Lausunto Särkkäniemen grillipaikasta rakennusvirastolle

0
595

 

Julkisuudessa olleiden ja virastonne Markku O. Heinosen vahvistamien tietojen mukaan Vuosaaren Uutelassa oleva Särkkäniemen grillipaikka poistetaan käytöstä. Purku on tarkoitus tehdä kulumassa olevan marraskuun aikana.

 

Grillipaikka on ollut hyvin suosittu mm. henkilöautolla etäämmältä saapuvien lapsiperheiden keskuudessa, koska aivan sen tuntumassa on virallinen pysäköintialue. Markku Heinonen ilmoitti, että lähistölle luonnonsuojelualueen ulkopuolelle suunnitellaan uutta toimivampaa grillipaikkaa.

 

Jos grillipaikka puretaan ennen korvaavan paikan rakentamista, niin seurauksena varsinaisen Särkkäniemen kärjessä olevan nuotiopaikan käyttö saattaa kasvaa tuntuvasti, jolloin ympäristön kulumisen painopiste siirtyy keskelle luonnonsuojelualuetta ja vauriot ovat jopa nykyistä vakavampia.

 

Tästä syystä me allekirjoittaneet vuosaarelaiset yhteisöt esitämme, että grillikatoksen käytöstä poistoa siirretään uuden grillipaikan valmistu-miseen saakka. Paikan ympäristön kulumista voidaan hidastaa huolehti-malla kaupungin toimesta tehokkaammin grillin polttopuuvaraston täydennyksistä.

 

Vuosaari 9.11.2007

 

Vuosaari-Seura ry       Vuosaaren asukastoimikunta

Juha Helansuo            Seppo Tirkkonen

puheenjohtaja            puheenjohtaja

Edellinen artikkeliRetkeilijänkadun asemakaavamuutoksesta
Seuraava artikkeliAurinkolahden venesatama