Kotikaupunkipolut Aurinkolahti 4 Senioreiden palvelutalo Cecilia

4 Senioreiden palvelutalo Cecilia

Senioreiden palvelutalo Cecilia valmistui 2004 Vuosaaren Eteläisen ostoskeskuksen paikalle. Sen suunnitteli palvelutaloihin erikoistunut arkkitehti Erkki Salmi. Helsingin kaupunkilähetyksen rakennuttamassa palvelutalossa on asumis- ja ohjelmapalveluja. Lasikattoisten sisäpihojen ympärillä on 140 asuntoa. Asukkaiden keski-ikä on 78 vuotta ja he ovat pääosin itähelsinkiläisiä.

Cecilian suunnittelun lähtökohtana ovat turvallisuus, vaivaton asuminen ja ihmisten keskinäinen yhteys. Kaupunkilähetys haluaa tarjota ikääntyvälle rauhallisen kodin sekä tarvittavat palvelut helposti ja nopeasti. Yhteistiloissa on mahdollisuus harrastaa yhdessä ja nauttia naapureiden seurasta. 
Kortteliin kuuluvat myös senioreiden asuintalot Olivia ja Lucia, joissa on yhteensä 150 omistusasuntoa. Kaikki korttelin asukkaat voivat käyttää Cecilian palveluita.
Paikalla sijaitsi aikaisemmin Eteläinen ostokeskus. Ostokeskuksen suunnittelivat Viljo Revell ja Heikki Castrén osana ns. Revellin korttelia. 
Parhaimmillaan ostokeskuksessa oli kukkakauppa, apteekki, pesula, kaksi kampaamo-parturia, kirjakauppa, optikko, pari pankkia, posti, ruokaravintola, olutravintola sekä kaksi elintarvikeliikettä. Moni kauppiaista omisti liikehuoneistonsa. Eteläisessä ostokeskuksessa filmattiin muun muassa Eve ja Heikki Hietamiehen kirjoittamaa TV-sarjaa.
Ostokeskus jäi myöhemmin Columbuksen varjoon ja se purettiin 2003.

Kuvat Siku Jyrkänne

 

 

 

 

 

 

Palvelutalo Cecilia sijaitsee Punakiventiellä, Punakiventien pistetalojen läheisyydessä.

Palvelutalojen välistä kulkee loiva, esteetön ramppi.

Linkit: Palvelutalo Cecilia