Aikuinen – ryhdy vapaaehtoiseksi Vuosaaren nuorisotalolle!

0
751

Nuoret ovat olleet talven puheenaiheita johtuen mm. Columbuksen nuorisokokoontumisista ja niihin liittyneistä huolenaiheista. Vuosaaren nuorisotyön ammattilaistet osasivat kuitenkin tarttua ilmiöön nopeasti. Avainasemassa on ollut alkuvuoden aikana kolme asiaa:

  • jalkautuvan nuorisotyön vahvistaminen
  • kaupungin eri toimintojen, viranomaisten, koulujen ym. ”idän ammattilaisten” yhteistyön tiivistäminen
  • yhteydenpito kotien kanssa. 

Tilanne Columbuksessa alkoikin hitaasti mutta johdonmukaisesti tasaantua. Nuorisotyössä tunnutaan olevan oikeilla jäljillä ja tärkeää työtä jatketaan.

Myös me tavalliset vuosaarelaiset voimme toimia monella tapaa nuorten hyväksi. Nuoret toivovat aikuisia arkeensa ja lähelleen. Tähän tarpeeseen voi vastata vaikkapa ryhtymällä vapaaehtoiseksi aikuiseksi Kallahden tai Meri-Rastilan nuorisotaloille. Siihen on nyt aivan erinomainen sauma, kun uusien vapaaehtoisten koulutus järjestetään la 14.4.– su 15.4. klo 12–18 (koulutustilaisuuden paikkana tosin Munkkiniemen nuorisotalo, Riihitie 22). Ilmoittautumiset ja lisätiedot: soili.voipio@hel.fi, puh. 040 716 0957.

Vuosaaren vapaaehtoisilta aikuisilta ei edellytetä mitään erityistaitoja. ”Nutalla” voi päivystää juuri niin usein kuin itselle sopii. Pelisäännöt selvennetään koulutuksessa ja tukea saat aina paikalla olevilta ammattilaisilta.

Mitä aikuinen sitten tekee nuorisotalolla? Riittää, että osaat kuunnella ja olla läsnä. Tai voit tehdä sitä, mitä itsekin harrastat tai osaat – opettaa vaikka biljardin sääntöjä, auttaa läksyjenteossa, pelata koripalloa, pingistä tai lautapelejä, piirrellä, opettaa askartelua tai tuunausta, hoitaa käsiä ja lakkailla kynsiä, opettaa rumpujen tai kitaran soittoa, pelata tietokonepelejä (tai antaa nuorten opettaa niitä sinulle!), tehdä sämpylöitä, istuttaa ja hoitaa kukkia… Nuorisotalolla on hyvä tunnelma, joka antaa myönteistä virtaa vapaaehtoisen omaankin elämään.

Nuorisotaloilla toimii myös järjestöjä, jotka ottavat avosylin vastaan vapaaehtoisia opettamaan suomen kieltä aikuisille maahanmuuttajille.

Vuosaaren nuorisotaloista antaa lisätietoja nuorisotyön toiminnanjohtaja Kaisa Kivelä (kaisa.kivela@hel.fi, puh. 040 634 1996). 

Edellinen artikkeliAfrikka-päivä asukastalo Kulkurissa 21.4.
Seuraava artikkeliVuosaaren tulevat kaavahankkeet keskustelussa