Tietoa kaupunginosasta Kulttuuri ja liikunta Urheiluseurat

Urheiluseurat

 

Vuosaaren Viikingit ry.

Viikingit perustettiin 1965 monitoimiseuraksi. Alusta asti lentopallolla oli seuran toiminnassa tärkeä rooli. Viikingit hyväksyttiin Suomen Palloliiton Helsingin piirin jäseneksi talvella 1966. Viikingit osallistuivat heti piirin kilpailutoimintaan miesten joukkueella alimmalla sarjatasolla eli piirin IV luokassa. Tämä historiallinen kausi aloitti yhtäjaksoisesti yli neljäkymmentä vuotta jatkuneen lentopalloharrastuksen.

FC Viikingit ry.

FC Viikingit on Vuosaaressa toimiva jalkapalloseura, joka on perustettu vuonna 1965. Aina vuoteen 1998 seura oli nimeltään Vuosaaren Viikingit, kunnes se hajaantui omiksi lajiseuroikseen - jalkapallopuolen otti haltuunsa tällöin FC Viikingit.

Nykyään Viikingit profiloituu edustusjoukkueensa lisäksi vireänä junioriseurana - sillä on 600 lisensoitua pelaajaa 40 eri joukkueessa. Tämä suuntaus tulee eittämättä vahvistumaan vastaisuudessa kaupunginosan kasvaessa sekä Vuosaaren Liikuntapuiston valmistuessa, joka parantaa harjoittelumahdollisuuksia huomattavasti.

Vuosaaren Budoviikingit

Vuosaaren Viikingit ry. on perustettu vuonna 1965 ja sen budojaos 1974 nimellä Judoviikingit. Kun lajimäärä kasvoi (aikidoa ryhdyttiin harjoittelemaan vuonna 1980 ja iaidoa 1987) jaoksen nimeksi tuli Budoviikingit.

Dojo eli harjoitussali sijaitsee Vuosaaren Urheilutalon alakerrassa.

Seurassa on harjoituksia niin junioreille kuin aikuisillekin. Aikidon ja Iaidon voi aloittaa perusharjoitusjaksoilla, jotka alkavat syksyisin ja vuoden alussa. Harjoituksiin voi kuitenkin tulla mukaan myös muulloin ohjaajien kanssa niin sovittaessa. Judon peruskurssi aloitetaan vain syksyisin. Judoa harjoitellaan neljässä eri harjoitusryhmässä, jotka ovat peruskurssi, jatkokurssi, ylemmät vyöt ja kuntojudo aikuiset.

Aikidossa on myös terveysliikuntaryhmä, jossa harjoittelijan yksilölliset rajoitteet (esim. selkä- tai polvivamma) huomioidaan. Terveysliikuntaryhmän harjoituksiin voi tulla mukaan koska vain.

Qi gong / Do in ovat perinteisiä terveysliikuntalajeja, jotka keskittyvät fyysisten liikkeiden avulla terveyden ylläpitoon, energian ohjauksen oppimiseen sekä hengitysharjoituksiin.
Qi gong / Do in –harjoitukset on tarkoitettu vain Budoviikingit -seuran muiden lajien harjoittelijoille.

Budoviikingit järjestää viikoittaisten harjoitusten lisäksi leirejä, erikoisharjoituksia, kursseja ja muita tapahtumia.

www.vuosaarenviikingit.org

SalibandySeura Viikingit

SSV on 1986 perustettu salibandyn erikoisseura. Seurassa on yli 600 jäsentä ja 30 joukkuetta sekä neljä salibandykerhoa ja harrasteryhmiä. SSV:n miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat Salibandyliigassa.

Alkuaikana seura oli nimeltään Salibandy ja Sulkapallo Vuosaari, sittemmin SalibandySeura Vuosaari. Nykyinen nimi on ollut käytössä keväästä 2000 lähtien, jolloin kaksi entistä "vihollista" Vuosaaren Viikingit ja SSV yhdistyivät ja syntyi yksi suuri salibandyn erikoisseura Itä-Helsingin alueelle.

www.ssv.fi/

Viikingit Jääkiekko ry

Viikingit Jääkiekko ry erottautui omaksi seurakseen toukokuussa 1997. Kaikki tapahtui yhteisymmärryksessä emoseuran Vuosaaren Viikinkien kanssa. Tämän puhtaasti hallinnollisen toimenpiteen tarkoituksena oli seuran organisaation ja hallinnon selkiyttäminen siten, että itse päätoimintaan - jääkiekkoon - saadaan paremmat resurssit ja mahdollisuudet.

www.viikingitjaakiekko.fi/

Punchtime – Martial Arts & Fitness

Punchtime Vuosaari tarjoaa kamppailulajien sekä kuntoilun opetusta kaikenikäisille rennon ystävällisessä ilmapiirissä Vuosaaren Urheilutalolla. Lajeihin kuuluu mm. taekwondo, capoeira, kickboxing, jooga, crosstraining, kahvakuula, tanssi ja kuntonyrkkeily. Punchtime-opetusohjelmien suunnittelussa on kiinnitetty huomiota erityisesti siihen, että oppiminen on hauskaa, turvallista ja terveellistä. Harjoitteluun voi tutustua maksutta vuoden ympäri järjestettävillä peruskursseilla. Tutustu lisää osoitteessa: 

www.punchtime.fi

Viipurin Urheilijat
 
Viipurin Urheilijat on perinteikäs helsinkiläinen yleisurheiluseura joka on perustettu vuonna 1918 Viipurissa.

Seura on myös kilpaurheiluseura jonka tärkeä toiminta-alue on nuorisourheilu.Viipurin Urheilijat järjestää myös kilpailutoimintaa sekä järjestämme massatapahtumia, kuten Pääkaupunkijuoksu sekä Länsiväyläjuoksu.

Viipurin Urheilijat on Nuori Suomi Sinettiseura osoituksena laadukkaasta seuratoiminnasta. Yleisurheiluryhmissä lapsille ja nuorille 5-15-vuotiaille harjoitellaan yleisurheilulajeja eri ikäryhmille sopivilla tavoilla urheillen leikkien ja pelien lomassa. Kesäaikaan ryhmät treenaavat Vuosaaressa Heteniityn urheilukentällä.
 
Uusi yleisurheilukausi alkaa yleensä syyskuun puolivälissä ja hallikaudella treenien pääpaikkana on Liikuntamylly Myllypurossa. Lähempiä tietoja seuran toiminnasta saat osoitteesta www.viipurinurheilijat.fi.

Helsingin Shukokai Karate

Helsingin Shukokai Karate on perustettu 1987 ja on Itä-Helsingin vanhin karateseura, jolla on ohjattuja harjoituksia viikossa lähes 20 tuntia.

Harjoittelemme Vuosaaren Urheilutalon suojissa, josta löytyy harjoitussalimme eli dojomme. Ikärakenne seurassamme on melko tasainen, alle kouluikäisistä eläkeläisiin, suurimman osan ollessa kuitenkin alle 20-vuotiaita. Seurassamme harjoittelee myös paljon perheitä, miksi olemmekin järjestäneet harjoitukset junioreille ja aikuisille peräkkäin samoina päivinä. Olemme jakaneet valmennuksen eri ryhmiin pääasiassa iän ja vyöarvon mukaisesti. Näin kaikki saavat parasta mahdollista opetusta omalla tasollaan.

www.shukokai.fi/helsinki/

Marjaniemen Uimarit ry.

Marjaniemen Uimarit ry. - MaU - on helsinkiläinen vuonna 1948 perustettu urheiluseura. Nuorten uintiharrastukseen ja kilpailuihin keskittyvä seura toimii pääasiassa Itä-Helsingissä Itäkeskuksen ja Vuosaaren uimahalleissa.

http://www.orca.fi/

Vuosaari Golf Helsinki ry

Vuosaari Golf Helsinki ry tarjoaa jäsenilleen aktiivista toimintaa. Seura on perustettu keväällä 2000. Seuran jäsenyys on tarkoitettu Vuosaari Golfissa taitojaan kehittäville golfareille.

Seuran arvojen mukaisesti toiminnan johtotähdet ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, urheilullisuus ja menestymisen tahto. Toiminnassamme huomioidaan kaikki pelaajaryhmät tasapuolisesti junioreista senioreihin. Huolehditaan yhteisestä viihtyvyydestä ja sosiaalisen kanssakäymisen eri muodoista. Edistetään kaikkien jäsenten pelin iloa ja nautintoa. Panostetaan myös aloittelevien golfareiden neuvontaan ja opastukseen. Pidetään yllä iloista ja avointa klubihenkeä.

http://golfpiste.com/vuosaarigolf/seura

Itä-Helsingin Melojat ry

Itä-Helsingin Melojat – IHMe ry täydentää helsinkiläistä melontayhdistystoimintaa tarjoamalla melontamahdollisuuksia Itä-Helsingin vesillä.

http://www.itahelsinginmelojat.fi/

Rastilan Talviuimarit ry

Rastilan Talviuimarit ry on Vuosaaressa toimiva talviuintiseura. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää jäsentensä terveyttä ja hyvinvointia ylläpitämällä ja kehittämällä talviuintiharrastusta ja siihen liittyvää vapaa-ajantoimintaa.

Yhdistys toimii yhteistyöelimenä seudun avantouimareiden ja viranomaisten välillä tiedottamalla harrastajien tarpeista ja toimintamahdollisuuksista. Yhdistys jakaa tietoa ja kokemusta talviuintiin liittyvistä terveydellisistä vaikutuksista, luo mahdollisuuksia yhteistoimintaan kylmähoitoa ja sen tieteellistä tutkimustyötä tekevien kanssa.

http://www.rastilantalviuimarit.fi/

Aurinkolahden venekerho

www.aurinkolahdenvenekerho.fi/

Vuosaaren Purjehtijat

Vuosaaren Purjehtijat on vuonna 2002 perustettu seura. Sen tarkoituksena on edistää kilpapurjehdusta ja veneilyä erityisesti Helsingin kaakkoisnurkalla. VP on Suomen Purjehtijaliiton jäsenseura, jonka jäsenet ovat aktiivisia junioritoiminnassa.

www.vuosaarenpurjehtijat.fi/

Vuosaaren Venekerho

http://www.vuosaarenvenekerho.fi

Vuosaaren Urheilukalastajat r.y.

Vuosaaren Urheilukalastajat r.y. on perustettu vuonna 1965. Kerhon tukikohta on Mustalahdessa, luonnonkauniin Uutelan ulkoilualueen kupeessa.

Satamassamme on venepaikkoja 320 ja veneitä soutuveneistä asuttaviin matkaveneisiin. Vuonna 2004 satama siirtyi Uutelan kanavan tieltä Mustalahden itärannalle. Samalla yhdistys sai haltuunsa nykyiset kerhotilat, jotka olemme kunnostaneet kokous-, lepo- ja varastotiloiksi.

www.vuosaarenurheilukalastajat.fi/

Itä-Helsingin Savate ja nyrkkeily ry

Savate on ranskalainen kamppailu-urheilulaji, missä perinteisen nyrkkeilyn käsitekniikoihin on yhdistetty tehokkaat potkut. Laji harrastaminen kehittää erinomaisesti kehonhallintaa ja koordinaatiota sekä hapenottokykyä. Energiaakin palaa runsaasti aivan huomaamatta

Treenit järjestetään Vuosaaren Urheilutalon alakerran liikuntatilassa.

Lisätiedot:

www.savatehelsinki.com
savatehelsinki[at]gmail.com
p. 050 332 3889