Kulttuuri ja liikunta

Vuotalo

Vuotalo on Helsingin kaupungin ylläpitämä kulttuuritalo, joka tarjoaa monipuolisesti kulttuuritapahtumia, näyttelyjä sekä taidekasvatustoimintaa lapsille, nuorille, päiväkodeille ja kouluille. Ohjelmistossa on elokuvia, matineoita ja erilaisia konsertteja sekä aikuisille että lapsille. Vuotalon 320-paikkaista Vuosalia ja myös kokoushuoneita vuokrataan ulkopuolisillekin.

Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelema ja alkuvuodesta 2001 valmistunut Vuotalo sijoittuu aivan metroaseman, kauppakeskus Columbuksen ja urheilutalon yhteyteen.

Lue lisää Vuotalon omilta verkkosivuilta.

Vuosaaren kirjasto

Vuotalossa toimivat myös Vuosaaren kirjasto ja Työväenopisto.

Kirjaston varustetaso ja palvelut ovat monipuoliset. Siellä pääsee käyttämään tietokoneiden ja ipadien ohella mm. vinyylileikkuria ja lämpöprässi sekä vuokraamaan kokoushuoneita. Myös tapahtumatarjontaa on niin lapsille kuin aikuisille. 

Urheilutalo

Vuosaaren Urheilutalo on Itä-Helsingin monipuolisin liikuntapaikka aivan metroaseman ja Columbus-kauppakeskuksen kupeessa. Uimahallin kahdesta allasosastosta löytyvät vesiliukumäki, hyppytorni, lastenaltaita, lämmin allas, kylmävesialtaat ja kahluuallas. Palloiluhallin ja kuntosalin ohella Urheilutalolla on monipuolinen ryhmäliikuntatarjonta. Lue lisää.

Vuosaaren Golf

Vuosaari Golf on 18-reikäinen golfkenttä meren äärellä, pääkaupungin ytimessä. Avaralle linkstyyppiselle kentälle on ominaista syvät bunkkerit ja väyliä erottavat pitkää heinää kasvavat kummut. Golfkausi on Vuosaaressa tyypillisesti pitkä ja viheriöt hyvässä kunnossa. Lue lisää.

Planmeca Golf Areena

Planmeca Golf Areena on Suomen suurin täyden palvelun golfkeskus talviharjoitteluun. Hallissa on lähes 4000 neliötä harjoittelutilaa, yli 700 neliön lähipelialue, suuri golfkauppa, kahvila, golfsimulaattori sekä puitteet fysiikkaharjoittelulle. Lyöntipaikkoja on 33. Suuret lähipelialueet antavat pelaajille mahdollisuuden harjoitella lähes ulkoviheriöiden tapaan. Lue lisää.

Jäähalli

Vuosaaren Jäähalli eli Aimo Mäkinen Areena sisältää kaksi kaukaloa, 170 hengen katsomon, puku- ja varustekopit, monitoimitilan oheisharjoitteluun sekä kahvion. Se toimii myös Vuosaaren Viikinkien kotihallina.

Luistelukentät

Pakkasten salliessa Vuosaaresta löytyy kaksi isompaa luonnonjääkenttää: Kallahdenkenttä (Merilahden koulun takana) ja Heteniitynkenttä. Niissä on mahdollista myös pelata jääkiekkoa kaukalossa. Lisäksi on neljä pienempää kenttää: Keski-Vuosaaressa Lohikäärmepuistossa, Meri-Rastilassa Haruspuistossa sekä Kallahdessa Lillkallvikinpuistossa ja Mustankivenpuistossa.

Melontakeskus Natura Viva

Ison Kallahden rannalla sijaitseva Natura Viva on melonnan ystävien ykkösvierailukohde keskellä kaunista ja merellistä Vuosaarta. Sieltä voi vuokrata kajakin, SUP-laudan, soutuveneen tai Fatbiken. Natura Viva järjestää säännöllisesti niin melontakursseja kuin opastettuja retkiäkin. Tai voit pistäytyä vain kahvioon nauttimaan maisemista ja seuraamaan melojia. Natura Viva hoitaa myös ns. Sannan Saunan toimintaa. Melontakeskus on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun. Lue lisää.


Muu liikunta, kulttuuri ja harrastukset

Näille alisivuille täydennetään tiedot Vuosaaressa toimiviin urheiluseuroihinsekä lasten ja nuorten harrastusryhmiin. Tutustu myös yhdistyksiin