Kotikaupunkipolut Keski-Vuosaari 23 Vuosaaren kenttä

23 Vuosaaren kenttä

Vuosaaren urheilukenttä on yksi Helsingin parhaista. Kenttä rakennettiin 1966 entiseen hiekkakuoppaan Vuosaari-Säätiön esityksestä. Kenttää kunnostettiin vuonna 1996, jolloin se sai valaistuksen ja juoksurata tartanpinnan, katsomoa parannettiin ja kuulutuskoppi rakennettiin. Kentällä voi harrastaa jalkapalloa, yleisurheilua, kuntoliikuntaa, tennistä, luistelua, jääkiekkoa ja hiihtoa.

Urheilukenttä maastoutuu metsäiseen selänteeseen mäntymetsän keskelle. Viereisellä Heteniityn kentällä on pinnoitetut tenniskentät ja kesällä hiekkapohjainen harjoituskenttä, talvella valaistu luistinrata ja jääkiekkokaukalo. Vuosaaren Viikingit pelaa urheilukentällä jalkapalloa 1. divisioonassa. Seuralla on jalkapallossa vahva junioritoiminta.
Ennen peruskorjausta juoksuradalla oli kumiasfalttipinta, jolla Raimo Vilen juoksi vuonna 1972 sadalla metrillä Euroopan ennätystä sivuavan ajan. Radalla tehtiin useita muitakin Suomen ennätyksiä.
Tarinan mukaan kaupunginvaltuutetut Esko Honkanen ja Kalle Kallio juonivat kentän peruskorjausrahat kaupungin budjettiin. Honkanen sanoi kokoomuksen valtuustoryhmässä, että sosialidemokraatit ovat esittämässä peruskorjausrahaa budjettiin ja Kallio puolestaan demariryhmässä, että Honkasen Esko on saanut lupaukset peruskorjausmäärärahasta. Niinpä sekä kokoomus että demarit esittivät Vuosaaren kentän peruskorjauksen määrärahaa.

Linkit: Vuosaaren urheilukenttä | FC-Viikingit

Kuva Matti Pöhö