Meri-Rastilan kaupunkiuudistus käynnistyy

0
612

Helsingin kaupungin lähiöprojekti käynnistää Vuosaaren Meri-Rastilassa julkisen ympäristön elävöittämishankkeen. Poikkeuksellisen monialaisessa hankkeessa kartoitetaan muun muassa puistojen, liikuntamahdollisuuksien ja nuorison käyttämien tilojen ja palvelujen toimivuutta. Hankkeessa tullaan tekemään yhteistyötä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

Julkisten tilojen laadukkuus ja monipuolisuus vahvistavat myös alueen positiivista mainetta, turvallisuutta ja asukkaiden aktiivista liikkumista. Lisäksi osana kaupunkiuudistusta kaupunkisuunnitteluviraston täydennysrakentamisprojekti tutkii pian 15 vuotta täyttävän kaupunginosan lisärakentamisen mahdollisuuksia.

Vuoden 2015 alussa käynnistyvät työpajat, joissa asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa tavoitteisiin ja sisältöihin heti hankkeen alusta saakka. Alueen nuorison näkemysten kuuleminen on hankkeessa erityisen tärkeää. Hanke oli Lähiöprojektin kanssa esillä myös suuressa nuorisotapahtumassa RuutiExpossa kaupungintalolla 30.10. Loppuvuodesta 2014 tehdään haastatteluja ja työpajoja Meri-Rastilan nuorisotalolla ja kouluissa.

Julkisten kaupunkitilojen kehittämishankkeen ideasuunnitteluvaihe käynnistyy vuoden 2015 alussa ja tavoitteena on edetä yleissuunnitelmavaiheen kautta toteutussuunnitteluun vuoteen 2017 mennessä. Korostamalla kaupunginosien vahvuuksia ja identiteettiä sekä tukemalla saavutettavien palvelujen edellytyksiä saadaan aikaan eloisia ja houkuttelevia kaupunginosia.

Edellinen artikkeliÖstersundomin kaavaehdotus julkistettiin
Seuraava artikkeliSyyskokous Sjökullassa