Milana Misic ja Riku Niemi Cool Mambo Vuotalossa

0
880

Tiedossa on maailman rehevintä ulkokuubalaista mamboa!

Cool Mambon ohjelmisto liikkuu sulavasti mambokuumeen kiihkeimpien ja latin-jazz standardien viileimpien sentimentojen tyylikkäässä perinteessä arvokkuutensa vain vaivoin säilyttäen. Milana Misic on laaja-alainen rakastettu laulaja, joka on vuosien varrella levyttänyt niin iskelmää, viihdettä kuin pop-musiikkiakin. Viime vuodet hän on levyttänyt äitinsä Laila Kinnusen tunnetuksi tekemiä lauluja.

Milana Misic ja Riku Niemi Cool Mambo Vuotalon Jazzlauantaissa 26.2. klo 19.

Vuodesta 1991 muusikon uraa tehnyt Milana Misic on levyttänyt vuosien varrella musiikkia laidasta laitaan. Ensimmäinen levy Milana oli pop-painotteinen, kun taas seuraava Serenata (1993) rock-iskelmä henkinen. Vuoden 2001 levytys Sydän saa merkin haki vaikutteita latinorytmeistä ison orkesterin säestyksellä. Milana Misic pyörsi lupauksensa olla esittämättä äitinsä Laila Kinnusen (1939-2000) lauluja tehdessään tuottaja Juha Tikan kanssa levyn Laulumme (2008). Kappaleista toteutettiin myös samanniminen Susanna Haaviston kirjoittama ja ohjaama musiikkiteatteriesitys.

Milanan viimeisin levy Jos itken, jos nauran (2010) jatkaa 1960-luvun iskelmämusiikin saralla. Milana pyrki Suomen Euroviisuedustajaksi 2011 kappaleella Sydämeni kaksi maata. Jos hän olisi voittanut äänestyksen, olisi hän jatkanut äitinsä jalanjälkiä; Laila Kinnunen edusti Suomea Euroviisuissa ensimmäisen kerran vuonna 1961.

milanamisic_4_6788_2.jpg 

Riku-Jussi Niemi on kapellimestari, säveltäjä, tuottaja ja sovittaja, joka perusti Riku Niemi Orchestran (RNO) vuonna 2005. Riku Niemi on saanut 2008 kaksi merkittävää alan tunnustuspalkintoa, Gramexin 40-vuotisjuhlapalkinnon sekä Pro Iskelmä -palkinnon. RNO on 25-henkinen ammattiorkesteri, jossa soittaa big bandin lisäksi jousisoitinryhmä. Yhtyeen vakituisena solistina on ollut vuodesta 2006 alkaen Jorma Kääriäinen. Riku Niemi Orchrestran vierailevien solistien lista on pitkä ja nimekäs, heitä ovat olleet mm. Anna Abreu, Ilkka Alanko, Tuula Amberla, Markku Aro, Koop Arponen ja Aija Puurtinen. Myös orkesterin muusikot edustavat Suomen huippua. Yhtye keikkailee aktiivisesti ympäri maata ja tituleeraakin itseään "koko Suomen orkesterina", koska pyrkii esiintymään myös pienemmillä paikkakunnilla.

Riku Niemi esiintyy Vuotalossa Cool Mambo -kokoonpanolla, jossa soittavat Jartsa Karvonen (timbalesit ja perkussiot), Ville Hukkinen (congat ja perkussiot), Kepa Kettunen (rummut), Timo Seppänen (kitara), Tuure Koski (basso), Mikko Helevä (piano), Mikko Koponen (trumpetti ja flyygelitorvi) ja Raila Kulokari (saksofoni ja huilu).

Vuotalon Jazzlauantai:

Riku Niemi Cool Mambo & Milana Misic la 26.2. klo 19

Liput 10/8 e, kesto 90 min, sisältää väliajan

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, 00980 Helsinki

Lipunmyynti: (09) 310 12000, vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu 

Edellinen artikkeliTunnetko Vuosaari-vaakunan?
Seuraava artikkeliSkatan tila Setlementtisäätiölle