Vapaaehtoistoiminta

African Care

African Care on maahanmuuttajataustaisten naisten perustama kansalaisjärjestö, joka vahvistaa naisten ja tyttöjen asemaa ja toimintamahdollisuuksia Suomessa ja Somaliassa.

Etsimme vapaaehtoisia, jotka olisivat mukana kehittämässä African Caren hyvinvointitoimintaa maahanmuuttajanaisille. Tavoitteena on vahvistaa maahan muuttaneiden naisten ja heidän perheidensä hyvinvointia vertaisryhmillä. Itä-Helsingissä järjestettävät ryhmät tavoittavat monenlaisista kieli- ja kulttuuritaustoista tulevia naisia. Erityisesti tuetaan heitä, jotka ovat haavoittuvassa asemassa, kuten työelämän ulkopuolella, ilman lukutaitoa tai pienten lasten vanhempia.

African Caren vapaaehtoisena voit toimia monissa erilaisissa tehtävissä toiveittesi mukaan. Esimerkiksi naisten läksykerhossa, pienryhmätoiminnan toteuttajana, kohtaamiskahvilan kehittämisessä sekä olla mukana järjestämässä toimintaa lapsille. Voit hyödyntää omaa osaamistasi tai harrastuksiasi ryhmien ohjaamisessa. Vapaaehtoisen on mahdollista toimia myös etänä tai paikan päällä African Caren ryhmätoiminnassa Rastilassa.

Lisätiedot: info@africancare.fi  tai puh. 050 378 5660 tai  050 3780 251.

HelsinkiMissio

HelsinkiMission vapaaehtoisena voit lievittää seniorin, nuoren tai lapsiperheen yksinäisyyttä.  Saat tehtävääsi koulutuksen, mitään erityistaitoja et tarvitse.  Riittää, että olet ihmiselle ihminen – kohtaat myötätunnolla, olet läsnä ja välität. HelsinkiMission vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi keikka-auttajana tai tukihenkilönä seniorille, nuorelle tai perheelle. Tarjolla myös ruotsinkielistä toimintaa.

Lisätiedot: www.helsinkimissio.fi.

Kirjaston kielikahvila

Vuosaaren kirjastossa järjestetään kokoushuone 2:ssa torstaisin klo 15.00 – 16.30 kielikahvilatoimintaa. Kielikahvilassa maahanmuuttajilla on mahdollisuus keskustella keskenään suomeksi arkisista asioista. Kielikahvila kokoontuu kerran viikossa (kesäaikaan tauko). Ottaisimme mielellämme tähän toimintaan pari vapaaehtoista vetämään näitä tilaisuuksia. Aluksi voi tulla vaikka katsomaan, millaisesta touhusta on kyse.

Lisätietoja: kirjastonjohtaja Jyrki Tirronen jyrki.tirronen@hel.fi

Leikkipuistot

Tervetuloa vapaaehtoiseksi leikkipuistotoimintaan! Voit tulla mukaan esimerkiksi aamupäivisin pikkulapsiperhetoimintaan, leikkimään, laulamaan, askartelemaan tai mitä vain sinulle olisi luontevaa. Vapaaehtoiseksi voi tulla myös Kotoklubi Kaneli -toimintaan, jossa opitaan yhdessä suomen kieltä. Iltapäivisin meillä on koululaisia, joiden kanssa voi puuhailla monia erilaisia aktiviteetteja. Voit kääntyä suoraan lähimmän leikkipuiston puoleen tai olla yhteydessä Marju Lindforsiin, puh. 09 310 45022 tai Jyrki Rönkköön, puh. 040 3346285. Molemmat sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]hel.fi.

MLL:n Vuosaaren paikallisyhdistys

Yhdistys järjestää tapahtumia ja tempauksia alueella sekä pitää perhekahvilaa, vanhempainryhmiä, muskaria jne. Vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat esimerkiksi perhekahvilan ohjaaja, tapahtumavapaaehtoinen, kirpputorivapaaehtoinen, kerhonohjaajavapaaehtoinen, hallituksen jäsen. Vapaaehtoisia otamme mielellämme vastaan missä vaiheessa vuotta tahansa, joten tervetuloa kaikille! Yhdistyksen toimintaan voit käydä tutustumassa Facebook-sivujemme kautta. Lisätiedot: mll.vuosaari@gmail.com.

Nuorisotalot ”Merirasti” ja ”Kallahti”

”Nutalle” voi tulla vapaaehtoiseksi kuka tahansa, joka haluaa toimia nuorten parissa ja on täyttänyt 18 vuotta. Tärkein tehtävä on olla läsnä – varsinainen toiminnan ohjaus ja vastuu nuorista on aina koulutetuilla nuoriso-ohjaajilla. Voit valita itsellesi sopivat työajat ja -tehtävät. Edes suomen kieli ei ole välttämättömyys, sillä monikulttuurisessa ympärisössä toimimme monilla eri kielillä.

Lisätietoja:
Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5, puh. 09 310 89071
Nuorisotalo Merirasti, Jaluspolku 3, puh. 09 310 88740, 040 334 8051
Yleistä tietoa Helsingin nuorisotalojen vapaaehtoistoiminnasta.

Stadin asukastalo Vuosaari (entinen Lähiöasema)

Stadin asukastalo Vuosaari on Helsingin kaupungin ylläpitämä kaikille avoin kohtaamis- ja tapahtumapaikka. Asukastalolle voi kuka tahansa poiketa tapaamaan muita vuosaarelaisia, juomaan kupin kahvia tai lukemaan vaikka päivän lehden. Siellä voi käyttää myös esimerkiksi tietokonetta, skanneria tai ompelukonetta. Vapaaehtoisena voit käyttää omia vahvuuksiasi ja mielenkiinnon kohteitasi ohjaamalla keskustelu-, kulttuuri-, liikunta- tai kädentaitojen ohjelmaa. Lisätietoja: vuosaaren.lahioasema@hel.fi, puh.0931073249, nettisivu: www.hel.fi/stadinasukastalo/vuosaari, Facebook: Stadin asukastalo Vuosaari

Tyttöjen olohuone

Kiinnostaako sinua merkityksellinen vapaaehtoistyö tyttötyön parissa? Helsingin NNKY:n Tyttöjen olohuoneella Rastilassa pääset työskentelemään 9-19-vuotiaiden tyttöjen parissa erilaisissa tehtävissä. Omien kiinnostuksenkohteiden mukaan voit olla mukana avoimessa toiminnassa, pienryhmätoiminnassa tai osallistua ryhmächatteihin verkon välityksellä! Otathan yhteyttä, niin voimme yhdessä miettiä, mikä vapaaehtoistehtävä voisi olla juuri sinulle mieluisin. Saat tarvittavan perehdytyksen vapaaehtoistyöhön.
Lisätiedot: Erika Pikkuhookana, puh. 040-551 9384 tai tyttojenolohuone@hnnky.fi, tai www-sivuiltamme.

Vuosaaren evankelisluterilainen seurakunta

Seurakuntamme tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia osallistua ja olla itse toteuttamassa toimintaa. Vapaaehtoistehtäviä löytyy niin diakoniatyön, jumalanpalvelusten ja eri seurakuntatilaisuuksien, lähetystyön, lapsi- ja perhetyön kuin nuorisotyönkin parista. Meillä on myös tarjolla mahdollisuuksia laulaa kuorossa. Ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä, mitä sinä haluaisit tehdä seurakunnassa! Yhteyttä voit ottaa esimerkiksi Facebook-sivujemme kautta tai soittamalla kirkkoherranvirastoon, puh. 09-23406500.