Uutiset Urheilu ja liikunta

Urheilua ja liikuntaa Vuosaaressa

Vuosaaressa on runsaasti mahdollisuuksia ulkoiluun ja liikuntaan. Kulkijoille on peltoja, metsiä ja aarnialueita, hiekkarantoja ja kalliomaastoja, viitoitettuja reittejä, uimarantoja ja pelikenttiä, luontoelämyksiä ja kulttuurihistoriaa.

Ulkoilupaikkoja on sekä sisä- että ulkoliikuntaan. Liikuntaseurat järjestävät lajikohtaista liikuntaa, ohjattuja ryhmiä.

Talvisin Vuosaaressa voi hiihtää, valaistuja latujakin on kolme: Meri-Rastilassa 2.5 km. Mustavuoressa 2,4 ja Vuosaaren urheilukentän vieressä 1 km. Luonnonjäillä voi luistella, hiihtää ja kävellä vaikka lähisaariin. 

Vuosaaren urheilutalo sijaitsee Vuosaaren keskustassa ja siellä on uimahalli, kuntosali ja voimailutilat.

Venepaikkoja Vuosaaressa on noin 1900 ja venekerhoja 9. Vuosaaren golfkenttä on 50 hehtaarin suuruinen, 18 reikäinen ja championship-kriteerit täyttävä, links-tyyppinen kenttä.

Vuosaari Golf

Vuosaaren urheilutalo

Liikuntakeskus Fressi Clubhouse Vuosaari

Natura Viva - Kallahden Melontakeskus

Liikuntaviraston liikuntapaikat

Viikinkinaisille jo viides peräkkäinen voitto

Viikinkinaiset ottivat jo viidennen peräkkäisen voittonsa kun Tikkurilassa pelatussa ottelussa kaatui TiPS maalein 0-2. Viikinkien maaleista vastasivat  Peetra Väisänen ja  Ida Salonen. Viimeisestä seitsemästä ottelusta on saldona vain yksi tappio ja Viikingit onkin jo kivunnut alkulohkon kolmanneksi. Tikkurilassa peli ei ollut aikaisempien otteluiden tapaan täysin Viikinkien hallussa, mutta väärä joukkue ei ottelua voittanut.

FC Viikinkien Ida Salonen teki Viikinkien toisen maalin TiPSiä vastaan

Viikinkinaiset voittoon ensimmäisessä ottelussaan

pauski.jpgFC Viikinkien naisten joukkue otti riemukkaan 2-1 voiton Hämeenlinnassa sarjanousijasta HJS:stä (Hämeenlinna Jalkapalloseura). Viikinkien maalintekijöinä kunnostautuivat Linda Eldsbacka ja Pauliina Lallinaho (kuvassa), jonka maali syntyi Anna Linforsin upeasta läpisyötöstä.

Ottelu oli kauttaaltaan erittäin tasainen ja ottelussa oli suhteellisen paljon maalipaikkoja. Viikinkien maalissa pelannut Emilia Österberg joutuikin useasti venymään parhaimpaansa. Varsinkin Klubistä HJS:ään siirtynyt Linda Norrena oli nopeudellaan varsin pirteällä päällä.

Viikinkinaisten kausi päättyi voittoon Kajaanissa

Viikinkinkinaisten kausi päättyi voittoon kajaanilaisesta FC Wimmasta maalein 0-3 (0-2). Raikkaassa ja aurinkoisessa syksysäässä pelattu ottelu oli alusta lähtien Viikinkien hallinnassa. Kun ottelua oli pelattu vasta 8 minuuttia Viikingit meni 0-1  johtoon Jamila Heroumin sijoituksella, Cecilia Karlssonin syötöstä. Toinen maali syntyi ottelun 14 minuutilla, kun Viikingeille tuomittiin rangaistuspotku Wimman puolustajan käsivirheen seurauksena. Rangaistupotkun sijoitti hallitusti vasempaan alanurkkaan Pauliina Lallinaho.

kuva1.jpg

Anne Kovanen taistelee Wimman Jenni Laatikaisen kanssa

 

FC Viikinkien naisille voitto ensimmäisestä pelistä!

FC Viikinkien naisten 1-divisioona pelit alkoivat poikkeuksellisissa olosuhteissa Kalliossa Brahen hiekkatekonurmella. Vastaan kauden ensimmäisessä pelissä astui tuttu paikallisvastustaja MPS Malmilta. Viikkarinaiset lähtivät peliin varsin pienellä kokoonpanolla kun sairaslista tuntui kasvavan päivä päivältä pelin lähestyessä. Myös valmentajakysymys on joukkueella edelleen avoin, joten hieman jännitti miten pelistä selvitään pelaajavalmentajien avulla.

FC Viikinkien naiset saivat SM-pronssia futsalissa

Lauantaina 14.3 järjestettiin futsalin naisten SM-lopputurnaus 2009 Tampereen pohjoispuolella Ylöjärvellä. Turnaukseen kutsuttiin Palloliiton piirien mestarit. FC Viikingit voitti ylivoimaisesti Helsingin piirin karsintaturnauksen ja näin ollen joukkue edusti Helsingin piiriä lopputurnauksessa.

FC Viikinkien naisten joukkueen rusettiluistelu onnistui hienosti

Raikkaassa talvisäässä luisteltu rusettiluistelu sai ihmiset runsain määrin viettämään mukavaa sunnuntaista yhdessäoloa Heteniityn kentälle. FC Viikinkien nais- ja tyttötoimikunnan organisoima rusettiluistelu oli osa kampanjaa jolla pyritään hankkimaan tuloja ja tunnettavuutta FC Viikinkien naisten edustusjoukkueelle, joka valmistautuu tulevalle kaudelle naisten Ykköseen.

rusetti1.jpg
Teksti ja kuvat: Marko Peltola