Rastilan uusissa asunnoissa yhteiskäyttöautoja

0
652

VVO-yhtymän historian suurinta kohdetta aletaan rakentaa alkuvuodesta Rastilan metroaseman pohjoispuolelle. Yhteiskäyttöautopalvelua pilotoidaan 200 vapaarahoitteisen vuokra-asunnon talossa. Kuuden yhteiskäyttöauton ansiosta uuden kerrostalon ja naapuriin, Retkeilijänkatu 1:een, parhaillaan rakennettavan asuinkerrostalon autopaikoista osa voidaan jättää rakentamatta.

Alueella on erinomaiset joukkoliikenneyhteydet, metron lisäksi runkolinjabussi 560 kuljettaa kaupunkilaisia. ”Yhteiskäyttöautot ovat asukkaiden lisäksi myös ulkopuolisten käytettävissä, jolloin koko alueen palvelutaso paranee rakentamisen myötä”, sanoo hankekehityspäällikkö Sanna-Mari Saari Fira Oy:stä.

Karavaanikuja 2:een vuonna 2018 valmistuvan ison asuinkerrostalon asunnoista osassa on näköala merelle. Samalle kadulle, Karavaanikuja 4:ään on tarkoitus toteuttaa joko HITAS- tai ASO-tuotantoa. Fira Oy:n koordinoimassa, useita taloja sisältävässä rakennushankkeessa on sovellettu uusia yhteistyömuotoja, kuten suunnitteluryhmän yhteistä allianssisopimusta.

Retkeilijänkadulle on vastikään valmistunut Pohjola kiinteistösijoitus Oy:n vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja ja Alkuasunnot Oy:n nuorisoasuntoja. Retkeilijäkatu 1:een valmistuu ensi vuonna VVO Oyj:n vuokra-asuntoja. Useiden talojen hanke tukeutuu autopaikkojen osalta Rastilankallion pysäköintilaitoksen korotukseen, yhteiskäyttöautojen lisäksi.

”Alueen kehitys, kaavoitus ja suunnittelu on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin, rakennuttajien, Rastilankallion Pysäköinti Oy:n ja palvelukumppaneiden kanssa”, sanoo projektinjohtaja Leena Pasonen kaupunginkansliasta.

Edellinen artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 9/2015
Seuraava artikkeliVuosaaren keskustan työpajasta syntyi idealuonnoksia