Kaupunkipotkulaudat saapuvat Vuosaareen!

0
894

Kaupunkipyörät ovat vakiinnuttaneet laajan käyttäjäkunnan Helsingissä ja Espoossa. Nyt tulevat kaupunkipotkulaudat. Potkulautapalvelussa kokeillaan sekä perinteisesti potkittavia että sähköllä toimivia potkulautoja.

Kokeilualueena on Vuosaari, johon tulee noin 30 potkulauta-asemaa ja 300 potkulautaa. Laudan saa käyttöönsä mobiilisovelluksella pientä korvausta vastaan. HSL ja palvelusta vastaava Samocat Sharing toteuttavat kokeilun yhteistyössä. Kausi alkaa 15.4. ja jatkuu aina lokakuun loppuun.

Potkulautapilotti on osa HSL:n Idealab-hanketta, jossa kokeillaan uudenlaisia liikkumispalveluita HSL-alueen liikenteessä. Toinen Idealab-hanke on Espooseen sijoittuva kutsuliikennekokeilu, joka käynnistyy syksyllä.

”Potkulauta on ketterä väline lyhyiden matkojen tekemiseen. Taittuvan laudan voi ottaa myös joukkoliikennevälineen kyytiin. Haluamme testata Vuosaaressa, miten potkulaudat toimivat joukkoliikennematkan osana ja itsenäisenä kulkutapana”, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen sanoo.

”Jotkut ovat ehkä törmänneet maailmalla matkatessaan sähköisiin potkulautoihin, joita näkyy katujen varsilla pitkin ja poikin. Näitä asemattomia palveluita nähdään tänä vuonna myös Helsingissä. Vuosaaressa kokeilemme kuitenkin kaupunkipyöristä tuttua asemallista ratkaisua, jonka etuna on se, että potkulaudat löytyvät aina samoista paikoista”, Jääskeläinen kertoo.

Asemat ja saatavilla olevat potkulaudat tuodaan näkyville myös HSL:n Reittioppaaseen. Täyteen ladatulla sähköpotkulaudalla voi kulkea enintään 15 kilometriä. Laudan maksiminopeus on 25 kilometriä tunnissa. Lisätietoja ja potkulauta-asemien sijainti kartalla HSL:n nettisivuilla: Vuosaaressa pääsee ajamaan kaupunkipotkulaudalla tänä kesänä.

Edellinen artikkeliVartiokylänlahden suunnitteluperiaatteiden karttakysely
Seuraava artikkeliAikamatka 1700-luvun Mellunkylään