Uutiset

Columbuksen joulumyyjäiset la 15.12.

Joulu Pixabay christmas decorations 1934945 640

Vuosaari-Seuran toimintavuosi päättyy perinteisesti Columbuksen joulumyyjäisiin la 15.12. klo 10 - 15. Tervetuloa ostamaan jäsentemme loihtimia leivonnaisia, käsitöitä ja joulutuotteita!

Myös Vuosaari-Seuralla on oma pöytä Columbuksen keskusaukio. Tule moikkaamaan :-) ja samalla voit esittää toiveita ja ideoita vuoden 2019 toimintaa ajatellen!

 

Potkulautapilotti Vuosaaressa kesällä 2019

HSL kokeilee yhdessä Samocat Sharing Oy:n kanssa yhteiskäyttöisiä potkulautoja Vuosaaressa kesäkaudella 2019. Palvelun käyttäjäksi rekisteröidytään sovelluksella, jota käytetään myös potkulaudan irrottamiseen potkulauta-asemalta. Veloitus käytöstä tehdään käyttäjän maksukortilta. Pilotissa on tarkoitus testata sekä tavallisia että sähköpotkulautoja. Potkulauta on taittuva ja sen voi tarvittaessa ottaa joukkoliikennevälineen, myös bussin, kyytiin.

HSL järjesti kesällä IdeaLab-kilpailun, jossa etsittiin uudenlaisia ja HSL:n palveluita täydentäviä liikkumisratkaisuja. Kokeiltavaksi valittiin kaksi palvelua, potkulauta- ja kutsuliikennepilotit. Kummankin palvelun toimivuutta, kehitystarpeita ja jatkomahdollisuuksia selvitetään ja arvioidaan pilottien aikana ja päätyttyä.

Asemia on tulossa Vuosaareen noin 30 ja nyt vuosaarelaiset voivat karttakyselyssä vaikuttaa siihen, mihin asemat sijoitetaan. Kartalle voi merkitä 1–30 paikkaa, jossa potkulauta-asema olisi tarpeellinen. Kysely on auki maanantaihin 17.12. asti ja se löytyy nettiosoitteesta https://app.maptionnaire.com/fi/5208.

Loppiaiskahvit Sjökullassa 6.1. klo 13 -16

Sjökulla talvi 3 Siimes
Jo monena vuonna Vuosaari-Seura on avannut uuden toimintavuoden loppiaiskahvittelun merkeissä. Niin nytkin.
Olette siis kaikki tervetulleita herkuttelemaan kotitekoisilla leivonnaisilla.
Emännöimässä on myös uuden hallituksen jäseniä. Loppiaisena on siis erinomainen tilaisuus antaa toiveita ja ideoita vuoden 2019 toimintaa ajatellen.
Kahviossa on käteismaksu ja tuotto käytetään kotiseututyöhön. Sjökullan osoite on Harbonkatu 10. Löydät perille tämän kartan avulla:
https://vuosaari.fi/images/stories/uutiskuvat/Kartta_Sjokulla.JPG

Tulivuori oli Vuosaari-tietovisan yllättäjä

Vuosaari-Seura järjesti Joulupolulla tietovisan, jossa testattiin kotiseututietämystä. Tässä vastaukset muutamaan visaisimpaan kysymykseen.

Joulupolku-tapahtuman osalta oikea vastaus oli, että se järjestettiin nyt jo 7. kertaa. Ja Vuosaari-Seuran vetonaulahan tapahtumassa oli Lumikuningatar, eikä esimerkiksi c-vaihtoehdon mukainen Humppa-Heikki. Uutelan pinta-alan oikea vastaus oli peräti 100 hehtaaria.

Samoin kysyttiin, kuinka ”Kuningatar” liittyy Vuosaareen. Sehän viittaa tietysti Kallvikinniemen kärkeen, jossa sijaitsee kaunis huvila nimeltä Villa Kuhlefelt. Vuosaari-Seura on muuten tehnyt Helsingin kaupungille ehdotuksen, että osallistavan budjetoinnin rahoitusta käytettäisiin Kuningattaren huvilan kunnostamiseksi avoimeksi luontotaloksi.

Eniten päänvaivaa aiheutti geologiaa koskenut kysymys: mm. Uutelassa ja Mustavuoressa näkyvä juovallinen kalliopinta (tyynylaava) on kuin onkin peräisin muinaisesta tulivuoresta! Vuosaari on muuten harvoja paikkoja koko Suomessa, jossa on sijainnut oikea tulivuori. Aikaa siitä tosin on rapiat 1900 miljoonaa vuotta eli monikaan meistä ei ole ollut tuota luonnonihmettä omin silmin näkemässä. *)

Valtakunnallinen Vuoden Kaupunginosa -palkinto myönnettiin Vuosaarelle 11.8.2017. Puistopolun peruskoulun oppilaat on puolestaan palkittu Vuosaari-laulun johdosta, eikä Helsinki-jenkasta. Vuosaari-Seuran oikea ikä on 52 vuotta. Kiitos kaikille vastaajille!

 

*) Lisätietoja Vuosaaren geologiasta:

Varsinaisessa tyynylaavassa näkyy pussimaisia tai tyynymäisä rakenteita, jotka ovat syntyneet laavan purkautuessa veteen. Niitä on nähtävissä varsinkin Mustavuoressa. Monin paikoin tuo tumma laavakivi on muuntunut vuorijonopoimutusten yhteydessä juovaiseksi. Vuosaaren muinaisesta tulivuoresta on tosiaan aikaa noin 1900 miljoonaa vuotta, jolloin ihmistä ei ollut ja eliömaailmakin oli hyvin alkeellista. 

Itsenäisyyspäivä Sjökullassa

Suomen lippu Flickr Oriol Salvador

Vuosaari-Seura viettää itsenäisyyspäivää perinnemaisemissa. Sjökullan torpalla (Harbonkatu 10) on lipunnosto 6.12. klo 10, minkä jälkeen siirrymme Ullaksen puistoon talvisodan lentäjien muistomerkille seppeleenlaskuun.

Sjökullan torpalle voi tulla myös kahvittelemaan. Itsenäisyyspäivänä kahvipannu on kuumana klo 10 - 12 (käteismaksu).

Vuosaari-Seura huolehtii seppeleen myös Vuosaaren kartanon pihapiirissä vuosi sitten paljastetulle jatkosodan muistomerkille

Joulupolulla la 1.12. talven taikaa ja Helsinki-infoa

ruffle army

Vuosaaren Joulupolku järjestetään la 1.12. klo 12-17. Suurtapahtuman ajan koko Uutela ja Kahvila Kampelan seutu ovat täynnä telttoja, toimintaa ja ohjelmaa.

Vuosaari-Seuran toimintapisteen numero on 47 (parisataa metriä Uutelan ajotietä Skatan suuntaan, 1. niittyaukean kohdalla).

Tuomme Vuosaareen jo Kesäjuhlilta tutun saippuakupla-artistin, joka esiintyy nyt Lumikuningattaren hahmossa. Ruffly Armyn saippuakuplashow nähdään klo 14. - 14.15. Lumikuningattaren taikapölyä voi tarttua myös lapsiyleisön poskipäille!

Tapamme mukaan yhdistämme huvin ja hyödyn. Teltallamme kerrotaan Helsingin kaupungin uudesta osallistavan budjetoinnin mallista sekä esitellään Vuosaari-Seuran piirissä ideoituja rahoitushankkeita.

Nina Ruutusta Vuosaari-Seuran uusi puheenjohtaja

Nina HannaKaisa

Vuosaari-Seura piti 20.11. syyskokouksensa Päivi Istalan johdolla. Kiitämme kaikkia läsnäolleita!

Seuran uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Nina Ruuttu (kuvassa vasemmalla), joka on toiminut vuoden 2018 hallituksessa sihteerinä. On aihetta iloita siitä, että yhdistyksemme on jatkossakin erinomaisissa käsissä! 

Hallituksen jäseniksi valittiin lisäksi Kari Loman, Matti Pöhö, Arja Sääksmäki ja Anna-Maija Virta sekä uusina jäseninä Sari Kumin, Nimco Noor, Christina Rappe ja Timo Virolainen. Onnea uudelle hallitukselle!

Vuosaari-Seura kiittää tehtävänsä jättävää puheenjohtaja Hanna-Kaisa Siimestä (kuvassa oikealla) ensiluokkaisesti hoidetusta puheenjohtajakaudesta, joka jää mieliin lukemattomista onnistuneista tapahtumista ja kunnianhimoisista hankkeista.  

Kiitämme myös hallituskauttaan päättävää tiedottajaa Satu Toivosta niin viestintäpanostuksista kuin vastuunkannosta monissa tärkeissä hankkeissa. Kiitos myös Elina Das Bhowmikille ja Raili Rankiselle toiminnasta Vuosaari-Seuran hallituksessa.

Uusi hallitus aloittaa työnsä tammikuussa ja järjestäytyy ensimmäisessä kokouksessaan.

Uusi hallitus2019

Kuvassa vuoden 2019 hallitus: Christina Rappe (vas.), Kari Loman, Timo Virolainen, Matti Pöhö, Arja Sääksmäki, Anna-Maija Virta, Nimco Noor, Nina Ruuttu ja Sari Kumin. 

 

Ramsinranta IV asemakaavahanke käynnistyy

Uusi Vuoranta

Kaupungin asemakaavapalvelu valmistelee asemakaavan muutosta Meri-Rastilan Ramsinrantaan. Vilsandinkujan ja Ramsinniementien varteen suunnitellaan uusia asuinrakennuksia sekä uutta rantaraittia. Olemassa olevat suojellut rakennukset kunnostetaan.

Asemakaavan muutos koskee kahta aluetta: entisen Alkon koulutuskeskuksen Vuorannan tonttia 54201/2 osoitteessa Vilsandinkuja 3 ja Vilsandinkuja 4 ja sen läheisyydessä sijaitsevia katu- ja pysäköintialueita, sekä korttelia 54353 osoitteessa Ramsinniementie 18, siihen liittyviä katualueita ja metsää, Pikku Kortlahden puistoa sekä Ramsinkannasta.

Asukastilaisuuksia Vuosaaren aluesuunnitelmasta

Aluesuunnitelma

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala on aloittanut aluesuunnitelman laadinnan Aurinkolahden, Keski-Vuosaaren, Kallahden, Meri-Rastilan ja Rastilan alueelle.

Nyt kaupunki järjestää suunnittelusta kaksi työpajamaista asukastilaisuutta, joissa keskustellaan kesällä toteutetusta asukaskyselystä ja alueen nykytilan kartoituksesta esiin nousseista katujen, puistojen ja luontoalueiden kehittämistarpeista ja -toiveista.

Tiistaina 27.11. klo 17.30–19.30 Merilahden koululla (Kallvikinniementie 1) aiheena ovat Vuosaaren aluesuunnitelma sekä uuden Ramsinranta IV asemakaavan osallistumis- ja arviointisuuunnitelma.

Keskiviikkona 12.12. klo 17.30–19.30 Vuosaaren lukiolla (Vuosaarentie 7) aiheena ovat Vuosaaren aluesuunnitelma sekä tietoa puistokummitoiminnasta.

Aluesuunnitelmassa selvitetään katu- ja viheralueiden palveluiden, rakenteiden ja varusteiden nykytila, kirjataan niiden parantamistarpeet sekä laaditaan kohteiden kiireellisyysjärjestys. Asukkaiden ja asiantuntijoiden yhteisen keskustelun ja mielipiteiden pohjalta esiin nousseita kohteita suunnitellaan myöhemmin tarkemmin ja toteutetaan kaupungin taloudellisen tilanteen rajoissa kymmenen seuraavan vuoden aikana.

Aluesuunnitelmien yhteydessä määritellään myös suunnittelualueen luonnonhoidolle ja luonnon monimuotoisuuden huomioimiselle tavoitteet. Kuviokohtainen luonnon- ja maisemahoidonsuunnitelma tehdään aluesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Suunnitelman laadinta aloitettiin asukaskyselyllä. Kysely oli avoinna 7.6.–7.7.2018 Maptionnaire -karttapalvelussa. Asukaskyselyn tuloksiin voi tutustua Vuosaaren aluesuunnitelman oman nettisivun alaosan linkeistä: Vuosaaren aluesuunnitelma.

Aluesuunnitelman luonnosvaiheessa voi vielä tutustua luonnokseen, tavata suunnittelijoita ja antaa palautetta. Kaupunki tiedottaa tästä vielä erikseen keväällä 2019. Luonnos esitellään sitten kaupunkiympäristöautakunnalle ja valmis suunnitelma julkaistaan kesällä 2019.

Kauneimmat joululaulut ja Sakarat Merimieskirkolla 8.12. ja 18.12.

Anja Hinkkanen Merimieskirkko joulu

Vuosaaren joulu alkaa Merimieskirkolta (Provianttikatu 4)! Lauantaina 8.12. klo 16  lauletaan Kauneimmat Joululaulut Sakarat Laulupelimannien tahdittamana. Lapset ovat tervetulleita myös laulamaan ja soittamaan yhdessä yhtyeen kanssa.

Vapaa pääsy, kolehti  Suomen lähetysseuran kautta niille lapsille ja nuorille , jotka tarvitsevat apuamme.

Bussi 90 metroasemalta. Merimieskirkon kahvio ja jouluputiikki avoinna

jo kello 15.

Toinen Kauneimmat Joululaulut - ilta Merimieskirkollao n tiistaina 18.12. klo 18- 19. Mukana Sakarat ja iltahartaus pastori Hanna Vuollo.

Alakategoriat