Kotikaupunkipolut Kallahti 30 Urheilutalo

30 Urheilutalo

Vuosaaren Urheilutalo on liikuntakeskus. Uimahalli valmistui 1979 ja palloiluhalli 1980. Uusi kuntosali avattiin 2006. Talon suunnittelivat Ossi Rajala ja Erkki Hagman. Rakennus on toiminut alusta saakka myös Tehtaanpuiston yläasteen ja Vuosaaren lukion liikuntatilana.

Vuosaaren uimahalli on saanut kiitosta valoisuudestaan ja onnistuneesta pohjaratkaisustaan. Se on Helsingin vilkkaimpia: kävijöitä on ollut keskimäärin 700 päivittäin.

Rakennuttaja Vuosaari-säätiö luovutti osakkeensa Helsingin kaupungille 1986. Uimahallia laajennettiin 1992 tropiikkiosastolla, suunnittelijana Pentti Värälä Pro-Ark Oy:sta. Nuorisotila muutettiin liikuntakäyttöön 2005.
Salibandystä tuli 1990-luvulla vuosaarelaisten suosikkiurheilulaji. Salibandyseura Viikingit aloitti toimintansa Vuosaaren Urheilutalossa 1986 nimellä Salibandy ja Sulkapallo Vuosaari. Ensimmäinen mestaruuskin saavutettiin täällä. Keväällä 2000 seura yhdistyi rakkaan vihollisensa, 1965 perustetun monitoimiseura Vuosaaren Viikinkien salibandyosien kanssa lajin erikoisseuraksi Itä-Helsingin alueelle. Nyt seuralla on yli 600 jäsentä ja 30 joukkuetta sekä neljä salibandykerhoa ja harrasteryhmiä. Seuran miesjoukkue on parhaita koko Euroopassa ja se on voittanut useita Suomen mestaruuksia. SSV:n A-pojat pelaavat edelleen Vuosaaren Urheilutalolla.

Linkit: Vuosaaren urheilutalo | Salibandyseura Viikingit

Kuva Matti Kanerva