Vuosaari-Seuran toimintamuodot

Järjestämme tilaisuuksia sekä huvin että hyödyn merkeissä. Tarjolla on illanviettoja, Vuosaari-tietoiskuja, kaupunkikulttuuria ja kotiseutuhistoriaa. Kehitämme toimintaa sen mukaan, mikä jäsenistöä kiinnostaa ja mihin vapaaehtoistyön resurssit riittävät!

Yleisötilaisuudet ja retket

Seuralla on monivuotisia juhla- ja tapahtumaperinteitä kuten Vuosaaren kesäjuhlien isännöinti. Myös uusia perinteitä syntyy kuten Sjökulla-päivä sekä Elojuhla ja Valojuhla vanhassa Vuosaaressa.

Järjestämme myös ympäri vuoden retkiä, joilla tutustutaan kotisaareemme niin historian, arkkitehtuurin kuin luonnon näkökulmasta.  Myös uudet kaupunkikulttuurin muodot innostavat – tule ideoimaan kanssamme!

Asukasiltojen aiheet liittyvät mm. kaava-, liikenne- ja turvallisuuskysymyksiin. Tilaisuudet tuovat yhteen kaupungin päättäjiä, kehittäjiä ja asukkaita.

Sjökullan torppa

Sjökullan torppa on Vuosaari-Seuran pelastama perinnetalo ja asukastila. Kutsumme vuosaarelaisia Sjökullan torpalle avoimiin oviin niin joulun, kesän kuin laskiaisen merkeissä. Pop up -kahvio palvelee ja takkatulen loimussa on mukava tunnelmoida. Jäsenet voivat vuokrata torppaa alehintaan myös yksityistilaisuuksiin.  Seuran aktiivit huolehtivat myös torpan ylläpidosta ja tähän talkooporukkaan saa mielellään liittyä!

Viljelypalstat

Seuralla on suosittuja viljelypalstoja sekä Fallpakassa että Porslahdenpuistossa. Aarin ja puolen aarin palstoilla voi viljellä ja kasvattaa niin vihanneksia, yrttejä, marjapensaita kuin koristekasvejakin. Lue tarkemmin ja tiedustele vapaita palstoja

Vaikuttaminen, edunvalvonta

Olemme asukkaiden etujärjestö, joka pitää Vuosaaren puolia mm. rakentamisen, viheralueiden, julkisen liikenteen ja palveluiden kehittämisessä.

Kuulostelemme vuosaarelaisten näkemyksiä, teemme aloitteita ja lausuntoja sekä käymme vuoropuhelua päättäjien ja viranomaisten kanssa. Avainasemassa on Vuosaari-Seuran ja Vuosaari-toimikunnan yhteinen ympäristö- ja kaavoitustoimikunta. Tutustu antamiimme lausuntoihin.

Vaikutamme myös sen puolesta, että Vuoden kaupunginosanakin palkitun Vuosaaren hyvä maine kasvaa entisestään.

Yhteistyö

Vuosaari-Seura on vahvasti verkottunut. Olemme Helsingin kaupunginosat ry Helkan ja Suomen Kotiseutuliiton jäsen. Yhteistyökumppaneitamme ovat myös  mm. Vuosaari-Säätiö, Vuotalo, Vuosaaren seurakunta sekä paikalliset yhdistykset, järjestöt, asukastalot, koulut, kulttuuritoimijat ja yritykset.

Kiinnostuitko? Liity jäseneksi!

Tervetuloa Vuosaari-Seuran jäseneksi! Se käy helposti täyttämällä verkkolomake.