Punakiventien alueen katusuunnitelmaluonnokset nähtävillä

0
730

Kaupunki laatii Vuosaaressa sijaitsevien Punakiventien (välillä Punakivenkuja–Porslahdentie), Lokkisaarentien (välillä Lokkisaarenpolku–Porslahdentie) ja Satamasaarentien (välillä Punakivenpolku–Vuosaaren puistopolku) katusuunnitelmia sekä Punakivenpuiston, Lokkisaarenpuiston ja leikkipuisto Lohikäärmepuiston puistosuunnitelmia.

Katujen suunnittelu perustuu voimassa oleviin asemakaavoihin nro 12279 ja nro 12280 sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymään liikennesuunnitelmaan nro 6432-2. Punakiventien muutos koskee kadun linjauksen siirtoa noin 250 matkalla ja kadun muuttamista osittain pihakaduksi, jonka päätyihin rakennetaan kääntöpaikat. Pihakatuosuudelle toteutetaan ajonopeuksia hidastavia rakenteita ja pysäköintipaikkoja sekä istutetaan katupuita.

Lokkisaarentien nykyistä kääntöpaikkaa pienennetään ja sen viereen rakennetaan poikittaisia kadunvarren pysäköintipaikkoja. Satamasaarentien pohjoispään linjausta muutetaan lyhyellä matkalla. Katujen rakentaminen mahdollistaa asemakaavojen mukaisen asuntorakentamisen uusille tonteille katujen varressa.

Puistoalueet ovat osa Vuosaaren keskuspuiston arvoympäristöä. Tavoitteena on mm. parantaa reittiyhteyksiä ja kehittää toiminnallisia alueita. Alueet ovat voimassa olevissa asemakaavoissa puistoaluetta.

Suunnittelijat toivovat mahdollista palautetta luonnoksista 14.2. mennessä.

Katusuunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 31.1.–14.2. Vuotalossa (Mosaiikkitori 2) Helsingin kaupungin info- ja näyttelytila Laiturissa (Narinkka 2) sekä verkossa: Punakiventien alueen katusuunnitelmaluonnokset nähtävillä.

Edellinen artikkeliYhteisvastuukonsertti su 4.3.
Seuraava artikkeliHallinto-oikeus kumosi yleiskaavan Ramsinniemen osalta