”Liian paksu perhoseksi” saapuu kesällä Vuosaareen

0
766

Vuosi 2019 on Vuosaaren kesäteatterilla jo 12. toimintavuosi. Teatterilla on ollut esitystoimintaa joka kesä, ja viime vuosina toimintaa on laajennettu erilaisten kurssien sekä Open Mic -iltamien järjestämisellä. Nyt helmikuussa järjestettiin myös jo improvisaatiokurssi Villa Lillkallvikissa. Kesäteatterin toimintaan ovat tervetulleita kaikki halukkaat ja viime vuonna mukaan tulikin useita uusia harrastajanäyttelijöitä ja esityksilläkin saavutettiin aivan uutta yleisöä. Viime kesän Tulitikkuja lainaamassa -näytelmä oli menestys ja kaikki esitykset olivat loppuunmyytyjä.

Tämän kesän näytelmäksi on nyt valittu Sisko Istanmäen Liian paksu perhoseksi -romaaniin perustuva esitys. Näytökset ovat jo heti kesän alussa kesäkuussa. Istanmäen romaani oli ilmestyessään vuonna 1995 kiitetty ja se valittiin myös Finlandia-palkintoehdokkaaksi. Romaani on Kaisun ja Paavo Ernestin eli Ernin tarina menneen maailman kyläkauppamiljöössä, mutta myös kertomus sinnikkyydestä ja paljosta muusta. Ernin sisko Vivien eli Viivi ja Ernin äiti Ellida ovat romaanin muita keskeisiä hahmoja.

Kirjan pohjalta valmistettu Tove Idströmin käsikirjoittama ja Heidi Könkään ohjaama televisioelokuva rikkoi ensiesityksellään vuonna 1998 katsojaennätyksiä ja sai samana vuonna Prix Europa Special -palkinnon. Elokuva jäi ajankohtana monille mieleen kotimaisen televisiodraaman reippaana tapauksena. Sisko Istanmäen romaanin maailma ja sen hahmot ovatkin ajattomia ja tunnistettavia myös nykyisessä muuttuneessa maailmassa.

Vuosaaren kesäteatterin Liian paksu perhoseksi -näytelmän ohjaa Kimmo Tähtivirta, joka on aiemminkin ohjannut kesäteatterin produktioita. Tähtivirta valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2014 ja on opiskellut fyysistä ja sanatonta teatteria myös Real Escuela Superior de Arte Dramáticossa Madridissa.

Kesäteatteriyhdistys järjestää lauantaina 9.3. klo 12 ensi kesän näytelmän esivalmisteluun liittyvät tapaamisen Villa Lillkallvikissa (Juhannusruusunkuja 5) eli jos olet kiinnostunut esiintymään tai muuten avustamaan näytelmässä, kannattaa tulla paikalle. Näytelmään etsitään myös apulaisohjaajaa. Tähtivirta esittelee tapaamisessa eri rooleja ja kertoo alustavia ajatuksiaan näytelmästä. Sitten improvisoidaan rennolla mielellä yhdessä, luetaan näytelmää ja rakennetaan siitä pari kohtausta. Mitään ennakkovalmistelua ei tarvita; muuta kuin mukavat vaatteet päälle. Tilaisuus kestää klo 16 asti. Paikalla tapaamisessa on myös näytelmän tuottaja Pia Koivisto kertomassa muista mahdollisuuksista olla mukana teatteriyhdistyksen toiminnassa.

Näytelmään valikoituneiden näyttelijöiden toivotaan pääsevän samalle paikalle myös seuraavana päivänä sunnuntaina 10.3. klo 12–16. Kesäteatteriin saat yhteyden sähköpostilla vuosaarenkesateatteriyhdistys@gmail.com tai tekstiviestillä 040 530 2436. Tervetuloa osallistumaan Vuosaaren kesäteatterin toimintaan!

Edellinen artikkeliKannanotto Uutelan Nuottasaaren aluevarausasiasta
Seuraava artikkeliVartiokylänlahden suunnitteluperiaatteiden karttakysely