Meri-Rastilaan Planmecan koulutuskeskus?

0
1144

Meri-Rastilan etelärannalle on suunnitteilla uusia rakennuksia. Kiinteistölautakunta puoltaa hanketta ja kaupunginhallitukselle esitetään, että Planmeca Oy:lle varattaisiin Lohiniemenrannasta alue koulutuskeskuksen suunnittelua varten. Kaupunki laatii alueelle tarvittavan asemakaavamuutoksen. Terveysteknologiayritys Planmeca Oy aikoo rakentaa alueelle koulutus- ja majoitustiloja.

Planmeca Group on terveysteknologia-alan yritysryhmä, joka työllistää noin tuhat henkilöä Helsingin Herttoniemen yritysalueella. Emoyhtiö Planmeca Oy on kansainvälisesti merkittävä hammaslääketieteen laitevalmistaja, joka tuottaa muun muassa hammashoito- ja röntgenlaitteita sekä ohjelmistoja.

Harbo AcademyVarattavan alueen pinta-ala on yhteensä noin 4 500 m² ja se on määräala kiinteistöistä 91-54-9903-81 ja 91-435-876-1. Maapinta-alan osuus on noin 1 600 m² ja lisäksi varataan vesialuetta mahdollista laiturin suunnittelua varten. Pitkäaikainen maanvuokrasopimus tullaan tekemään toiminnan kannalta tarkoituksenmukaiseksi suunniteltavasta tontista.

Läheinen rantareitti pysyisi jatkossakin yleisenä kevyen liikenteen väylänä. Asia vaatii vielä kaupunginhallituksen hyväksynnän ja kaavamuutoksen.

Lisätietoja: Kiinteistölautakunnan päätöstiedote 22.1.2015.

 

Edellinen artikkeliBertha Pauligin kadun rakentaminen alkoi
Seuraava artikkeliVuosaari-toimikunta – asukkaiden vaikutuskanava