Uutiset Tapahtumat

Perinteinen Mustavuoren lehtoretki

Vuosaari-Seura järjestää lauantaina 18.5. klo 10 noin kaksi tuntia kestävän luontoretken Mustavuoren lehtoalueelle. Lähtö Niinisaarentien varrella olevalta pysäköintialueelta. Kävelyn oppaana toimii Matti Pöhö. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Luontoretki Mustavuoren lähteille

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys eli Helsy aloittaa vesiteemaan liittyvän retkisarjan Mustavuoresta. Geologi Antti Sallan johdolla tutustutaan lähteisiin ja lähteikköihin, joita on Itäväylän varren metsikössä, Mustavuoressa ja Vuosaarenhuipun lähimaastossa. Retki järjestetään yhteistyössä Sipoon luonnonsuojelijoiden ja Vuosaari-Seuran kanssa torstaina 9.5. klo 17.30–20.30.

Kävely suuntautuu Mustavuoressa osaksi alueelle, jota Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike on ehdottanut mukaan nyt selvitysvaiheessa olevaan Helsingin kansallista kaupunkipuistoon. Puistohankkeen esiselvitysraportti on menossa lähiaikoina kaupungin johtoryhmän käsittelyyn.

Kulkuyhteydet julkisilla: lähtöpaikalle eli Mustavuoren Itäväylän puoleiselle pysäköintipaikalle on noin 900 metriä kävelyä itään päin bussien 560, 93 ja 841 Fallpakan pysäkiltä, mikä on lähellä Itäväylän ja Kallvikintien risteystä. Varusteet: säänmukainen ja tuulenpitävä vaatetus, jos kiipeää huipulle; vedenpitävät jalkineet, mieluiten saappaat. Muista myös eväät ja istuinalusta. Vapaa pääsy. Lisätietoja Helsyn sivuilla: Mustavuoren lähteet.

Hasse Walli & Asamaan Vuotalolla

Hasse Walli Asamaan valokuva Jari Koskela

Hasse Walli & Asamaanin esiintyminen Vuotalolla perjantaina 10.5. on Asamaan-orkesterin ensimmäinen yli kahteenkymmeneen vuoteen. Yhtyeen nykyisessä kokoonpanossa valtaosa muusikoista on alkuperäisjäseniä. Mukana on myös Afro-Line yhtyeestä tuttu Hassan Bah, sekä suomalaisen jazzin huippu Eero Koivistoinen.

Hasse Walli toi vuonna 1982 länsi-afrikkalaisen musiikin Suomeen. Walli esiintyi vuosina 1982–86 Dakar Sound ja Afro-Line -yhtyeissä. Vuonna 1988 Hasse toi Suomeen uuden täysafrikkalaisen Hasse Walli & Asamaan -kokoonpanonsa, jolla oli takanaan jo 60 esiintymistä Senegalissa. Orkesteri esiintyi Suomessa, Englannissa, Eestissä ja Ruotsissa, paikoin pitkilläkin kiertueilla, vuosina 1988–92.

Hasse Walli on pitkän linjan kansainvälinen muusikko, joka aloitti uransa 1962 Pepe Willbergin kanssa The Islanders -yhtyeen rumpalina. Siirryttyään kitaraan 1965, Hasse toimi useissa nimekkäissä yhtyeissä kuten Jormas, Blues Section ja Piirpauke. Walli on levyttänyt mm. Kirkan, Vesa-Matti Loirin, Hectorin ja Tuomari Nurmion kanssa.

Hasse Walli & Asamaan Vuotalolla
Maa ilmassa -klubi
pe 10.5. klo 19
Vuotalon Vuosali, Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Liput 10/8€

Klubi-ilta, A-oikeudet. Kahvila Pokkari vastaa tarjoiluista. Ovet avataan klo 18.30. Kesto noin kaksi tuntia. Konsertti sisältää väliajan. Kuva: Jari Koskela.

Aikamatka 1700-luvun Mellunkylään

Mellunkylää

Maanmittari Carl Petter Hagström laati vuonna 1775 Mellunkylästä kauniin kartan isojakotoimituksen yhteydessä. Kylässä oli tuolloin viisi maatilaa, runsaasti viljelymaita, niittyjä sekä paljon metsää. Millaista oli elämä kylässä tuolloin?

Nykyään Mellunkylään mahtuvat Mellunmäen, Vesalan, Kontulan, Kurkimäen ja Kivikon urbaanit osa-alueet. Vieläkö 1700-luvun maisemaa on nähtävissä Mellunkylässä?

FM Matti Lipposen Aikamatka 1700-luvun Mellunkylään -luento Vuotalon (Mosaiikkitori 2) Vuosalissa tiistaina 9.4. klo 14. Järjestäjä: Helsingin työväenopisto. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kuva: Constantin Grünberg / Helsingin kaupunginmuseo

Mirel Wagner Vuotalolla

Mirel Wagner

Kansainvälistä uraa niittänyt laulaja-lauluntekijä Mirel Wagner saapuu uusien kappaleiden kanssa Vuotaloon lauantaina 6.4. klo 19. Vaihtoehtorokista, folkista ja bluesista vaikutteita saanut Wagner on keikkaillut ympäri maailmaa mm. Swansin ja Warren Ellisin kanssa ja esiintynyt BBC:n legendaarisessa Late night with Joose Holland -ohjelmassa. Hänen musiikkiaan on myös kuultu useissa tv-sarjojen, pelien ja elokuvien soundtrackilla. Wagnerille myönnettiin ensimmäisenä suomalaisena 2015 Nordic Music Prize, joka myönnetään vuosittain pohjoismaiden parhaalle albumille.

Mirel Wagner
Vuotalon Vuosali
Mosaiikkitori 2
Lauantai 6.4. klo 19.00
Liput 18/15 €

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin – NYT! -tapahtuma Oodissa

KKPH

Keskustelutilaisuus Helsingin luonto- ja kulttuuriympäristöistä sekä Helsingin kansallisen kaupunkipuiston suunnittelutilanteesta Keskustakirjasto Oodin (Töölönlahdenkatu 4) Maijansalissa perjantaina 8.3. klo 19–21.

Tilaisuuden alustajina ja keskustelussa ovat mukana muun muassa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, professori Maunu Häyrynen, ympäristöjohtaja Esa Nikunen, Ympäristötiedon foorumin toiminnanjohtaja Outi Silfverberg, Viher-Arkki Oy:n Hanna Tajakka, tietokirjailija Jarmo Nieminen ja Suomen Ladun toiminnanjohtaja Eki Karlsson. Paneelikeskustelussa on lisäksi mukana Helsingin poliittisia päättäjiä. Tilaisuuden ohjelma on luettavissa osoitteessa https://kaupunkipuisto.fi.

Tapahtuman järjestää Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liike yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin ja Keskustakirjasto Oodin kanssa. Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liikkeen päämääränä on saada Helsinkiin laaja idästä länteen ja etelästä pohjoiseen ulottuva uuden ajan urbaani kansallinen kaupunkipuisto.