Kotikaupunkipolut Aurinkolahti 27 Auringonpilkun koulu

27 Auringonpilkun koulu

Auringonpilkun koulu valmistui 2001, ja sen suunnitteli arkkitehtitoimisto Kaarina Löfström. Auringonpilkun päiväkodissa sekä Aurinkolahden kouluun kuuluvassa esikoulussa ja luokilla 1–2 on yhteensä 140 oppilasta. Eri-ikäiset lapset tutustuvat toisiinsa, kun raja esikoulun ja ala-asteen välillä kaventuu.

Tavoitteena on ollut Aurinkolahden puistotielle päin sykkivä korttelitalo. Siksi ruokala- ja salitoiminnot sekä iltapäivä- ja iltatoiminnot on sijoitettu puistotien suuntaan. Sisääntulo on sijoitettu lounaaseen avautuvan pihan puolelle. Rakennus on kadulle päin kaksikerroksinen, muurimainen ja urbaani, kun taas pihalle kerroksinen, luonnonläheisempi ja pehmeämpi. Leikkialue on pihan puolella ja penkein varustettu puistopatio katutilassa.
Sisätiloissa on kiinnitetty huomiota yhteiskäyttöön. Perinteisen suorakulmaisen luokkahuoneen asemasta tiloista löytyy mukavia pieniä soppia, joissa voi häiriöttä työskennellä. Pyöreässä ryhmähuoneessa lapset työskentelevät ja leikkivät valokuiduista ja halogeenivalaisimista sommitellun tähtitaivaan alla. Koulun toiminnassa hyödynnetään tietoverkkoja ja muuta viestintäteknologiaa opetuksen tukena. Varustus ylittää koulujen normaalin tavoitetason.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kuvat Vesa Jakkula

Linkit: Teräsrakenteesta | Auringonpilkun koulu