Asukastalot uudistavat tilanvarauskäytäntöjä

0
764

Kaupungin käytäntöjen muuttumisen lähtökohtana on lisätä vanhojen toimijoiden ohella uusien toimijoiden mahdollisuuksia varata tiloja helsinkiläisten hyvinvoinnin edistämiseen.

Asukastalojen vakiovuoroihin tehdään uudet sopimukset 15.1.2018 alkaen ja vanhat sopimukset raukeavat. Jatkossa vakiovuoroja haetaan vuosittain vuodeksi kerrallaan.

Toimijoilla on mahdollisuus hakea itselleen maksutonta vakiovuoroa Punavuoren asukastalo Betaniasta, Kumppanuustalo Hannasta, Asukastalo Oulunkylän Seurahuoneelta, Maunulan asukastalo Saunabaarista, Asukastalo Malmin toimintakeskuksesta, Pihlajamäen lähiöasemalta, Kontulan lähiöasemalta ja Vuosaaren lähiöasemalta.

Kukin asukastalo/-tila määrittää itse ulos annettavien vuorojen määrän. Periaatteena kuitenkin on, että tiloja annetaan vakiovuorokäyttöön pääsääntöisesti arki-iltoina tai osa illoista ja viikonloput varataan toimijoiden yksittäistapahtumiin ja yksityishenkilöiden maksullisiin perhejuhliin.

Tilavuoroja voivat hakea ensisijaisesti sellaiset toimijat, joiden toiminta on kaikille avointa, Sote-toimialan arvojen mukaista ja sen toimintaa tukevaa. Toiminnan on oltava osallistujille maksutonta ja edistettävä osaltaan alueen hyvinvointia. Täytetty hakemuslomake toimii perusteluna ja vakuutena sille, miksi tila on luovutettu juuri tietyn toimijan käyttöön.

Niille toimijoille, joiden sähköpostiosoite on kaupungin tiedossa, lähetetään sähköpostilla hakulomake, joka tulee täyttää ja lähettää takaisin 19.11.2017 mennessä betania@hel.fi Viestikenttään teksti: vakiotilahakemus 2018 tai printattuna asukastalon postilaatikkoon. (Asukastalot: Punavuoren asukastalo Betania, Kumppanuustalo Hanna, Asukastalo Oulunkylän Seurahuone, Maunulan asukastalo Saunabaari, Asukastalo Malmin toimintakeskus, Pihlajamäen lähiöasema, Kontulan lähiöasema ja Vuosaaren lähiöasema.)

Päätökset tilankäyttömahdollisudesta toimitetaan hakijoille sähköpostitse tai postitse 30.11.2017.

Edellinen artikkeliRetkeilijänkadun asemakaavahanke käynnistyy
Seuraava artikkeliVuosaaren Kesäteatteri esittää: Velka