Tapahtumat

Valokuva: Satu Toivonen

Tälle sivulle on koottu poimintoja Vuosaaren merkittävimmistä tapahtumista, jotka toistuvat vuosittain ja ovat avoimia kaikille:

Vuosaaren talvirieha

Vuosaaren Lions Clubin järjestämän perhetapahtuma tarjoaa hyväntuulista liikunnallista ohjelmaa raittiissa ilmassa. Lumiolosuhteista riippuen ohjelmassa on vuosien varrella ollut mm. lasten hiihtokilpailu, hevosajelu, alpakoita ja ongintaa. Myös partiolaiset osallistuvat tapahtumaan. Talvirieha järjestetään helmikuussa.

Sjökulla-päivä

160-vuotias Sjökullan kalastajatorppa edustaa Vuosaaren vanhinta jäljellä olevaa rakennuskantaa. Toukokuussa vietettävä Sjökulla-päivä on tapa juhlistaa vuosaarelaista kotiseutuhistoriaa. Teema vaihtuu vuosittain, mutta paikkana säilyy Sjökullan torppa.  Tapahtuman järjestää Vuosaari-Seura.

Mustavuoren vuokkoretki

Keltavuokot ovat Vuosaaren harvinaisuus ja kaupunginosamme nimikkokukka. Herkkää kukkaa esiintyy yhä tietyissä paikoin Mustavuoressa. Vuosaari-Seura ja Sydänyhdistys järjestävät toukokuussa suositun vuokkoretken, jossa tehdään vuokkohavaintoja ja nautitaan heräävästä lehtometsästä.

Vuosaaren Kesäjuhla

Vuosaari-Seuran organisoiman Kesäjuhlan päävieraita ovat vuosaarelaiset lapsiperheet.  Mustakiven leikkipuisto tarjoaa puitteet hyväntuuliselle ja maksuttomalle puistotapahtumalle. Toteutukseen ovat kantaneet kortensa myös Vuosaaren keskeiset järjestöt ja yhteisöt. Kesäjuhlaa on vietetty eri tavoin vuodesta 2002.

Visit Vuosaari Weekend

Elokuun lopussa vietettävän Visit Vuosaari Weekendin aikana ohjelmaa riittää useammalle päivälle ja kaupunginosan eri suunnilla. Yksi vetonauloista on Vuosaaren Satamapäivä, jonka aikana sataman portit avautuvat monenlaisille merellisille elämyksille ja aktiviteeteille. Lauantaipäivä huipentuu Vuosaaren Venetsialaisiin, joita juhlitaan Kahvila Kampelan ympäristössä ja ilotulitusta ihaillen. Kokonaisuutta koordinoi Visit Vuosaari.

Vuosaaren Elojuhla ja Valojuhla

Kaksi kertaa vuodessa vietetään koko perheen ulkoilmatapahtumaa Vanhan Vuosaaren puolella, pohjoisella ostarilla. Elojuhla ajoittuu elokuulle ja Valojuhla marraskuulle. Kummassakin huomioidaan erityisesti lapset. Lähiöaseman ja Vuosaari-Seuran ohella järjestelyvastuuta kantaa suuri paikallisten toimijoiden ja vapaaehtoisten verkosto.

Superwood Festival

Lokakuinen Superwood on maaginen kulttuurifestivaali meren rannalla hotelli Rantapuistossa ja sen lähiluonnossa. Ivana Helsingin järjestämä uniikki tapahtuma tarjoaa surrealistisia hetkiä, joissa yhdistyvät musiikki, ajankohtaiset puheenaiheet, visuaalisuus, muoti ja kasvisruokaelämykset.

Vuosaaren Joulupolku

Vuosaaren Joulupolku on Itä-Helsingin suurimpia vuotuisia yleisötapahtumia, jonka aikana Uutelan luontopolut ja Kahvila Kampelan ympäristö täyttyvät ohjelmasta ja toimintapisteistä. Tavoitteena on saada erityisesti lapsiperheet liikkeelle luonnon helmaan ja tarjota heille joulumieltä. Samalla alueen yhdistykset, harrastusryhmät ja muut yhteisöt pääsevät esittelemään toimintaansa. Joulupolkua on vietetty vuodesta 2012 alkaen aina joulukuussa.

Itsenäisyyspäivän juhla

Vuosaaren Leijonat järjestävät koko Vuosaaren yhteisen itsenäisyyspäivän juhlan. Lipunnoston ja juhlapuheiden ohella se sisältää monipuolista kulttuuriohjelmaa. Paikallisten kuoro- ym. harrastusryhmien ohella myös partiolaisilla on tärkeä roolinsa juhlassa.

Vuosaari-Seura juhlistaa itsenäisyyspäivää Sjökullan torpalla. Se käy laskemassa seppeleet niin Ullaksen puistoon talvisodan lentäjien muistomerkille kuin Vuosaaren kartanolle jatkosodan ilmapuolustajien muistomerkeille.

Saippuakupla-artisti on hurmannut monissa vuosaarelaistapahtumissa. Valokuva: Ruffle Army