Helsingin Latu aloittaa talviuintitoiminnan Rastilassa

0
614

Liikuntavirasto lopetti Rastilan leirintäalueen talviuintipaikan yleisövuorot ja nykyisessä muodossaan liikuntaviraston järjestämä talviuintitoiminta loppui 1.5.2012.

Toiminta saa kuitenkin jatkoa, kun Helsingin Latu alkaa järjestää talviuintitoimintaa Rastilassa 1.9.2012 alkaen.

Talviuinti on yksi suosituimmista terveysliikuntalajeista. Talviuintia harrastaa säännöllisesti 100 000 suomalaista ja lajia kokeilleita on yli puoli miljoonaa. Talviuinnin terveysvaikutusten ohella lajin suosion taustalla on sen helppous, sillä se ei vaadi suuria investointeja.

Metroreitin varrella sijaitseva Rastilan talviuintipaikka on ollut erittäin suosittu talviuimareiden keskuudessa. Helsingin lisäksi uimaan on tultu myös Vantaalta ja Espoosta.

”Haluamme tarjota uimareille jatkossakin mahdollisuuden talviuintiin. Helsingin Ladun toiminta-ajatuksena on monipuolisen terveys-, kunto- ja luontoliikunnan edistäminen oman jäsenistön ja pääkaupunkiseutulaisten hyväksi. Talviuinnin järjestäminen tukee yhdistyksen toiminta-ajatusta ja täydentää hyvin Helsingin Ladun lajitarjontaa”, kertoo Helsingin Ladun puheenjohtaja Jaakko Erkkola.

”Helsingin Latu järjestää talviuimareille pukuhuonekontin ja saunavuoroja Rastilan leirintäalueen rantasaunaan. Konttiuimarit eli ilman saunaa talviuintipaikkaa käyttävät uimarit pääsevät uimaan 1.9. alkaen. Saunavuorot alkavat puolestaan 2.10. Käytännönjärjestelyistä muun muassa kontin avaimista ja käyttömaksuista tiedotetaan tarkemmin elokuussa”, kertoo Helsingin Ladun toiminnanjohtaja Tarja Vartiainen.

Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, geokätköily, hiihto, keppijumppa, lentopallo, luontouinti, lumikenkäily, maastorullaluistelu, pihapelit, pyöräily, sauvakävely, suunnistus, tanssi, yhteislaulu ja vapepa-toiminta.

Helsingin Latu on Suomen suurin latuyhdistys ja yksi Suomen suurimmista liikuntaseuroista yli 5200 henkilön jäsenmäärällään. Helsingin Latu yllä pitää Maunulan ulkoilumajaa Keskuspuistossa ja Vaakkoin eräkämppää Nuuksiossa.

Edellinen artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 6/2012
Seuraava artikkeliKeski-Vuosaaren renessanssi hyväksyttiin lautakunnassa