Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtuma

0
634

Ihmisen mittainen

Tule kohtaamaan, tarinoimaan, syömään, saunomaan ja istuttamaan yhdessä vuosaarelaisten ja Vuotalon toimijoiden kanssa. Mosaiikkitorille nousee myös jurttasauna, jonka pehmeissä löylyissä voi tavata tuttuja ja tuntemattomia. Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtuma on Mosaiikkitorilla ja Vuotalossa perjantaina 12.5. klo 14–18. Vapaa pääsy.

OHJELMA

PSST VUOSAARI -TAPAHTUMAPISTE
klo 14–18, Mosaiikkitori
Psst Vuosaari -kollektiivi Valokuvataiteen museosta, KOM-teatterista ja Klockriketeaternista kohtaa vuosaarelaisia Mosaiikkitorilla ja tutkii ihmisen mittakaavaa yhdessä asukkaiden kanssa. Tule jättämään oma jälkesi Psst Vuosaari -tapahtumapisteelle sekä osallistu taidepolulle! Klockriketeaternin Kätketty Vuosaari -taidepolku johdattelee kävijän kokemaan vanhan Vuosaaren kävellen. Polun varrella kuullaan ja nähdään vuosaarelaisten nuorten tekemiä havaintoja ajasta – menneestä, siirtymisestä, muistoista, kaiken lopusta – muistuttaen samalla arkisen ympäristön ajallisista kerrostumista sekä kulttuuriperinnöstä. Lähdöt pe 12.5. klo 17 & 17.30 sekä la 13.5. klo 11 & 11.30. Kierroksen arvioitu kesto on noin 2 tuntia. Ennakkoilmoittautuminen: 10.5. mennessä osoitteeseen catariina.salo@gmail.com. Lisätiedot: www.klockrike.fi

KIVA PIHA -PIIRUSTUSTAPAHTUMA, TAULUKIRPPIS JA TAIDEARPAJAISET
klo 14–18, Vuotalon aula
Lapset ja aikuiset saavat piirtää aiheesta ”Kiva piha”. Millainen on unelmien piha? Missä on kiva olla? Taulukirppikseltä voi ostaa edullisesti taidetta. Taidearpajaisissa luvassa pikapalkintoja ja päävoitto.

TAHRANPOISTOPISTE JA VUOSAAREN MARTTOJEN HERKKUJA
klo 14–18, Mosaiikkitori
Tahranpoistoa isoäidin opein ja vähän uudenaikaisemminkin. Opastusta ja keskustelua. Myytävänä Marttojen leipomaa pinaattifetapiirakkaa ja kinkkuananaspiirakkaa sekä kahvia.

SAMBUUSOJA, FALAFELIA & TEETÄ
klo 14–18, Mosaiikkitori
Vuosaarelainen Nimco Noor myy herkullisia somalialaisia sambuusoja ja teetä.

JURTTASAUNA
klo 15–18, Mosaiikkitori
Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisen saunan pehmeistä löylyistä sekä kohtaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Sekasauna eli uimapuvut päälle.

TARINATYÖPAJA & KORVARUNOJA
klo 15–18, Vuotalon aula
Narratiimi-työryhmä kerää aineistoa Skutsi huutaa -sanomalehteen tulevaan Vuosaari-liitteeseen. Paikalla myös sanataiteilija Veera Vähämaa, joka tekee hetkessä syntyviä korvarunoja. Narratiimi on Eeva Berglundin ja Hanna Kaisa Vainion perustama työryhmä, joka kokoaa ihmisiä yhteen tarinoimaan ja tutustumaan Helsingin nopeasti muuttuviin ympäristöihin sekä muihin ihmisiin. Kesällä 2016 Narratiimi tutustui useisiin itähelsinkiläisiin metsiin ja retkien pohjalta toteutettiin Skutsi huutaa -sanomalehti sekä ääniteos, jotka ovat esillä Vuotalon aulassa. Lisätietoa projektista: www.narratiimi.wordpress.com

MUUMIN MITTAINEN LAULUTUOKIO
klo 16, Vuotalon musiikkiluokka 2 krs.
Koko perheelle suunnatussa muskarituokiossa lähdetään tutkimaan Muumilaakson ihmeitä. Muskarituokion pohjana käytetään Soili Perkiön ja Hannele Huovin Muumiperheen lauluretki -kirjan ihania Muumilauluja. Laulattajana ja leikittäjänä Tiina Sinnemäki-Ambraziejus, säestäjänä Vesa Lintula. Kesto n. 40 min

KEVÄTKUKKIEN ISTUTUSTALKOOT
klo 14–16, Mosaiikkitorin Viljelypaviljongit
Istutetaan yhdessä keväisiä kukkia kaikkien iloksi Mosaiikkitorin Viljelypaviljonkeihin. Paikalla opastamassa viherartesaani Antti Annanpalo.

UNELMIEN VUOSAAREN KIRJASTO -TYÖPAJA
klo 14–18, Mosaiikkitori
Kuinka kehittäisit Vuosaaren kirjastoa? Lapset pääsevät rakentamaan unelmien Vuosaaren kirjastoa kierrätysmateriaaleista.

KIRJASTOFILLARI LIIKKEELLÄ ALUEELLA
klo 14-18

POP UP -SOSSULA
klo 14-18, Mosaiikkitorilla
Tule juttelemaan arkeasi askarruttavista asioista. Miten me voisimme auttaa sinua? Tule tutustumaan ja turinoimaan! Paikalla Vuosaaren aikuissosiaalityön ja sosiaalineuvonnan työntekijöitä sekä alueen yhdyskuntatyöntekijä.

YHTEISLAULUA JA HAITARIMUSIIKKIA MARI KÄTKÄN KANSSA
klo 15.30 & 17.30

RUNOJA ILMAN KOTIMAATA
klo 15, 16 & 17, Mosaiikkitori
Muhaned Durubi, Daniel Malpica sekä Kasper Salonen esittävät monikielistä runoutta, jolla ei ole kotimaata. Runoesityksiä kommentoi musiikillaan improvisaatiosellisti Sergio Castrillón.

Edellinen artikkeliHaruspuistossa siivoustalkoot
Seuraava artikkeliPunakivenpuiston ja Lokkisaarenpuiston suunnittelu alkaa