Osallistuvan budjetoinnin ideat jatkokehittelyyn helmikuussa

0
677

Helsinkiläiset ovat tehneet 1 260 ehdotusta siitä, miten he toivoisivat Helsinkiä ja omaa asuinaluettaan kehitettävän. OmaStadi-palvelussa sai joulukuun alkuun saakka tehdä ehdotuksia asumisviihtyvyyden parantamiseksi. Suosittuja teemoja ovat muun muassa olleet liikuntapaikat, kulttuuriprojektit, ympäristöasiat ja asukastilat.

Helsinki lisäsi viime vuonna mahdollisuuksia suoraan demokratiaan avaamalla kaupungin budjetista 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten päätettäväksi, joka vuosi. Helsinki on ensimmäinen suomalainen kunta, joka otti osallistuvan budjetoinnin käyttöön näin isossa mittakaavassa.

Kaupunki kutsuu nyt jatkoon päässeiden ehdotusten tekijät mukaan tuottamaan ehdotuksista varsinaisia äänestykseen meneviä suunnitelmia. Suunnitelmia tehdään yhdessä helsinkiläisten, kaupungin työntekijöiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa OmaStadi.hel.fi -palvelussa ja alueellisissa OmaStadi Raksa-tapaamisissa.

Kaikissa Helsingin seitsemässä suurpiirissä järjestetään OmaStadi Raksa-tapaaminen. Lisäksi järjestetään yksi koko kaupunkia koskeva OmaStadi Raksa. Voit tulla mukaan Raksoille, vaikka et olisi tehnyt omaa ehdotusta, mutta haluat olla mukana tekemässä OmaStadi-suunnitelmia.

Suunnitelmiin voidaan yhdistää esimerkiksi useita samankaltaisia ehdotuksia, jotka ovat samaa aihepiiriä tai aluetta koskevia. Suunnitelma voi muodostua myös keskenään erilaisista ehdotuksista. Tavoitteena on tehdä järkevä määrä konkreettisia ja toteuttamiskelpoisia suunnitelmia.

Suunnitelmat kirjataan OmaStadi.hel.fi -palveluun, jossa niitä voi seurata ja kommentoida. Tarkentuneista suunnitelmista helsinkiläiset äänestävät myöhemmin ne, jotka kaupunki toteuttaa. Ilmoittaudu mukaan OmaStadi Raksoille 8.2. mennessä: OmaStadi – Tapahtumat.

Edellinen artikkeliHelsingin rantojen valaistuskysely
Seuraava artikkeliLausunto Kallvikintien päivitetyistä suunnitteluperiaatteista