Vapaaehtoistoiminta

Tervetuloa mukaan vapaaehtoistoimintaan! Saat innostavan harrastuksen, uusia ystäviä ja hyödyllisiä verkostoja. Samalla kun teet hyvää toisille, lisäät omaa onnellisuuttasi. Vuosaaren kokoisella alueella vaihtoehtoja on moneen lähtöön. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään sinulle mieluisin tapa olla mukana.

HelsinkiMissio

HelsinkiMission vapaaehtoisena voit lievittää seniorin, nuoren tai lapsiperheen yksinäisyyttä.  Saat tehtävääsi koulutuksen, mitään erityistaitoja et tarvitse.  Riittää, että olet ihmiselle ihminen – kohtaat myötätunnolla, olet läsnä ja välität. HelsinkiMission vapaaehtoisena voit toimia esimerkiksi keikka-auttajana tai tukihenkilönä seniorille, nuorelle tai perheelle. Tarjolla myös ruotsinkielistä toimintaa. Lisätiedot: www.helsinkimissio.fi.

HNNKY:n Tyttöjen olohuone

Kiinnostaako sinua merkityksellinen vapaaehtoistyö tyttötyön parissa? Helsingin NNKY:n Tyttöjen olohuoneella Rastilassa pääset työskentelemään 9–19-vuotiaiden tyttöjen parissa oman kiinnostuksen ja toiveiden mukaisesti. Tytöille tärkeää on, että vapaaehtoinen on läsnä ja valmis pelailemaan tai juttelemaan tyttöjen kanssa. Otamme lämpimästi sinut mukaan myös retkiin, teemailtoihin ja ryhmätoimintaan.  Otathan yhteyttä, niin voimme yhdessä miettiä, mikä vapaaehtoistehtävä voisi olla juuri sinulle mieluisin. Saat tarvittavan perehdytyksen vapaaehtoistyöhön.

Lisätiedot: Jasmiina Helenius, puh. 045 8600 922 tai tyttojenolohuone@hnnky.fi, tai www-sivuiltamme. Meidät löydät myös Instagramista, Facebookista ja Tik Tokista käyttäjänimellä: @tyttojenolohuone.

Kirjaston kielikahvila

Vuosaaren kirjastossa järjestetään kokoushuone 2:ssa torstaisin klo 15.00 – 16.30 kielikahvilatoimintaa. Kielikahvilassa maahanmuuttajilla on mahdollisuus keskustella keskenään suomeksi arkisista asioista. Kielikahvila kokoontuu kerran viikossa (kesäaikaan tauko). Ottaisimme mielellämme tähän toimintaan pari vapaaehtoista vetämään näitä tilaisuuksia. Aluksi voi tulla vaikka katsomaan, millaisesta touhusta on kyse. Lisätietoja: kirjastonjohtaja Jyrki Tirronen jyrki.tirronen@hel.fi

Leikkipuistot

Tervetuloa vapaaehtoiseksi leikkipuistotoimintaan! Voit tulla mukaan esimerkiksi aamupäivisin pikkulapsiperhetoimintaan, leikkimään, laulamaan, askartelemaan tai mitä vain sinulle olisi luontevaa. Vapaaehtoiseksi voi tulla myös Kotoklubi Kaneli -toimintaan, jossa opitaan yhdessä suomen kieltä. Iltapäivisin meillä on koululaisia, joiden kanssa voi puuhailla monia erilaisia aktiviteetteja. Voit kääntyä suoraan lähimmän leikkipuiston puoleen tai olla yhteydessä Marju Lindforsiin, puh. 09 310 45022 tai Jyrki Rönkköön, puh. 040 3346285. Molemmat sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]hel.fi.

MLL:n Vuosaaren paikallisyhdistys

Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää Vuosaaressa tapahtumia ja tempauksia alueella sekä pitää perhekahvilaa, vanhempainryhmiä, muskaria jne. Vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat esimerkiksi perhekahvilan ohjaaja, tapahtumavapaaehtoinen, kirpputorivapaaehtoinen, kerhonohjaajavapaaehtoinen, hallituksen jäsen. Vapaaehtoisia otamme mielellämme vastaan missä vaiheessa vuotta tahansa, joten tervetuloa kaikille! Yhdistyksen toimintaan voit käydä tutustumassa Facebook-sivujemme kautta. Lisätiedot: mll.vuosaari@gmail.com.

Muistiluotsi

Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsi tarjoaa vertaistukitoimintaa sekä läheisille että muistisairaille erilaisen ryhmätoiminnan avulla. Toimintaa koordinoi Helsingin Muistiyhdistys ry. Kehitämme muun tukitoiminnan lisäksi vapaaehtoistoimintaa, joka tukee muistisairaiden ja heidän läheistensä jaksamista. Vapaaehtoiset voivat toimia ryhmän ohjaajina, avustajina ja muistisairaiden ulkoilukavereina. Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan edistämään Vuosaaren muistisairaiden ja läheisten hyvinvointia. Lisätiedot nettisivulta https://muistihelsinki.fi/ tai Facebookista: Helsingin ja Itä-Uudenmaan Muistiluotsi sekä muistiohjaaja Tuulikki Jalkaselta tuulikki.jalkanen@muistihelsinki.fi, puh. 044 7709121.

Nuorisotalot ”Merirasti” ja ”Kallahti”

”Nutalle” voi tulla vapaaehtoiseksi kuka tahansa, joka haluaa toimia nuorten parissa ja on täyttänyt 18 vuotta. Tärkein tehtävä on olla läsnä – varsinainen toiminnan ohjaus ja vastuu nuorista on aina koulutetuilla nuoriso-ohjaajilla. Voit valita itsellesi sopivat työajat ja -tehtävät. Edes suomen kieli ei ole välttämättömyys, sillä monikulttuurisessa ympärisössä toimimme monilla eri kielillä.

Lisätietoja:
Kallahden nuorisotalo, Pohjavedenkatu 5, puh. 09 310 89071
Nuorisotalo Merirasti, Jaluspolku 3, puh. 09 310 88740, 040 334 8051
Yleistä tietoa Helsingin nuorisotalojen vapaaehtoistoiminnasta.

SPR:n Itä-Helsingin osasto

Suomen Punaisen Ristin Itä-Helsingin osastossa toimii erilaisia toimintaryhmiä, kuten läksykerho, nuorisotoiminta, keräystoiminta ja ystävätoiminta. Voit tulla mukaan vapaaehtoiseksi, ryhmän vetäjäksi tai aktiivitoimijaksi viestintään ja osaston hallitukseen. EA-ryhmässä harjoitellaan hätä- ja kriisitilanteiden ensiapu- ja valmiustaitoja. Mitään ennakkotaitoja et tarvitse – halu auttaa ja osallistua yhdessä tekemiseen riittää. Lisätietoja sähköpostilla ita-helsinki@osasto.punainenristi.fi, netistä https://rednet.punainenristi.fi/itahelsinki tai Facebookista https://www.facebook.com/spritahelsinki/.

Stadin asukastalo Vuosaari (entinen Lähiöasema)

Stadin asukastalo Vuosaari on Helsingin kaupungin ylläpitämä kaikille avoin kohtaamis- ja tapahtumapaikka. Asukastalolle voi kuka tahansa poiketa tapaamaan muita vuosaarelaisia, juomaan kupin kahvia tai lukemaan vaikka päivän lehden. Siellä voi käyttää myös esimerkiksi tietokonetta, skanneria tai ompelukonetta. Vapaaehtoisena voit käyttää omia vahvuuksiasi ja mielenkiinnon kohteitasi ohjaamalla keskustelu-, kulttuuri-, liikunta- tai kädentaitojen ohjelmaa. Lisätietoja: vuosaaren.lahioasema@hel.fi, puh.0931073249, nettisivu: www.hel.fi/stadinasukastalo/vuosaari, Facebook: Stadin asukastalo Vuosaari

Vuosaaren seurakunta

Vuosaaren evankelisluterilainen seurakunta tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia osallistua ja olla itse toteuttamassa toimintaa – lämpimästi tervetuloa mukaan! Vapaaehtoistehtäviä löytyy niin diakoniatyön, jumalanpalvelusten ja eri seurakuntatilaisuuksien, lähetystyön, lapsi- ja perhetyön kuin nuorisotyönkin parista. Voit esimerkiksi olla mukana toteuttamassa jumalanpalveluksia, toimia ikäihmisen vapaaehtoisena ystävänä, päivystäjänä Katukappelissa Columbuksessa, ikäihmisten Iltapäiväpiirin vapaaehtoisena, auttaa ruokailuissa tai laulaa kuorossa. Ota yhteyttä Facebook-sivujemme kautta, soittamalla kirkkoherranvirastoon puh. 09 23406500 tai diakoniatyöntekijä Eija Keinäselle, puh. 09 23406541.