Kotikaupunkipolut Aurinkolahti 3 Tehtaanpuiston yläaste ja Vuosaaren lukio

3 Tehtaanpuiston yläaste ja Vuosaaren lukio

 

Tehtaanpuiston yläasteen koulu ja Vuosaaren lukio toimivat samassa rakennuksessa Vuosaarentiellä. Yläasteella on noin 300 ja lukiossa 400 oppilasta. Sekä lukio että yläaste käyttävät Vuotalon ja Vuosaaren Urheilutalon tiloja. Molempiin rakennuksiin on käytäväyhteys koululta.
Yläasteen koulu on ollut mukana Vuosaari-projektissa ja Itämeren tutkimushankkeessa. Koulussa on liikunta- ja luonnontiedepainotteisia luokkia. Vuosaaren lukio puolestaan on yleislukio.

Vuosaareen perustettiin oppikoulu, Vuosaaren yhteiskoulu, ensimmäisen suuren rakennusvaiheen aikana 1965 osoitteeseen Koukkusaarentie 9. Vuosaaren kasvaessa kantakaupungissa toiminut ja oppilaspulasta kärsinyt Tehtaanpuiston yhteiskoulu (1934–77) muutti Vuosaareen 1976.
Peruskoulu-uudistuksessa 1977 molemmat yksityiset oppikoulut muuttuivat kunnallisiksi kouluiksi, ja molemmissa toimii sekä yläaste että lukio.
Lukiot yhdistyivät 1993 Vuosaaren lukioksi, ja yleislukion toimipaikaksi tuli Tehtaanpuiston koulurakennus. Yläaste jatkaa toimintaansa samassa rakennuksessa.

Kuva Siku Jyrkänne: Näkymä koulun takaosasta.

Linkit: Tehtaanpuiston yläaste | Tehtaanpuiston lukio