Lautakunta hyväksyi Meri-Rastilan asemakaavan länsiosan

0
1330

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Meri-Rastilan täydennysrakentamiseen tähtäävän asemakaavaehdotuksen kokouksessaan 10.9. Hyväksytty kaavaehdotus kattaa Meri-Rastilan länsiosan.

Hyväksyessään ehdotuksen lautakunta edellytti, että jatkosuunnittelussa selvitetään, voisiko Rysäpuiston ja ja Ole Kandelinin puiston kohdalla ekologisia käytäviä leventää rakennusten toisenlaisella sijoittamisella. Lisäksi jatkosuunnittelussa tulee ottaa huomioon myös erikseen hyväksyttyjen kaavojen yhteisvaikutus ympäristöarvoihin.

Lautakunta evästi suunnittelijoita myös kiinnittämään huomiota pysäköinnin toteuttamiseen siten, ettei kadunvarsipysäköintiä toteuteta paikkoihin, joissa se haittaisi liikenteen sujuvuutta. Kadunvarsipaikat pitää toteuttaa niin, ettei niitä käytetä autojen pitkäaikaissäilytykseen, ja lumenaurauksen onnistuminen varmistetaan esimerkiksi rajoittamalla pysäköintiä tiettyinä ennalta määriteltyinä ajankohtina.

Seuraavaksi kaavaehdotus asetetaan nähtäville osoitteeseen hel.fi/kaavakuulutukset, ja siitä voi jättää muistutuksen. Nähtävilläolon jälkeen kaavaehdotus viimeistellään muistutusten ja viranomaisilta saatujen lausuntojen pohjalta, ja ehdotus tulee uudelleen lautakunnan käsittelyyn. Tarkistettu ehdotus tulee lautakuntaan näillä näkymin ensi kevään aikana.

Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto. Suunnittelijoiden tavoitteena on viedä Meri-Rastilan Itäosan kaavaehdotus lautakunnan käsittelyyn joulukuun 2019 aikana.

Edellinen artikkeliVuosaaren kesäasutuksen vaiheet -kävely
Seuraava artikkeliSyysmyrsky- koko perheen luontotapahtuma 5.-6.10.2019