Kotikaupunkipolut Kallahti 2 Kauppakeskus Columbus

2 Kauppakeskus Columbus

Pauligin rakennuttama kauppakeskus valmistui 1996 ja se sijoittuu Vuosaaren keskeisimmälle paikalle. Rakennus edustaa 1990-luvun kaupallista arkkitehtuuria ja sen suunnitteli Arkkitehdit Tommila. Kauppakeskus toimii kaupunginosat yhdistävänä kävely- ja kauppakatuna. Omintakeinen kaareva katto ja siltamainen riippurakenne tekevät rakennuksesta vuosaarelaisen maamerkin.

Asiakkaita Columbuksessa käy vuosittain yli 7 miljoonaa. Liiketilojen pinta-ala on 13 000 neliömetriä ja liikkeitä yli 50. Kauppakeskus laajenee Vuotien pohjoispuolelle, ja uusi osa avataan syksyllä 2006 . 
Kauppakeskuksen läheisyydessä on kaksi toria, kulttuurikeskus, palvelukeskus, pysäköintitilaa, metroaseman lippuhalli sekä liityntäliikenteen terminaali.
Kauppakeskus rakennettiin Sasekan jäljiltä jääneeseen sorakuoppaan. Kuopan pohjalla sinnitteli Helsingin viimeinen konnanlieko. Laji hävisi useimmilta kasvupaikoiltaan Helsingissä jo 1900-luvun alkupuoliskolla. Seuralaislajistoon kuului mm. lihansyöjäkasvi kihokki. Sitä kasvaa edelleen kaupungissa harvinaisena enimmäkseen soilla.

Ks. tietolaatikko: Metro

Kuvat Vesa Jakkula

Linkit: Kauppakeskus Columbus | Konnanlieko