Jatkosodan muistolaatan paljastustilaisuus 6.12. klo 13

0
564
Suomen lippu Flickr Oriol Salvador

Vuosaarelaiset yhdistykset ja yritykset ovat koonneet Suomi 100 -juhlavuonna voimansa, jotta Vuosaareen saadaan sodanaikaista kotiseutuhistoriaa kunnioittava pronssinen muistolaatta.

Muistolaatalla kunnioitetaan Vuosaaren kartanon mailla sijainnutta ilmatorjuntapatteria, joka osallistui helmikuussa 1944 Helsingin suurpommitusten ilmapuolustukseen. Näin Vuosaari oli mukana pelastamassa pääkaupunkia massiiviselta tuholta jatkosodan käännekohdassa (lue lisää historiataustasta: www.vuosaari.fi/muistolaatta).

Kaikki vuosaarelaiset ovat lämpimästi tervetulleita muistolaatan paljastustilaisuuteen 6.12. klo 13 Vuosaaren kartanon puistoon, keltaisen päärakennuksen tuntumaan (Itäreimarinkuja 14, golfkentän naapurissa).

Avaussanat lausuu Vuosaari-Seuran puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes ja juhlapuhujana on sotahistorioitsija, eversti evp Ahti Lappi. Musiikista vastaavat Helsingin Lauluveljien Kvartettiveljet Matti Koiviston johdolla. Vuosaaren nuoret tuovat tilaisuuteen niin musiikkia kuin partiovärejä. Tervetuloa juhlahetkeen!

Vuosaari-Seuran ohella muistolaattaa ovat olleet mahdollistamassa Aurinkolahti-Seura, Itä-Helsingin Yrittäjät, Leijonat, Rotarit, Visit Vuosaari, Vuosaaren Pienkiinteistöt ja Vuosaari-Säätiö sekä Helsingin Satama, Hotel Rantapuisto, kauppakeskus Columbus, Paulig, Planmeca, Vuo-Kiinteistöpalvelut ja Helsingin kaupunki.

Edellinen artikkeliKeskustelutilaisuus kansallisesta kaupunkipuistosta
Seuraava artikkeliKauneimmat joululaulut 9.12. klo 16