Uutiset

Wanhan Vuosaaren Elojuhlat la 18.8. klo 11 - 15

Lasten onnenpyörä

Wanhan Vuosaaren Elojuhlat saivat viime vuonna niin hyvän vastaanoton, että puistojuhla järjestetään nyt jo toistamiseen. Tervetuloa Ilveskorvenpuistoon, jossa riittää ohjelmaa vauvasta vaariin. 


- Vuosaari-visailu klo 11, 12 ja 13
- Onnenpyörä lapsille (maksuton)
- Pelle ja pallot
- Keppihevoset 
- Yhteislaulua harmonikan säestyksellä klo 12 ja 13.30
- Makkaraa, kahvia
- Korttipaja
- Kirpputori  *)
- Etsintäkoiria
- Vuosaaren kirjoittajat klo 12.30   
- Raha-asiainneuvontaa
- Valoinstallaationa mm. varjoteatteria (vanhan ostoskeskuksen tyhjässä liiketilassa)

*) Haluatko tulla Elojuhlille myymään kirpparituotteita tai leivonnaisia? Riittää, että tuot oman pöydän mukanasi ja ilmestyt paikalle. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Järjestäjät: Vuosaari-Seura, Vuosaaren lähiöasema, Vuosaaren Sydänyhdistys, Vuosaari Toisin Sanoen -hanke, Valokuvataiteen museo, Vuosaaren seurakunta ja merimieskirkko, Helsingin kaupunki, Pääkaupunkiseudun etsintä ry, Vuosaaren yhdyskuntatyö, Hoitokoti Päiväkumpu.

"Ystäväkirja" Vuosaaresta - ääniteos Collumbuksessa 20.-26.8. Columbuksessa

Muistatko lapsuuden Ystäväkirjat? Columbuksessa pyörii 20.-26.8. päivittäin klo 13-17 ääniteos, jossa luetaan asukkaiden "Ystäväkirjaa" Vuosaarelle! "Jos Vuosaari olisi väri, se olisi… Unelmieni ja painajaisteni Vuosaari olisi… Ensimmäinen muistoni Vuosaaresta…"
 
Änniteoksen lukee Carl Alm ja toteutuksesta vastaavat Klockriketeatern, KOM-teatteri ja Valokuvataiteen museo!
 
Lue lisää:
https://www.runokuu.fi/tapahtumat/326-2/

Vuosaaren Kesäteatteri lähtee lainaamaan tulitikkuja

Tulitikkuja 2018

Vuoden kaupunginosa -titteliä kantava Vuosaari on ollut kotina Vuosaaren Kesäteatterille yli 10 vuoden ajan. Elokuussa saa ensi-iltansa Maiju Lassilan klassikkonäytelmä Tulitikkuja lainaamassa. Hersyvä komedia herää henkiin harrastajanäyttelijöiden toimesta.

Näytelmän ohjaa pitkän linjan ammattilainen Titta Halinen, jonka kanssa Vuosaaren Kesäteatteri on aiemminkin päässyt tekemään yhteistyötä.

Lepakkoretki Kallahdessa

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys eli Helsy järjestää Vuosaaressa lepakkoretken tiistaina 21.8. klo 21–23. Retki on vaatimustasoltaan helppo ja kävelyä on yhteensä noin 2 km. Lepakkoretken kesto on noin kaksi tuntia. Tapaaminen on Kallvikinniementien ja Leikosaarentien risteyksessä. Retken oppaana toimii Sari Hartonen. Tervetuloa!

Vuoden Kaupunginosa juhlii: Visit Vuosaari Weekend to 23. - su 26.8.

Pelle VisitVuosaariWeekend

Tervetuloa viettämään Vuosaaren vuotuista superviikonloppua ja samalla huipentamaan yhdessä Vuoden Kaupunginosa -teemavuotta!


Visit Vuosaari Weekend ulottuu nyt peräti neljän päivän ajalle. Katsottavaa ja koettavaa on kaikenikäisille, vauvasta vaariin.

Ohjelma on aikataulutettu niin, että halukkaat ehtivät osallistua kaikkiin tapahtumiin eri puolilla Vuosaarta. Visit Vuosaari Weekend alkaa torstaina Vuotalossa Taiteiden yön ohjelmalla ja perjantaina ollaan Kauppakeskus Columbuksessa. Lauantaina juhlitaan kolmen huipputapahtuman voimin: Vuosaaren Kesäjuhla Mustakiven leikkipuistossa, Vuosaaren Satamapäivä satamassa ja Helsingin Venetsialaiset Aurinkolahdessa kahvila Kampelan ympäristössä. Viikonlopun ohjelmatarjonta huipentuu sunnuntaihin, jolloin Rastilan kartanossa pidetään Vuoden kaupunginosa -päätösbileet.

Tutustu Visit Vuosaari Weekendin ohjelmaan: 

http://www.visitvuosaari.fi/fi/2018/07/30/visit-vuosaari-weekend-kaikki-hauska-on-vasta-tuloillaan/

Vuosaari-Seuran järjestämän Kesäjuhlan ohjelman näet täältä:

http://vuosaari.fi/uutiset/4141-vuosaaren-kesajuhla-koko-perheen-puistotapahtuma-la-25-8

 

Lahjoita koululaiselle uusi reppu

Hope ry ja Itis jatkavat yhteistyötään hyvällä asialla. Kaikkien perheiden ei ole helppoa hankkia lapselleen koulureppua. Sinä voit auttaa: käy ostamassa passeli reppu ja toimita se Hope ry:n keräyspisteeseen 3.-12.8. Keräyspiste löytyy Itiksen infopisteen luota.

Autetaan lapset hyvälle koulutielle!

Lisätiedot:

https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/hope-ja-itis-keraavat-223-reppua-ekaluokkalaisille

Vuosaaren Kesäjuhla - koko perheen puistotapahtuma la 25.8.

Saippukuplatyttö pieni

Tule mukaan Vuosaaren Kesäjuhlaan - huipennetaan Vuoden Kaupunginosa -teemavuosi yhdessä! Maksuton puistotapahtuma tarjoaa hyväntuulista viihdykettä kaikenikäisille. Kesäjuhlan järjestää Vuosaari-Seura kumppaneineen.

Aika:                   la 25.8. klo 9.30–13

Paikka:              Mustakiven leikkipuisto

Lasten toivomat vetonaulat saapuvat tänäkin vuonna: kotieläintilan asukit odottavat paijaajia, harjaajia ja hoitajia. Niin lapsia kuin aikuisiakin lumonnut saippuakupla-artisti tekee paluun yksisarvisen hahmossa. Lastenorkesteri Loiskis tarjoaa vauhdikkaita rytmejä. Ja paljon muuta!

OHJELMA:

 • klo 9.30 Koko perheen puistojumppa (Liiku, Leiki ja Loista)
 • klo 10.00 Saippuakupla-artistin näytös (Ruffle Army)
 • klo 10.20 Juhlapuhe, Vuosaaren kaupunginvaltuutettu Ville Jalovaara
 • klo 10.30 Vuosaaren Prinsessat (Teatteri Ihme)
 • klo 11.45 "Vuosaaren Vuokko" julkistetaan (Vuosaari-Seura)
 • klo 12 Eläimellistä menoa soittaen ja laulaen (Lastenorkesteri Loiskis)

Koko tapahtuman ajan klo 9.30-13:

 • Kotieläintilan asukit Mustakiven puistossa; miniponeja, alpakoita, kaneja ja koira.
 • Vuotalon ja kirjaston väki järjestää pinssityöpajan ja onnenpyörän jännitystä.
 • Seurakunnan ständillä vesipyssyrata ja kasvomaalausta.
 • VPK:n paloauto on paikalla, mikäli päivystystilanne sallii.
 • Tule tutustumaan Vuosaaren harrastusmahdollisuuksiin: partio esittelee erätaitoja ja FC Viikingit järjestävät maalipotkuharjoittelua. Vuosaaren Eläkkeensaajat esittelevät toimintaansa.
 • Vuosaaren Marttojen tahranpoistoklinikka neuvoo ja vinkittää.
 • Puolueiden paikallisosastot esittelevät toimintaansa.
 • Nälkä lähtee suolaisella ja makealla: Leijonat myyvät lohikeittoa ja grillimakkaroita, Vuosaaren Martat vohveleita ja seurakunta hattaroita & popkornia. Tarjolla myös etnisiä herkkuja.
 • Onnetar on luvannut suosia Vuosaari-Seuran arpajaisia! Tuotto menee kotiseututyön hyväksi (käteismaksu). Myymme myös kalkkunanakkeja.

Kesäjuhla on osa Visit Vuosaari Weekend -superviikonloppua (to 23.8. - su 26.8.). Kyseessä on kaupunginosamme suurin vuosittainen tapahtumakeskittymä. Lauantain ohjelma alkaa Vuosaaren Kesäjuhlalla (klo 9.30-13), josta voi siirtyä sujuvasti Satamapäiville. Päivä huipentuu Aurinkolahdessa vietettäviin Venetsialaisiin.

Lisätiedot:

Tyttöjen katutaidetta Vuosaareen

Mimmit peinttaa

 

 

Vuosaari-Seura ja Mimmit ry tuovat Vuosaareen uusia kaupunkikulttuurin tuulia! "Mimmit peinttaa" -niminen katutaidehanke loihtii väriä ja iloa urbaaniin maisemaan.

"Peinttaaminen" viittaa kaupunkiympäristön harmaiden kohteiden maalaamiseen. Kyseessä on luvallinen katutaide, jonka kohteet valitaan aina huolella yhdessä kaupungin ja muiden asianosaisten kanssa.

Mikä parasta, Mimmien katutaidetta pääsevät tekemään ihan tavalliset asukkaat, mutta mukana on myös tunnustettuja taiteilijoita.

Vuosaaren "Mimmit peinttaa" -katutaidetyöpaja järjestetään elokuun lopussa seuraavasti:

 • Työpaja kokoontuu to 9.8., ma 13.8., to 16.8., la 18.8., la 25.8 ja su 26.8. Arki-iltojen kellonajat ovat 17-20 ja viikonloppuisin klo 10 alkaen. Jokaisella kerralla on tärkeää olla paikalla.
 • Työpajan aikana suunnitellaan ja toteutetaan Helenin sähkökaappien maalauksia eri puolilla Vuosaarta.
 • Työpaja on tarkoitettu ensisijaisesti yli 14-vuotiaille tytöille ja naisille, jotka asuvat Vuosaaressa tai lähialueilla. Jos tilaa riittää, mukaan otetaan muuallakin asuvia. Aiempaa kokemusta tai erityistaitoja ei edellytetä.
 • Työpaja on ilmainen. 
 • Ilmoittautumiset 7.8. mennessä osoitteeseen info@mimmit.net. Myös lisätiedot samasta Mimmien osoitteesta.

Työpajat käynnistyvät tuota pikaa. Onko perhepiirissäsi tyttöjä tai naisia, jotka voisivat innostua ainutlaatuisesta taidehankkeesta? Tai innostutko itse? Kiirehditään tietoa eteenpäin omissa verkostoissa, niin saadaan ryhmä täyteen!

 

 

 

Ulkoliikunta.fi kertoo uimarantojen sinilevätilanteen

Tiedot Vuosaaren virallisten uimarantojen veden lämpötilasta ja ajankohtaisesta sinilevätilanteesta löytyvät helposti Ulkoliikunta.fi-palvelusta, johon valvottujen uimarantojen rantapelastajat päivittävät tietoja.

Kaupungin ympäristöpalveluiden ottamien uimavesinäytteiden viimeisimmät tulokset ovat puolestaan nähtävillä kunkin uimarannan ilmoitustaululla. Uimaveden hygieenistä laatua seurataan uimakauden ajan eli elokuun loppuun asti.

Uimavesinäytteiden tuloksista ja näytteenoton yhteydessä mahdollisesti tehdyistä sinilevähavainnoista tiedotetaan kesän aikana myös verkossa sekä viikoittaisilla mediatiedotteilla: Uimaveden laatu ja sinilevät.

Polkupyörällä 1700-luvulle

Östika 2018

Vuosaari-Seura järjestää torstaina 5.7. fillariretken Östersundomin vuonna 1754 valmistuneelle kappelille. Rakennus oli menneinä vuosisatoina Helsingin pitäjän itäisten rannikkokylien ja Sipoon pitäjän läntisten kylien yhteinen rukoushuone.

Alakategoriat