Sea Change!

0
822

Otto Karvonen

Vuosaaren keskusta tulee olemaan rakennustyömaata seuraavat 20 vuotta. Mitä työmaan alta lopulta kuoriutuu, mitä sieltä pitäisi kuoriutua, kenelle ja miksi?

Kuvataiteilija Otto Karvonen kutsuu sekä vuosaarelaiset että joukon taiteen tekijöitä kommentoimaan ja visioimaan muuttuvaa Vuosaarta. Muutosta pohditaan laajemminkin niin henkilökohtaisesta, yhteiskunnallisesta kuin globaalistakin perspektiivistä.

Prosessin edetessä Vuotalon galleriaan rakentuu Sea Change -näyttely, johon liittyy erilaisia työpajoja, keskustelutilaisuuksia ja tapahtumia. Näyttely on avoinna 7.3.–26.8.

Maaliskuu – Pysyvä muutos

Banderollityöpajoissa visioidaan Vuosaarelle vaihtoehtoisia tulevaisuuksia – todennäköisiä tai epätodennäköisiä, villin utopistisia tai kotoisan arkisia. Banderollit ripustetaan näkyville Vuotalon galleriaan ja aulaan. Työpajoissa vierailevat kirjailijat Mikko Rimminen ja Koko Hubara.

Huhtikuu – Muutosleipomo

Huhtikuun keskiviikkoiltoina Vuotalon galleriassa toimii tilapäinen leipomo. Muutosleipomo kutsuu vierailevia leipureita isännöimään ja emännöimään erilaisia kokeiluja, maisteluja ja keskusteluja, joissa visioidaan ja toteutetaan muutoksia – yhteisössä, kaupungissa, yhteiskunnassa, maailmankaikkeudessa, taikinajuuressa.

Toukokuu – Ihmisen, kaupungin ja eläimen mittakaava

Vuosaaren tulevaisuuksien visioimistyöhön otetaan nyt mukaan myös eläimen mittakaava. Taiteilija Eero Yli-Vakkuri tuo paikalle oikean, elävän hevosen hämmentämään Vuosaaren kaupunkikuvaa ja herättämään keskustelua ihmisen, kaupungin ja eläinten yhteiselosta ja sen potentiaalisesta tulevaisuudesta. Prosessi huipentuu Ihmisen mittainen Vuosaari -tapahtumaan perjantaina 12.5. Mosaiikkitorilla.

Seuraa näyttelyn vaiheita Facebookissa ja Instagramissa: #seachange #vuotalongalleria #ihmisenmittakaava #ottokarvonen

Vuotalo, Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

Edellinen artikkeliLausunto Vuosaaren keskustan ja lukion tontin osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta
Seuraava artikkeliVuosaari-Seura tiedottaa 2/2017