Itä-Helsingin vanhimman rakennusperinnön tulevaisuus -seminaari

0
532

Mikä on vanhimman itähelsinkiläisen rakennus- ja maisemaperinnön tilanne vuonna 2011? Mitä keinoja on käytettävissä tuon perinnön säilyttämiseksi myös tulevaisuuden helsinkiläisille? Mikä on vanhojen rakennusten ja maisemien asema täydennysrakentamisen paineen alla?

Vuosaari-Seura järjestää ensi lauantaina 22.10. klo 12.00-16.30 seminaarin Itä-Helsingin vanhimman rakennusperinnön tulevaisuus Rastilan kartanon entisellä pehtorin talolla Rastilan leirintäalueella (Karavaanikatu 4, 00980 Helsinki).

Tilaisuudessa käsitellään asiantuntijaesitelmien ja keskustelun kautta pääkaupungin esikaupunkien vanhimman rakennuskannan säilyttämiseen, hallintaan, käyttöön ja korjausrakentamiseen liittyviä kysymyksiä.

Kohteena tapahtumassa on erityisesti itäisen Helsingin vanhin kulttuuri- sekä paikallishistoriallisesti tärkeä rakennuskanta. Tarkoitus on avata näkymiä rakennusten ja myös niiden paikkoihin oleellisesti liittyvien maisemien tulevaisuuteen.

Alustajina ovat yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelun dosentti Heikki Kukkonen, kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti Leena Makkonen, emeritusprofessori Panu Kaila, sekä Helsingin kaupunginmuseon kulttuuriympäristöyksikön päällikkö Anne Mäkinen.

 

12.00
Avaus
Heikki Kukkonen: Mitkä ihmeen kulttuuriympäristöt ja kuinka varjella niitä kaavoituksessa?
Leena Makkonen: Kallahdenniemen rakennetun ympäristön arvot
13.45
Lounastauko
14.30
Panu Kaila: Firmitas utilitas venustas & historia
Anne Mäkinen: Kulttuuriympäristön vaaliminen Helsingissä
Loppukeskustelu
16.30

Heikki Kukkonen on erikoistunut rakennusperinnön säilyttämistä, osallistuvaa suunnittelua sekä yhdyskuntarakennetta koskeviin kysymyksiin ja Leena Makkonen on inventoinut useita helsinkiläisiä huvila- ja kerrostaloympäristöjä.

Panu Kaila taas tunnetaan erityisesti rakennusten restauroinnin ja konservoinnin perinteitä vaalivana osaajana ja on myös kansainvälisesti tunnettu puuarkkitehtuurin asiantuntija. Anne Mäkinen on tutkinut laajasti helsinkiläisen rakentamisen historiaa ja arkkitehtuuria.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

paikka.jpg 

Edellinen artikkeliVuosaaren musiikikoulun konsertti
Seuraava artikkeliLasten sporttileiri joululomalla Vuosaaren urheilutalolla