Helsingin Sataman uutiset

0
503

Helsingin sataman yksiköity tavaraliikenne oli alkuvuonna hienoisessa kasvussa. Tammi-helmikuun liikenne oli 1,5 miljoonaa tonnia, joka oli 1 % enemmän kuin vertailuajankohtana. Erityisesti viennissä alkanut hyvä kehitys jatkui, kasvu oli tammi-helmikuussa 6 %. Tuonti oli edelleen vaisua ja väheni 3 % viime vuoden alkuun verrattuna.

Kolmasosa yksiköidystä tavaraliikenteestä kuljetettiin konteissa ja kaksi kolmasosaa kumipyörillä. Kumipyöräliikenne oli kasvussa ja konttiliikenteessä oli pientä vähenemistä. Konttien määrä oli tammi-helmikuussa 62 000 TEU (-9 %) ja niissä kuljetettiin 0,5 miljoonaa tonnia (-3 %) tavaraa. Rekkoja ja perävaunuja kuljetettiin sataman kautta 76 000 kpl (2 %) ja niissä kuljetettiin 1,0 miljoonaa tonnia (3 %) tavaraa.

Laivamatkustajia oli helmikuussa 703 000 ja tammi-helmikuussa 1,3 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä oli lähes viimevuotisella tasolla. Matkustajaliikenteen hitaan kasvun syynä on, että joitakin aluksia on alkuvuonna huollettu telakalla tai ollut pois käytöstä muista syistä.

Eurostatin 18.3.2014 julkaisemassa tilastossa käy ilmi, että Helsinki oli vuonna 2012 Euroopan neljänneksi vilkkain satama matkustajamääriltään.

Edellinen artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 2/2014
Seuraava artikkeliMielenilmaus Kivinokan puolesta