Rakennusvirasto kokeilee uudenlaista grillipaikkaa Ullaksenpuistossa

0
894

Helsingissä on aikaisemmin ollut useita yleisiä grillauspaikkoja, jotka ovat pääosin sijainneet Itä-Helsingissä. Ilkivallan ja alueiden roskaisuuden takia niitä on vähitellen poistettu alueilta. Kaupunkilaiset ovat kuitenkin toivoneet niiden säilyttämistä ja kunnostamista uudelleen. Rakennusvirasto kokeilee nyt Vuosaaren Ullaksenpuistossa kesän ja syksyn aikana uudenlaista grillipaikkaa.

Uutena käytäntönä kaupunki ei toimita paikalle polttopuita. Käytettävät hiilet tai kertakäyttögrillit voi ostaa läheisestä kahvila Villa Ullaksesta. Grilli asennetaan heinäkuussa viikon 28 aikana ja poistetaan talven ajaksi sekä palautetaan mahdollisuuksien mukaan takaisin Ullaksenpuistoon, jos kokeilu onnistuu.

Kerro kartalla –palvelussa on 15.10.2012 asti kysely, johon vastaamalla voit kertoa mielipiteesi Ullaksenpuiston kokeilusta ja yleisesti grillauksen mahdollisuuksista Helsingissä sekä myös ehdottaa millä viheralueilla olisi mielestäsi sopiva/kaivattu grillipaikka.  
 
Uusien/palautettavien grillipaikkojen varustelu pidetään yksinkertaisena. Paikalle tuotaisiin kaupungin puolesta roska/hiiliastiat, istuimia sekä grillitaso. Alue pyritään saamaan avoimeksi, jotta häiriöiltä vältyttäisiin. Kiinteitä katoksia, varastoja ei rakennettaisi. Ehdotetulla uudella paikalla tulisi olla lähietäisyydellä joko kaupungin ylläpitämä kahvila/kioski tai esim. asukastila jossa hiiliä/kertakäyttögrillejä olisi myynnissä.   
 
Kerro mielipiteesi Ullaksenpuistossa kokeilussa olevasta grillipaikasta ja osallistu keskusteluun Kerro kartalla –palvelussa.

Edellinen artikkeliKorttelitalo Kanava valmistui Aurinkolahteen
Seuraava artikkeliHelsingin metsien kääpäselvitys julkaistu