Julkaistu: 23.05.2015 11:44

Vuosaaren kotikaupunkipolut

Löydä uutta Vuosaaresta!

VuosaariKuva: Anna-Maija Virta

Vuosaari-Seuran julkaisemat kotikaupunkipolut esittelevät kuusi kävelyreittiä kotikulmille. Niiden varrella on yhteensä 154 kohdetta poimittuna saaremme mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä, luonnosta ja kulttuurista, arkkitehtuurista ja henkilöhahmoista.

Reittejä on yhteensä 32 km ja ne muodostavat useita eri pituisia lenkkejä läpi koko Vuosaaren rannoilta Vuosaarenhuipulle, puistoihin ja keskustan kujille.

Näistä linkeistä voit tulostaa kartat ja kohdekuvaukset tai käyttää niitä mobiililaitteellasi:

KARTTA 1/ITÄOSA RUUDULLE (jpg 645 Kt) PRINTTERIIN (jpg 2,3 Mt)

   Porslahti 20 kohdetta, pituus 2+4 km

   Keski-Vuosaari 25 kohdetta, pituus 4 km

   Aurinkolahti 30 kohdetta, pituus 5 km

   Kallahti 30 kohdetta, pituus 5 km

KARTTA 2/LÄNSIOSA RUUDULLE (jpg 599 Kt) PRINTTERIIN (jpg 1,9 Mt)

   Rastila 21 kohdetta, pituus 4 km

   Meri-Rastila 28 kohdetta, pituus 5+3 km

Kotikaupunkipolut soveltuvat uusille ja vanhoille asukkaille, taloyhtiöiden ja työpaikkojen virkistyspäivien ohjelmaksi, tutkimusretkille ja sunnuntaikävelyille. Aineisto on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisiin tarkoituksiin.

Vuosaaren metro

Kuva: Anja Hinkkanen

Pohjois- ja Keski-Vuosaaren, Kallahden sekä Aurinkolahden kotikaupunkipolut toimitti Pauli Saloranta vuosina 2005–06 Helkan ja Vuosaari-Seuran pilottihankkeessa. Kohteet valikoitiin työryhmässä, johon kuuluivat Juha Helansuo, Eero Hilden, Anja Hinkkanen, Siku Jyrkänne, Marja-Leena Kuusela, Ilkka Laine, Matti Pöhö, Marjaliisa Siira, Tapio Solonen ja Päivikki Voipaala. Julkaisuvaihetta koordinoi Siku Jyrkänne.

Rastilan kotikaupunkipolun toimitti vuonna 2008 Matti Lipponen. Työryhmän jäsenet olivat Juha Helansuo, Eero Hildén, Anja Hinkkanen, Matti Lipponen ja Siku Jyrkänne.

Meri-Rastilan kotikaupunkipolun toimittivat 2014–15 Matti Lipponen ja Pauli Saloranta. Työryhmän jäsenet olivat Eero Hildén, Anja Hinkkanen, Matti Lipponen, Matti Pöhö, Tiina Sillgren ja Anna-Maija Virta.

Tietoja antoivat myös monet muut henkilöt, joille suuri kiitos! Keskeinen kirjallisuus on lueteltu kunkin polun johdantosivulla.

Lisää muiden kaupunginosien kotikaupunkipoluista ja linkit eri paikkakuntien polkuihin: www.kotikaupunkipolut.fi

​​​​​

comments logo