Potkulautapilotti Vuosaaressa kesällä 2019

0
845

HSL kokeilee yhdessä Samocat Sharing Oy:n kanssa yhteiskäyttöisiä potkulautoja Vuosaaressa kesäkaudella 2019. Palvelun käyttäjäksi rekisteröidytään sovelluksella, jota käytetään myös potkulaudan irrottamiseen potkulauta-asemalta. Veloitus käytöstä tehdään käyttäjän maksukortilta. Pilotissa on tarkoitus testata sekä tavallisia että sähköpotkulautoja. Potkulauta on taittuva ja sen voi tarvittaessa ottaa joukkoliikennevälineen, myös bussin, kyytiin.

HSL järjesti kesällä IdeaLab-kilpailun, jossa etsittiin uudenlaisia ja HSL:n palveluita täydentäviä liikkumisratkaisuja. Kokeiltavaksi valittiin kaksi palvelua, potkulauta- ja kutsuliikennepilotit. Kummankin palvelun toimivuutta, kehitystarpeita ja jatkomahdollisuuksia selvitetään ja arvioidaan pilottien aikana ja päätyttyä.

Asemia on tulossa Vuosaareen noin 30 ja nyt vuosaarelaiset voivat karttakyselyssä vaikuttaa siihen, mihin asemat sijoitetaan. Kartalle voi merkitä 1–30 paikkaa, jossa potkulauta-asema olisi tarpeellinen. Kysely on auki maanantaihin 17.12. asti ja se löytyy nettiosoitteesta https://app.maptionnaire.com/fi/5208.

Edellinen artikkeliLoppiaiskahvit Sjökullassa 6.1. klo 13 -16
Seuraava artikkeliLausunto Ramsinranta IV asemakaavahankkeesta