Seurakunta

Vuosaaren seurakunta – kaikkia varten

Seurakunta haluaa olla mukana vuosaarelaisten elämässä, niin arjen iloissa ja suruissa kuin elämän juhlahetkissä ja isoissa käännekohdissa. Hengellisen sanoman ohella seurakunta tarjoaa myös arvokkaita sosiaalisia yhteyksiä, vapaa-ajanohjelmaa ja palveluita niin lapsiperheille, nuorille, aikuisille kuin senioreille. Kirkon henkilökunta koostuu monen alan ammattilaisista, minkä lisäksi toimintaan osallistuu kymmeniä vapaaehtoisia eri rooleissa. Jokaiselle on tilaa ja kaikille löytyy paikka!

Keskeiset toimintamuodot Vuosaaressa

 • Jumalanpalvelukset, hartaudet ja muut kirkkohetket Vuosaaren kirkolla, Katukappelissa ja Merirasti-kappelissa.
 • Seurakunnan varhaiskasvatuksen palvelut lapsiperheille. Viikko-ohjelma tarjoaa lapsille leikkiä, musiikkia ja kavereita sekä kohtaamispaikkoja heidän vanhemmilleen. Esimerkiksi perhekerhoon voi pistäytyä vapaasti oman aikataulun salliessa, minkä lisäksi viikko-ohjelmassa on muskariryhmiä ja tietysti koululaisten iltapäiväkerhotoimintaa. Tilaa varhaiskasvatuksen uutiskirje, niin saat tarkempaa tietoa!
 • Nuorten toiminta on keskitetty Columbuksen viereisen palvelukeskus Albatrossin alakerrassa toimivaan Valo-nimiseen seurakuntatilaan. Alakouluikäisille järjestetään viikoittaisen junnukahvilan ohella vaihtuvia harrastusryhmiä, jotka voivat liittyä vaikka kokkaukseen tai askarteluun. Nuoret kokoontuvat nuortenkahvilaan, OMG-iltoihin ja erilaisiin tapahtumiin. Myös nuorille aikuisille on omat tapaamisensa.
 • Ikäihmisille tarkoitetut kokoontumiset kuten esimerkiksi Iltapäiväpiiri kirkolla ja yhteiset lauluhetket Katukappelissa.
 • Säännöllisesti kokoontuvat ryhmät kuten neulekerho, kävelykerho tai miestenpiiri. Lisäksi järjestetään monenlaisia yksittäisiä tapahtumia kuten retriittejä ja teemailtoja.
 • Seurakunnan jäsenten perhejuhlat: häät, hautajaiset, kasteet, rippi- ja muut perhejuhlat.
 • Kirkon diakoniatyön tarjoama sosiaalinen tuki vaikeassa elämäntilanteessa oleville vuosaarelaisille. Apu on luonteeltaan henkistä, hengellistä ja käytännöllistä, sekä myös taloudellista. Se on tarkoitettu kaikenikäisille seurakunnan alueella asuville.
 • Voit kääntyä seurakunnan puoleen myös silloin, jos haluat henkilökohtaista aikaa elämänkatsomuksellisiin keskusteluihin, vaikeisiin elämäntilanteisiin tai raamatun pohdintaan.
 • Kirkkokonserttien ja yhteislaulutilaisuuksien ohella seurakunnassa toimii useita kuoroja kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Kuorot ottavat mielellään mukaan uusia laulun harrastajia.

Seurakunnan toimipisteet

Seurakunnalla on eri puolilla Vuosaarta useita toimipisteitä, joissa on säännöllistä viikkotoimintaa, tapahtumia sekä mahdollisuus järjestää perhejuhlia. Tilojen vuokrausta voi tiedustella seurakunnan toimistosta, p. 09 2340 6500.

 • Vuosaaren kirkko ja Marielundin kappeli (Satamasaarentie 7). Vuonna 1980 valmistuneessa rakennuksessa on 300 hengen kirkkosali, kaksi seurakuntasalia (150 ja 50 hengelle), lasten ja iltapäiväkerhon tilat, kokoontumistiloja pienryhmille, sekä seurakunnan toimisto eli kirkkoherranvirasto.
 • Katukappeli kauppakeskus Columbuksessa pääkäytävän varrella. Hartaushetkien ja muiden tapahtumien ohella kappelia pidetään auki usein myös hiljentymistä ja henkilökohtaisia keskusteluja varten. Vapaaehtoisilla on tärkeä rooli kappelin toiminnassa.
 • Seurakuntakeskus Valo Palvelukeskus Albatrossin 1. kerroksessa (Kelaa vastapäätä). Valo on toimintakeskus, jossa on paljon lasten, perheiden, kouluikäisten ja nuorten toimintaa, sekä lisäksi tiloja pienryhmien kokoontumisille.
 • Myrskylinnun kerhotila Aurinkolahdessa
 • Merirastikappeli (Jaluspolku 3). Kappelissa on kirkkosali, seurakuntasali ja takkahuone.

Lue lisää

Seurakunnan verkkosivut, joilta löytyy mm. tapahtumakalenteri.

Kirkon henkilökunnan yhteystiedot.

Voit myös seurata Vuosaaren seurakuntaa Facebookissa tai Instagramissa.