Sjökulla-päivä su 27.5. – teemana perinnerakentaminen

0
900

Sjökulla parasfoto MattiPöhö

Tervetuloa viettämään 160-vuotiaan kalastajatorpan nimikkopäivää – nyt jo 2. kertaa!

Tänä vuonna teemana on kovaan suosioon noussut perinnerakentaminen. Aiheesta tulee luennoimaan alan maineikas huipputuntija, ”Talotohtori” Panu Kaila. Hän kertoo perinnerakentamisen periaatteista ja niiden soveltamisesta – kuinka pitää menneiden vuosikymmenten rakennusaarteet kunnossa, käytössä ja elossa? Kaila on käsitellyt aihepiiriä myös suosituissa tietokirjoissaan, joita on tapahtumassa myynnissä signeerattuina.

Panu Kaila käsittelee aihetta havainnollisesti myös Sjökullan torpan esimerkin valossa – minkä arvosanan Talotohtori antaa 160-vuotiaalle päivänsankarille?

Sjökullan torppa on jo itsessään vierailun väärtti. Vuosaari on menettänyt paljon menneiden aikojen aarteita, mutta tämän perinnetalon tarina päättyi onnellisesti. Se saatiin pelastettua ja siirtyi vuosikymmenen alussa Vuosaari-Seuran huolehtiviin käsiin. Sjökulla on päivänsä ansainnut!

Sjökulla-päivää vietetään su 27.5. klo 13 – 17 osoitteessa Harbonkatu 10, lähellä Natura Vivan melontakeskusta. Panu Kailan luento kuullaan klo 14. Muusikot Jenny Metsälä (huilu) ja Antti Pajula (piano) esiintyvät noin klo 13 ja 16, ennen ja jälkeen luennon. Tapahtuma on maksuton, kahvio tarjoilee perinneherkkuja käteismaksulla. Pyrimme viettämään päivää myös ulkosalla torpan pihapiirissä, joten varustaudutaan sään mukaisesti. Tervetuloa!  

 

 

 

 

Edellinen artikkeliMustavuoren lehtoretki la 19.5.
Seuraava artikkeliTervetuloa 1000-luvun Itä-Helsinkiin!