Kotikaupunkipolut Aurinkolahti 2 Vuotalo

2 Vuotalo

 

Kulttuurikeskus Vuotalo sijaitsee Vuosaaren ydinkeskustassa, aivan metroaseman, kauppakeskus Columbuksen, urheilutalon ja Tehtaanpuiston yläasteen koulun läheisyydessä. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen–Komosen suunnittelema, alkuvuodesta 2001 valmistunut Vuotalo on moderni betonin, lasin ja teräksen yhdistelmä.

 

 

 

 

 

 

 

Vuotalo tarjoaa jokaiselle jotakin: kirjaston aineistoa, tietokoneiden käyttöä, näyttelyitä, musiikkia, teatteria, työväenopiston kursseja, sekä tiedotusta kaikille kansalaisille. Tarjontaa on sekä lapsille että aikuisille. Sisääntuloaulassa asiakkaita palvelee kaikille avoin kahvila Pokkari. Mosaiikkitorin pysäköintilaitoksen hallista pääsee kulkemaan sisäkautta suoraan Vuotaloon.

Talon tiloja käytetään yhteisesti: opetus- ja esitystiloja käyttävät eri aikoina sekä työväenopisto, kulttuuriasiainkeskus että koulu. 
Vuotalon tiloja voi vuokrata. Käytettävissä on kokoushuoneita, 320-paikkainen Vuosali, galleriatiloja näyttelyiden järjestäjille, kuvan- ja äänenkäsittelytilat, pimiö sekä musiikin harjoitushuoneita ja piano.
Vuotalon kävijämäärä kohoaa vuosittain yli puolen miljoonan.

Kuvat Jussi Tiainen (yläkuva) ja Marjo Haatainen

Linkit: Vuosaaren kirjasto | Vuotalo | vuosaari.fi