on sirkustemppuilu!

Kesäjuhla ei olisi mitään ilman Leijonien lohikeittoa. Jälkiruuaksi voi ostaa Marttojen valmistamia rapsakoita vohveleita tai seurakunnan hattaroita. Tarjolla on niin perinteisiä grillimakkaroita kuin kalkkunavaihtoehto. Myös suosittuja kansainvälisiä herkkuja saadaan tarjolle. Vuosaari-Seuran ständillä myydään arpoja (käteismaksu) ja tuotto menee kotiseututyön hyväksi.

Vuosaaren järjestöt ovat laajasti mukana esittelemässä toimintaansa. Lapset pääsevät VPK:n paloauton kyytiin. Myös Viikingit ja partiolaiset esittelevät harrastustoimintaansa. Vuotalon pisteellä pääsee askartelemaan rintanappeja ja kirjaston väki tuo paikalle aidon onnenpyörän. Martat pitävät kesäjuhlassa hyödyllistä "tahranpoistoklinikkaa", josta kannattaa hakea parhaat kotitalousvinkit.

Kesäjuhlan tarkimmin varjeltu salaisuus on Vuosaaren Vuokon nimeäminen. Tule kuulemaan, kuka saa tänä vuonna tunnustuksen toiminnastaan kotiseudun hyväksi.

Visit Vuosaari Weekend (la 25.8.) on kaupunginosamme suurin tapahtumakeskittymä. Ohjelma alkaa Vuosaaren Kesäjuhlalla (klo 9.30-13), josta voi siirtyä sujuvasti Satamapäiville. Päivä huipentuu Aurinkolahdessa vietettäviin Venetsialaisiin.

Lisätiedot: