Nimco Noor on Vuosaaren Vuokko

0
1530

Nimco Noor pysty Kuvaaja Maippi Tapanainen

Hyvä naapuruus, aktiivisuus ja monikulttuurisuus ovat Vuosaari-Seuran vaalimia arvoja. Siksi Nimco Noor oli ilmiselvä valinta, kun halusimme palkita esimerkillisen kotiseututyön tekijän Vuosaaren Vuokko -tunnustuksella, kertoo Vuosaari-Seuran puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimes. 

Somaliasta kotoisin oleva Nimco on edistänyt monin eri tavoin paikallista yhteistyötä. Vuosaari-Seuran ohella mm. Vuotalo, Nuorisotalo ja Vuosaari-toimikunta ovat saaneet Nimcosta innostuneen ja asioihin paneutuvan yhteistyökumppanin.

”Haluan tuoda kulttuureja yhteen ja vahvistaa me-henkeä”, sanoo Nimco. Kotouttaminen on lähellä sydäntä jo oman elämänkokemuksen kautta. Suomen kielen kartuttaminen alkoi aikanaan Meri-Rastilan kielikerhosta, jonne nuori äiti saattoi osallistua lapsineen. Vuosien myötä perheestä on tullut täysin kaksikielinen ja elämänpiiri on laajentunut muutoinkin monella tapaa. Yhteiskunnalliseen rooliin kuuluu mm. toiminta Suomen Somalia-verkoston varapuheenjohtajana. Päivisin Nimco toimii koulunkäyntiavustajana. 

Somalialainen ruokaperinne on Vuosaaren Vuokolle sydämenasia. Moni on tutustunut Nimcoon kaupunginosatapahtumissa, joissa hän on myymässä suussa sulavia falafeleja, meheviä sambusoja ja hienostunutta maustekahvia. ”Ruoka helpottaa tutustumista”, keittiötaituri kertoo. 

Aurinkoinen Nimco on viihtynyt kotisaarellamme jo vuodesta 2000 alkaen. ”Täällä on hyvä asua! Vuosaaressa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Kuten muutkin vuosaarelaiset, minäkin nautin meidän luonnosta ja kesästä.”

Vuosaaren Vuokon palkitsemisella on laajempikin merkitys, Hanna-Kaisa Siimes muistuttaa. ”Haluamme kiittää kaikkia muitakin monikulttuurisia vuosaarelaisia, jotka Nimcon tavoin ovat luomassa vuoropuhelua ja rakentamassa siltoja. Se on todella arvokas asia kotisaaremme yhteishengelle!”

Valokuva: Maippi Tapanainen

Edellinen artikkeliVirallinen uimakausi lähenee loppuaan
Seuraava artikkeliVuosaari-risteilyllä tarinoita merestä 9.9.