Musiikki ja tarinointi yhdistyvät konserttisarjassa

0
494

Klassisen musiikin ja sitä kommentoivan tarinoinnin yhdistelmällä on pitkät perinteet. Vuotaloon on räätälöity uusi mielenkiintoinen Vastauksia musiikista -sarja, jossa voi kokea hauskoja tuokioita musiikin ja keskustelun parissa. Tätä et koe muualla kuin Vuotalossa!

Sarjan vieraina nähdään perjantaina 26.2. dekkarikirjailija Leena Lehtolainen ja perjantaina 15.4. tuottaja Heikki Kahila. Iltoja isännöi nykytelevisiomies, toimittaja Matti Toivonen. Livemusiikista vastaa viulisti Jani Lehtonen vaihtuvalla kokoonpanolla.

Leena Lehtolainen taipuu klassiseen

pe 26.2. klo 19, 15/13 €

Rohkea kirjailija antautuu Vuotalossa ihmiskokeeseen, jossa musiikista ja sen merkityksistä ei pelkästään puhuta, vaan musiikkia myös kuunnellaan, livenä ja yhdessä yleisön kanssa. Leena Lehtolaisen luoman poliisin Marja Kallion suosikkibändejä ovat Rehtorit, Luonteri Surf ja Popeda. Mutta millaisesta musiikista dekkarikirjailija itse pitää ja kuinka paljon hän saa musiikista aineksia töihinsä? Lehtolaista jututtaa tv-toimittaja Matti Toivonen. Illan duo – Jani Lehtonen (viulu) ja Jani Aarrevaara (piano) – ei soita punkia, vaan luvassa on keskustelusta kohoavaa klassista.

Lauantain toivotut levyt

pe 15.4. klo 19, 15/13 €

Radion ja viihdemusiikin menneestä ja nykyisestä keskustelevat tuottaja Heikki Kahila ja nykytelevisiomies, toimittaja Matti Toivonen. Musiikki seuraa nykyään älypuhelimen mukana kuuntelijaa kaikkialle. Kuinka erilaista olikaan silloin, kun ainoa mahdollisuus kuulla toivemusiikkia – tai musiikkia ylipäätään – oli lauantai-iltapäivänä radiosta? Yleisradio perusti Lauantain toivotut levyt sivistämään kansaa vuonna 1935. Nyt toivottuja levyjä soittaa Arthur Fuhrmannin perustama Filharmooninen Viihdejousikko, joka koostuu Helsingin kaupunginorkesterin muusikoista, johtajanaan viulisti Jani Lehtonen.

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

Edellinen artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 2/2016
Seuraava artikkeliLähiöasema kerää keskivuosaarelaisten muistoja