Kotikaupunkipolut Kallahti 24 Mustakiven koulu ja korttelitalo

24 Mustakiven koulu ja korttelitalo

Koulu ja korttelitalo valmistuivat 1998, suunnittelijat olivat Markku Erholz ja Pentti Kareoja. Koulu on muodoltaan kampamainen ja siinä on suuret ikkunat ja metallirakenteet. Valoisassa rakennuksessa on neljä solua, joissa kaikissa on viisi luokkahuonetta, oppitilana käytettävä aula sekä opettajien työtila. Solut muodostavat puiston puolelle suojaisat kotipihat. 


Luokkahuoneiden lisäksi koulussa on kirjasto, liikuntasali, monitoimitila saunoineen sekä ilmaisutaidon sali. Koulussa toimivat luokat 1–6. Oppilaita on noin 420. Oppilaista 12 prosenttia puhuu kotikielenään muuta kuin suomea. Yksi valmistavan opetuksen luokka auttaa saavuttamaan valmiudet koulunkäyntiin tavanomaisessa luokassa. 
Mustakiven koulun opetuksessa painotetaan ilmaisutaitoa, ympäristökasvatusta ja luonnontieteitä. 
Mustakiven korttelitalo sijaitsee entisen kivilouhimon paikalla. Aikaisemmin näillä kohdin kulki kaunis harjutie Sasekalle. Korttelitalon fasadina on Markku Pääkkösen 1999 suunnittelema pastellisävyinen väriteos Enkelin tikapuut. Koulun vieressä on Kallahden nuorisotalo, joka on valmistunut 2000. Talossa on avoimia harrastuskerhoja, viikonlopputoimintaa, kursseja ja koulutusta sekä bänditoimintaa.

Linkit: Mustakiven korttelitalo | Mustakiven koulu | Kallahden nuorisotalo

Kuvat Matti Kanerva