Menestystä Puistopolun koululle ja Vuosaari-laululle!

0
1058

Puistopolun työryhmä

Kaupunki järjesti kesällä kilpailun Helsinki-aiheisista valokuvista ja videoista. Puistopolun koulun Vuosaari-laulu sai hienosti hopeaa kisan videosarjassa. Lisäksi tuomaristoon kuulunut Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka äänesti sen oman raatinsa voittajaksi seuraavin perusteluin:

”Vuosaari-laulu esittelee helsinkiläisen asuinalueen lasten ja nuorten arkea hauskasti ja monipuolisesti- heidän omalla äänellään. Valokuvat, animaatioelementit ja Vuosaari-laulu kokoavana elementtinä sulautuvat inspiroivaksi tarinaksi, joka kertoo rakkaudesta omaan kaupunginosaan.”

Helkaa edustaneet Pirjo Tulikukka ja Anja Hinkkanen tapasivat Puistopolun koulun työryhmän onnittelukäynnillä 11.10. He luovuttivat koululle kunniakirjan ja stipendin. Samalla kuultiin hankkeeseen osallistuneiden oppilaiden ja opettajien tunnelmia. 

Musiikinopettaja Nina Rajantie kertoi, että laulun sanat syntyivät vuoden 2017 lopulla uimahallikäynnillä. Kun sävelet oli nuotitettu, kuvataideopettaja Alisa Majurin kanssa etsittiin kuva- ja videomateriaalia.

6D-luokan Tuomas Happonen oli mukana videokuvauksessa. Tuomaksesta oli kivaa päästä kavereiden kanssa kuvailemaan Vuosaarta eri vuodenaikoina ja oppimaan videotekniikkaa.

Myös perheet innostuivat  tuottamaan kuvia. Jonkin verran haastetta toi kuvamateriaalin leikkaaminen ja sovittaminen musiikin rytmiin, kertoi opettaja Ilkka Jääskeläinen.

Animaation tekeminen oli vaativaa mutta äärettömän kiinnostavaa, kertoivat oppilaat. Kuvataideopettaja Alisa Majurin mukaan työssä käytettiin iPadia ja ApplePen-animointiohjelmaa. 

Äänitys tehtiin mediastudiossa. Oppilaat saivat runsaasti kokemusta musiikin taltioinnista ja kuvamateriaalin työstämisestä videoelokuvaksi, joka valmistui keväällä 2018. Nuorimpien kuorolaisten Emma Barbierin ja Kalla Myyryläisen mielestä laulun äänittäminen oli hauskaa.

9-luokkalaisen Viktoriia Kotovan mielestä oli hienoa tehdä jotain isoa Vuosaaren vahvuuksien esittämiseksi yleisölle. Nea Kemppainen oivalsi, että taide on laaja käsite. Videossa toteutuvatkin monet taiteenlajit ja lopputuloksessa näkyy monien kädenjälki.

Myös rehtori Pertti Tossavainen arvioi, että Vuosaari-laulu istui erinomaisesti Puistopolun koulun taideilmaisupainotuksiin. Hankkeessa yhdistyi hienosti musiikin, kuvataiteen, ilmaisutaidon ja kädentaitojen oppiminen. 

Puistopolun koulu toimii kolmessa eri osoitteessa, mutta yhteistyö sujui mainiosti. Oppilaat tutustuivat toisiinsa ja yhteisöllisyys voimistui.

Katso Vuosaari-laulu Youtubessa!

Vuosaari-laulu -videon työryhmä:

Kuvaajat: Otto Toivonen, Sergei Kolznov, Tuomas Happonen, Neea Äijö

Animaatiot: Julia Helander, Laura Niemelä, Henrietta Sammallahti, Neea Kemppainen, Viktoriia Kotova, Alisa Majuri

Ohjaus ja editointi: Alisa Majuri ja Ilkka Jääskeläinen

Kuoro: 22 oppilasta 1-9 luokilta

Valokuvassa opettajat Aliisa Majuri, Ilkka Jääskeläinen ja Niina Rajantie työryhmän oppilaiden kanssa. 

Teksti ja valokuva: Anja Hinkkanen

Edellinen artikkeliVuosaaren kuvapankki median käytössä
Seuraava artikkeliVerkkokeskustelu kansallisesta kaupunkipuistosta