Uutiset Tapahtumat Kaupunginosan tapahtumat

Vuosaaren sarjakuvapisteen kurssit keväällä 2015

vuosaari transparent web

Vuosaaren sarjakuvapiste on Sarjakuvakeskuksen ylläpitämä paikka kaikenikäisten sarjakuvakursseille. Sarjakuvapiste aloittaa vuonna 2015 uudessa paikassa Vuosaaren kirjaston tiloissa Vuotalossa. Tervetuloa kurssille!

Tule mukaan Discantus-kuoroon

Vuosaarelaisen Discantus-kuoron uusi laulukausi on jälleen alkamassa.

Syyskauden suunnitelmissa on kaksi hyväntekeväisyyskonserttia, jotka pidetään Vuosaaren ja Kallion kirkoissa Lastensairaalan hyväksi ja joulukonsertti.

Arno Kasvin keväinen puutarhailta

Arno Kasvi

Joko multasormeasi kutkuttaa päästä tonkimaan puutarhassa tai siirtolapuutarhatontilla? Kasvitieteilijä ja ylipuutarhuri Arno Kasvi saapuu Vuosaaren kirjastoon tiistaina 8.4. vinkkaamaan puutarhan kevättöissä.

Meri-Rastilan aluefoorumi Sjökullassa

Aluefoorumi logo

Meri-Rastila viihtyisämmäksi!

Aluefoorumi sunnuntaina 9.3 klo 14 Sjökullan torpalla (Harbonkatu 14 eli pieni punainen talo puiston keskellä).

Keskustelemme Meri-Rastilan yhteisistä tiloista ja viheralueista. Mietimme, miten saisimme ympäristöstämme entistäkin viihtyisämmän.

Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita ideoimaan!

t. Pro Meri-Rastila -työryhmä.

Sarjakuvailmaisun kurssi aikuisille

Sarjakuvailmaisu on kymmenen opetuskerran kurssi, jossa käydään läpi sarjakuvan perusteita ja harjoitellaan piirtämisen ja tarinankerronnan eri tapoja sarjakuvassa. Kokonaisuuden aikana tutustutaan mm. omaelämäkerralliseen sarjakuvaan sekä strippisarjakuvan ja komiikan perusteisiin.

Nuorten sarjakuvapajat Vuosaaren sarjakuvapisteessä

Nuorten avoin sarjakuvapaja on ilmainen kokoontumispaikka kaikille nuorille. Paikalle voi tulla piirtämään, hengailemaan, tekemään omaa sarjakuvaprojektia ja verkostoitumaan muiden samasta asiasta kiinnostuneiden kanssa.

Lasten sarjakuvakurssi Vuosaaressa

Sarjakuvakeskus pitää lasten iltapäiväkurssin torstaisin maaliskuusta toukokuuhun Vuosaaren sarjakuvapisteessä. Kurssikokonaisuuden aikana käydään läpi sarjakuvanteon vaiheet – ideointi, käsikirjoittaminen, luonnostelu, puhtaaksipiirtäminen ja tekstaus – itse tehden.

Tiina Heiskan näyttely Galleria Amassa vielä tämän viikon

Taidemaalari Tiina Heiskan uusin maalaussarja Lampi on vielä tämän viikon esillä Galleria Amassa Rikhardinkadulla Helsingissä. Tiina Heiska on kansainvälisestikin arvostettu vuosaarelainen taiteilija.

Tiina Heiskan Lampi-näyttely Galleria Amassa 29.9. saakka (Rikhardinkatu 1). Avoinna ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Kallahdenniemen hoito- ja kehittämissuunnitelmaaa valmistellaan

Kallahdenniemen alueelle laadittava hoito- ja kehittämissuunnitelma on edennyt luonnosvaiheeseen. Suunnitelmaluonnokseen voi tutustua ajalla 9.9.-30.9. Vuotalon aulan ilmoitustaululla ja viraston internet-sivujen kautta: www.hkr.hel.fi/suunnitelmat.

Puistozumbaa kesäkuussa Puotilassa

Iloista, helppoa ja tehokasta latinozumbaa 4.6 alkaen klo 18.30 Puotilan Minigolfin vieressä, Rusthollarintie 1. Ohjaajana Welinton Jimenez de Leon. Lisätietoja: Facebook: Zumba Welinton. Puistozumbaa kesällä myös Kaisaniemessä ja Tammisalossa.