Vuosaari-Seura

Vuosaari-Seura

 

vaakuna.jpgVUOSAARI-SEURA RY on vuosaarelaisten kaupunginosayhdistys, joka toimii Vuosaaren viihtyisyyden, turvallisuuden ja paikallistuntemuksen ja -hengen lisäämiseksi ja kehittämiseksi. Seura toimii asukkaiden yhdyssiteenä järjestämällä asukkaiden ja jäsenten aloitteesta teemailtoja, juhlia, harrastusryhmiä, retkiä ym. tapahtumia.
 
 
 

 


SEURAN TOIMINTAMUOTOJA:

TEEMAILLAT

Järjestämme asukasiltoja ajankohtaisista asioista. Näissä tilaisuuksissa asukkaat ja asiantuntijat kohtaavat. Tilaisuuksissa tieto välittyy molempiin suuntiin ja niissä on mahdollista esittää kehittämisehdotuksia.

VAIKUTTAMINEN

Vuosaari on viime vuosina kokenut monenlaisia muutosia ja ennen kaikkea voimakasta rakentamista, joka jatkuu edelleenkin. Vuosaari-Seura on yksi Vuosaaren osallisista, jolta Helsingin kaupunki pyytää lausuntoja ja kannanottoja aina, kun suunnitellaan uutta rakentamisista. Meille vuosaarelaisille on tärkeää, että muutoksissakin pyritään säilyttäämään alueen viihtyisyys ja luontoalueet. Yhdessä vaikutamme siihen, että Vuosaari, yhtenä Helsingin hienoimmista alueista, säilyttää omat erityispiirteensä. Yhdessä vaikutamme myös siihen, että alueen palvelut säilyvät ja jopa paranevat.

YHTEISTYÖKUMPPANEITAMME ovat mm. Vuosaari-Säätiö, Vuosaari-toimikunta, Vuosaaren seurakunta, Kauppakeskus Columbus sekä monet vuosaarelaiset asukastalot, koulut, yhteisöt ja yritykset.

TOIMIKUNNAT

Seuran johtokunta asettaa eri tehtäviä varten toimikuntia, joihin nimetään asiasta innostuneita jäseniä. Toimikuntien vetäjät yhteystietoineen löytyvät mm. tämän sivun yhteystiedot kohdasta tai esitteen välilehdestä.

HARRASTUSTOIMINTA

Jäsenet muodostavat harrastusryhmiä, joiden omaehtoista toimintaa ja osaamisen kehittämistä tuemme. Seurassa toimivat mm. Vuosaaren kirjoittajat ja lausujat, Teatteriryhmä, Retki- ja matkaryhmä, joka järjestää ryhmämatkoja erilaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin.

KULTTUURITILAISUUDET

Järjestämme kulttuuritapahtumia mm. Vuosaaren kulttuuripäivät Itä-Helsingin kulttuuriviikkojen yhteydessä, Vuosaaren kesäjuhlat elokuussa, Mosaiikkitorin markkinat. Osallistumme monikulttuuritapahtumiin mm. Värikäs Vuosaari, lisäksi järjestämme kirjailijatapaamisia ja yhteislaulutilaisuuksia. Seuralla on vahva panostus myös Vuosaaren kesäteatteritoimintaan.

RETKET 

Perinteisellä kevätretkellä tutustumme lähiluontoon - mukana eväät ja asiantuntijat-. Retkeilykerhon puitteissa järjestämme vaellus- yms. retkiä kiinnostaviin kohteisiin.

VILJELYPALSTAT 

Haluatko viljellä hyötykasveja tai kasvattaa kukkia ? Oman viljelypalstan - aari tai puoliaaria - voit vuokrata meidän palstoiltamme, joko Fallpakasta tai Porslahdenpuistosta.

YHTEYSTIEDOT

Vuosaari-Seuran hallitus ja eri toimikunnat