Retki Mustavuoren lähteelle 9.5.

0
765
Mustavuoren lähde. Kuva: Teijo Herold

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys eli Helsy aloittaa vesiteemaan liittyvän retkisarjan Mustavuoresta. Geologi Antti Sallan johdolla tutustutaan lähteisiin ja lähteikköihin, joita on Itäväylän varren metsikössä, Mustavuoressa ja Vuosaarenhuipun lähimaastossa. Retki järjestetään yhteistyössä Sipoon luonnonsuojelijoiden ja Vuosaari-Seuran kanssa torstaina 9.5. klo 17.30–20.30.

Kävely suuntautuu Mustavuoressa osaksi alueelle, jota Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike on ehdottanut mukaan nyt selvitysvaiheessa olevaan Helsingin kansallista kaupunkipuistoon. Puistohankkeen esiselvitysraportti on menossa lähiaikoina kaupungin johtoryhmän käsittelyyn.

Kulkuyhteydet julkisilla: lähtöpaikalle eli Mustavuoren Itäväylän puoleiselle pysäköintipaikalle on noin 900 metriä kävelyä itään päin bussien 560, 93 ja 841 Fallpakan pysäkiltä, mikä on lähellä Itäväylän ja Kallvikintien risteystä. Varusteet: säänmukainen ja tuulenpitävä vaatetus, jos kiipeää huipulle; vedenpitävät jalkineet, mieluiten saappaat. Muista myös eväät ja istuinalusta. Vapaa pääsy. Lisätietoja Helsyn sivuilla: Mustavuoren lähteet.

Edellinen artikkeliAsuntoreformi-kilpailun voittaja Meri-Rastilassa on Fröbelin palikat
Seuraava artikkeliTeatteri Ihme esittää: Kolmen kopla 11.5. – 19.5.