Punakiventien alueen katu- ja puistosuunnitelmaluonnokset esillä

0
949

Helsingin kaupunki laatii Vuosaaren kaupunginosassa sijaitsevien Punakiventien (välillä Punakivenkuja – Porslahdentie), Lokkisaarentien
(välillä Lokkisaarenpolku – Porslahdentie) ja Satamasaarentien (välillä
Punakivenpolku – Vuosaaren puistopolku) katusuunnitelmia sekä
Punakivenpuiston, Lokkisaarenpuiston ja leikkipuisto Lohikäärmepuiston
puistosuunnitelmia.

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 05.12.– 18.12.2017 välisenä aikana Vuotalossa
(Mosaiikkitori 2 Vuosaari) ma-to klo 9-20, pe klo 9-18, la klo 10-16, Helsingin kaupungin info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2 Kamppi) ma–to klo 10–16, pe-la klo 12–16, sekä verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).

Katujen suunnittelu perustuu voimassa oleviin asemakaavoihin nro 12279 ja nro 12280 sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymään liikennesuunnitelmaan nro 6432-2.
Punakiventien muutos koskee kadun linjauksen siirtoa noin 250 matkalla ja kadun muuttamista osittain pihakaduksi, jonka päätyihin rakennetaan kääntöpaikat. Pihakatuosuudelle toteutetaan ajonopeuksia hidastavia rakenteita ja pysäköintipaikkoja sekä istutetaan katupuita.

Lokkisaarentien nykyistä kääntöpaikkaa pienennetään ja sen viereen rakennetaan poikittaisia kadunvarren pysäköintipaikkoja. Satamasaarentien pohjoispään linjausta muutetaan lyhyellä matkalla. Katujen rakentaminen mahdollistaa asemakaavojen mukaisen asuntorakentamisen uusille tonteille katujen varressa.

Puistoalueet ovat osa Vuosaaren keskuspuiston arvoympäristöä. Tavoitteena on mm. parantaa reittiyhteyksiä ja kehittää toiminnallisia alueita. Suunniteltavat alueet ovat voimassa olevissa asemakaavoissa puistoaluetta.

Katusuunnitelma valmistuu alkuvuodesta 2018 ja rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan 2018. Ennen katusuunnitelman hyväksymistä se on virallisesti nähtävillä kahden viikon ajan info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2 Kamppi) ja verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).

Nähtävillä olosta ilmoitetaan kirjeitse asianosaisille kiinteistöjen omistajille ja haltijoille,
kaupunginosayhdistyksille ja paikallislehdelle. Tämä kirje lähetetään suunnittelualuetta
ympäröivien kiinteistöjen omistajille, Vuosaari-Seuralle ja Vuosaari-lehdelle.

Asuntoosakeyhtiöissä toivomme, että isännöitsijät tiedottavat suunnitelmista asukkaille. Toivomme mahdollista palautetta suunnitelmaluonnoksista 18.12.2017 mennessä.

Edellinen artikkeliKauneimmat joululaulut 9.12. klo 16
Seuraava artikkeliPresidenttipaneeli Vuosaaressa 7.12.