Malmin sairaalan päivystys muuttaa Marian sairaalaan

0
879

Malmin päivystys muuttaa Marian sairaalaan 15–17.9.2010. Malmin päivystys menee kiinni keskiviikkona 15.9. klo 22 ja aukeaa Marian sairaalassa perjantaina 17.9. klo 8. Terveyskeskuspäivystys aukeaa Mariassa 17.9. klo 16.00.

Muuton aikana sairaalapäivystyksen potilaat ohjataan 15.9. klo 22 – 17.9. klo 8 Haartmanin sairaalaan ja terveyskeskuspäivystyksen potilaat Haartmanin, Jorvin tai Peijaksen terveyskeskuspäivystykseen.

Marian päivystys palvelee nyt kolmen ja puolen vuoden ajan itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin asukkaita – ja siis myös vuosaarelaisia.

Malmin päivystys muuttaa takaisin Malmille keväällä 2014, kun uusi päivystysrakennus on valmistunut.

Marian päivystys palvelee ensisijaisesti siten itäisen, kaakkoisen, koillisen ja pohjoisen Helsingin yli 16-vuotiaita asukkaita. Muualta Helsingistä aikuispotilaat ohjataan entisen käytännön mukaan Haartmanin päivystykseen ja lapset (alle 16-vuotiaat) Lasten ja nuorten sairaalaan Lastenklinikalle.
 
Marian päivystykseen itse hakeutuvat tai saattajan kanssa tulevat potilaat otetaan vastaan Lapinlahdenkadun sisäänkäynnistä (Lapinlahdenkatu 16, rakennus 15 C, sisäpiha) ja ambulanssipotilaat Mechelininkatu 1:n sisäänkäynnistä.
 
Mariaan muuttavat myös päivystysosastot
 
Marian sairaalaan muuttavat Malmilta päivystyksen lisäksi päivystysosastot M1 – M4, sisätautien poliklinikka, HUS-Röntgenin ja HUSLABin toimipisteet. Malmin sairaala-alueella jatkavat toimintaansa rakentamisen aikana Malmin terveysasema, vuodeosastot A1 – A5, muistipoliklinikka, fysio- ja toimintaterapiapalvelut ja alueellinen apuvälinekeskus, kotisairaala ja laboratorion näytteenottopiste.
 
Terveysasemat palvelevat arkipäivisin
 
Helsinkiläisten ensisijainen hoitopaikka äkillisissä sairauksissa on arkisin klo 8 – 16 oma terveysasema. Terveysasemien yhteystiedot löytyvät terveyskeskuksen verkkosivuilta www.hel.fi/terveysasemat. Terveyskeskuspäivystys on auki arkisin klo 16 – 22 ja viikonloppuisin ja pyhinä klo 8 – 22. Sairaalapäivystys on auki ympäri vuorokauden.
 
Terveysneuvontaa ja tietoa Helsingin terveyspalveluista ympäri vuorokauden puh. (09) 10023.

Edellinen artikkeliKielikahvila Vuosaaren kirjastossa – Finnish Language Café
Seuraava artikkeliLeikkiteatteri-kerho 3.-6.-luokkalaisille Kallahdessa