Lapset ja nuoret

Tälle sivulle kootaan tiedot lasten ja nuorten harrastustoimijoista, joilla on pysyvää toimintaa juuri Vuosaaressa. Tavoitteena on antaa pikainen yleissilmäys siten, että tarkat ohjelma- ja aikataulutiedot löytyvät linkin takaa kunkin toimijan omalta sivulta. Emme siis julkaise kertaluonteisia nuorten kursseja tai tapahtumia.

Huom: Nuorille tarkoitetut liikuntaharrastukset tullaan kokoamaan urheiluseurojen alisivulle.

Nuorisotalot 

Vuosaaren kaksi aktiivista nuoristotaloa (Kallahti ja Merirasti) tarjoavat innostavaa vapaa-ajanohjelmaa ja aikuisten läsnäoloa. Ohjelmassa on mm. yökorista, kokkikerhoa, tietokonepelejä, tanssia, teatteria, fudista… Yhteistyökumppanina on monessa ryhmässä Helsingin NNKY. Llisäksi toimii nuorten mopohalli Rastis. Nuorisotalojen viikko-ohjelmaan voi tutustua myös harrastushaku.fi-sivustolla syöttämällä hakukenttään ”Vuosaari”. Huom: nuorisotalot ottavat mukaan myös vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita aikuisia!

Operaatio Pulssi!

Operaatio Pulssi! tarjoaa maksutonta vapaa-ajantoimintaa 12–18-vuotiaille nuorille Vuosaaren alueella. Nuoret pääsevät kokeilemaan maksutta erilaisia harrastuksia ja tapahtumia sekä ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan niitä yhdessä ammattilaisten kanssa. Toiminnassa ovat mukana alueen koulut, nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntatoimijat, kirjasto, seurakunta, työväenopisto sekä paikalliset järjestöt ja seurat. Tutustu Pulssin tarjontaan Vuosaaressa

Vuosaaren musiikkikoulu

Opetustarjonnassa on pääsääntöisesti piano, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, kitara, sähköbasso, rummut ja laulu. Yksilö- ja pienryhmäopetuksen ohella oppilaat pääsevät musisoimaan Näppäri-orkesterissa. Viikko-ohjelmassa myös Muskari-ryhmiä ja tanssinopetusta. Vuosaaren musiikkikouluun pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä, pääsykokeita ei ole. Lisätiedot: www.vuomu.fi

Partio

Vuosaaressa toimii Rastipartio (www.rastipartio.fi) ja Vesipääskyt (www.vvp.fi). Lisäksi toimii ruotsinkielinen partioryhmä pojille: Nordsjö Skogsriddare (nsr.scout.fi/). Viikkoryhmien lisäksi kaikki lippukunnat järjestävät retkiä ja leirejä sekä osallistuvat partiotaitokisoihin.

Tyttöjen olohuone

Helsingin NNKY:n ylläpitämässä kerhotilassa on avointa olohuonetoimintaa, pienryhmiä, retkiä ja kesäleiri. Olohuone sijaitsee aivan Rastilan metroaseman vieressä, osoitteessa Retkeilijänkatu 7 A (katutaso). Huom: toimintaan ovat tervetulleita myös vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet aikuiset. Lue lisää Vuosaaren tyttöjen olohuoneesta

Vuosaaren seurakunta

Nuorten toiminta on keskitetty Columbuksen viereisen palvelukeskus Albatrossin alakerrassa toimivaan Valo-tilaan. Alakouluikäisille järjestetään viikoittaisia junnukahviloita sekä vaihtuvia harrastusryhmiä, jotka voivat liittyä vaikka kokkaukseen tai askarteluun. Nuoret kokoontuvat nuortenkahvilaan, OMG-iltoihin ja erilaisiin tapahtumiin. Nuorisotyön ajankohtaisia uutisia sekä nuorisotyöntekijöiden yhteystiedot.

4H-toiminta 

4H tarjoaa leiri- ja kerhotoimintaa 7-13-vuotiaille sekä työmahdollisuuksia ja yrittäjyyden ensiaskelia nuorille. Toimintaa on myös verkossa: 4Hubit-kerhossa harjoitellaan digitaitoja ja tavataan myös kasvotusten. 4H-toiminta on laajentunut myös Vuosaareen. Skatan tilalla järjestetään kesäisin leirejä ja laidunvierailuja.  Lue lisää pääkaupunkiseudun 4H-toiminnasta.  

Harrastushaku.fi

Helsingin kaupunki ylläpitää www.harrastushaku.fi-sivustoa, josta pystyt etsimään nuorten ohjattuja vapaa-ajanryhmiä myös Vuosaaresta. Syötä hakukenttään ”Vuosaari”. 


HUOM: Oletko vastuuhenkilö lasten / nuorten harrastustoiminnassa Vuosaaressa? Haluatteko tietonne näkyviin?
Lähetä Vuosaari-Seuran verkkosivustohankkeen vetäjälle (osoite murupolku@gmail.com) seuraavat tiedot:

  • Yhdistyksen tai organisaation nimi
  • 4-5 lauseen kuvaus toiminnasta (huom: ei yksityiskohtaisia aikatauluja tai muita nopeasti vanhenevaa tietoa)
  • Lisätietojen www-osoite, jonka kautta pääsee katsomaan ajantasaisia aikataulu- ja ohjelmatietoja sekä yhteystietoja.
Nuoriso Flickr Kuvaaja Paria Peyravi